2020. március 7., szombat

Bundás kenyér

Hosszú évekig nem ettem kenyeret, így bundás kenyeret sem. Mostanában sokszor van reggelire bundás kenyér. És nagyon sokan kérdezitek, mit csinálok, hogyan készítem. Ezért készül ez a bejegyzés.

(Néhány bundi kenyeres dobozolás:)






A számomra legegyszerűbb módon készítem, mindig ugyanúgy.




# Egy mélytányérba feltöröm a tojást (nekem 3 adag bundás kenyérhez 3 tojás), megsózom (himalája só), villával felverem habosra.
# Egy serpenyőbe kis sertészsírt teszek, felmelegítem. (Majdnem teljes hőfokon- gyorsan megy, ezért csinálom meg a tojást előtte.)
# A kenyér szeletet beledobom a tojásba, majd villát beleszúrva a másik felét is beleteszem a tojásba (nem hagyom benne, nem "áztatom"), aztán a villát újra beleszúrva (a héjas részbe) felemelem, lefolyatom róla kicsit a tojást, átteszem a serpenyőbe. Annyi szelettel megcsinálom ugyanezt, amennyivel tele lesz a serpenyő.
# Majdnem maximális hőfokon sütöm.
# Amikor kész az első fele (alákukkantok, ha barnul, jó), villával megfordítom a kenyeret (nem alányúlva, hanem kicsit a kenyérbe szúrva, hogy ne sértsem meg a serpenyőt), azt a felét is készre sütöm.
# Az újabb adag sütéséhez megint teszek egy kis sertészsírt a serpenyőbe. 

# A kisült adagot rögtön az előre odakészített alufóliára/dobozba teszem.
# Olyan 10 perc- negyed óráig hagyom hűlni.
# A paprikaadaggal együtt behajtom az alufóliába, és már teszem is a hűtőbe.

# Fogyasztás előtt (bár hidegen is szeretem) mikróba szoktam tenni alufólia és paprika nélkül, egy szalvétán vagy tányéron, pár másodpercre (5-10). Teát szoktam inni hozzá.

# 9. hónapja dobozolok. Sokszor készült bundás kenyér két, de inkább három napra. Egyszer sem romlott meg. Még felmelegítve is a harmadik napon is majdnem olyan, mintha friss lenne.


Dobozok dobozoláshoz itt

A döntés itt
Eredmény 3 hónap dobozolás után itt
100 nap dobozolás itt
Eredmény 4 hónap dobozolás után itt
Eredmény 5 hónap dobozolás után itt
Eredmény 6 hónap dobozolás után itt
Eredmény 8 hónap dobozolás után itt

Dobozolások (gyűjtemény- eddigiek, 2020 előtt) itt
Dobozolások gyűjtemény (2020) itt



Megtalálsz a Facebookon is: Boszorkánykonyha