2013. május 3., péntek

90/26. Juharszirup kúra 4. nap - vendégségben

1. nap itt
2. nap itt
3. nap itt


Nagyszerű, kérem, nagyszerű: megvolt a 4 . nap is :-)
 
Vezettem, eljöttem anyuékhoz, végignéztem az asztalnál, ahogy ebédelnek (borsóleves volt, istenicsodazöldek voltak a borsószemek, és túrós tészta), miközben én a kúraitalomat kortyolgattam.
Aztán beszélgettünk, majd gumicserére vittem a kocsit. Mivel várni kellett, addig sétáltunk.
Szép ez a Hőgyész :-)
 
Ez az Önkormányzat épülete velem szemben.
 

 
Anyuék fagyiztak egyet.

 
Kiültünk a kerthelyiségbe, amíg nekik fogyott a fagyi, én süttettem a karom a nappal :-)

 
Szemben az iskola épülete.

 
Utoljára tavaly szüretkor fotóztam lábakat, hát ma megint :-)

 
Ez a Hermelines szökőkút, Hőgyész neve ugyanis a hölgyész, hermelinvadász szóból származik.

 
Aztán elmentünk a kocsiért, azzal anyuékhoz, és jött a vacsora. Ott illatozott az issteninek kinéző, jó száraz, házi füstölt kolbász, stifi (szalámi), anyu almája (évek óta azt vacsorázik stifivel), a kifli- aminek ma valami iszonytatóan jó illata volt :-) Persze én vígan kortyoltam az italomat, és 4. napja nem ettem egyetlen egy falatot sem :)))

 

És igen, jól olvastad: VÍGAN kortyoltam a kúraitalt.
Ma valahogy nagyon jól vagyok. Totálisan szuper közérzet, semmi éhségérzet, semmi feszkó, nagyon jó érzés. Mondjuk biztosan az is hozzájárult, hogy anyuékat szépen megkértem, hogy ha lehetséges, ne legyenek megjegyzések a kúra miatt. ;-) 
És azt hiszem, most indult be a méregtelenedés igazán: ma totál spontán módon már 3-szor "trónoltam", és a nyelvem a sárgából átváltott karamell színűre.

Elfogyasztott folyadék:
- a 2 liter kúraital
- 1 liter (frissen facsart) narancslével ízesített víz
- 1 liter (frissen facsart) grapefruittal ízesített víz
- 1 liter tea.
 
Nagyon örülök, hogy ma ennyire jól ment a dolog. Remélem, a következő időszak is ilyesmi lesz.
 
Még 6 nap.
Hajrá! :-) 

A juharszirup kúra 4. reggele

1 . reggel itt.

  • kúraital
  • a kúra időtartama
  • testedzés.

  • 1 . nap vége itt.


    2 . reggel itt.

  • tapasztalatok
  • mérleg.

  • 2 . nap vége itt.


    3 . reggel itt.
    • a méregtelenítés tünetei
    • tapasztalatok
    • mérleg.
    3 . nap vége itt.

     
    Ma ismét naranccsal készítem a kúraitalt. :)
     
    Nagyon jól aludtam, nem hulla fáradtan ébredtem.
    Közérzetem rendben.
    Enni tudnék, de túlzottan éhes ma sem vagyok.
    Széklet volt reggel is természetes módon, de azért megittam a sós vizet, hadd mossa csak át a szervezetemet.
     
    Mérleg:
     
    1 .nap: 62.00 kg
    2 . nap: 60.80 kg
    3 . nap: 60.10 kg
    4 . nap: 59.60 kg 
     
    
     
    Ilyen szép napfelkelte után meg naná, hogy jól indul a nap!
    

    Juharszirup kúra / Kérdés és válasz

    A "Juharszirup kúra 3. nap" című bejegyzéshez érkezett tegnap egy kérdés, amire bejegyzésben válaszolok, hátha van, akit még érdekel:

     

    "Esküszöm, hogy nem azért írok, mert kedvrontó akarok lenni, de nem értem a célját a kúrának. Gyors fogyásra vágysz, vagy a stagnálásból való kimozdulásra? Egy hét ezen a diétán miféle tápanyagokkal látja el a szervezeted? Mitől lesz jobb az elkerülhetetlen víz-fogyáson kívül? Hogyan edzel mellette? Sokat hallottam már róla, de mivel hóbortnak tartottam, sosem néztem igazán utána. Most néztem rá, hogy elkezdted, de írnak jót és rosszat is. Te mit vársz ettől?"

    Négy éve döntöttem el, hogy le fogok fogyni. Étkezés-változtatással és sporttal. Gyakorlatilag három év alatt a nagy célt elétrem: nincs túlsúlyom. Ha gyorsan szerettem volna fogyni, akkor tutira zsírleszívásra megyek. De inkább küzdöttem, olvastam, tanultam, próbálkoztam. És megcsináltam.

    Azóta új a cél: a mardék zsír ledolgozása és izmosodás.

    Csakhogy 2012 második felében elkezdődött valami: egyre több étel volt, amit nem tolerált a szervezetem, gyakorlatilag a tejtermékek nagy része nem marad meg bennem, sok dologtól puffadok, rosszul vagyok. Az új munkám, ez a két hét kint-két hét itthon is nagyon megkevert. Azt tudom, mert papírom van róla, hogy ezer dolgora allergiás vagyok, még a boltokban is kiütéses leszek, a lábamon, ami aztán el is múlik. De az utóbbi 2-4 hétben olyan mértékűek lettek a kiütéseim, és főleg az arcomon, hogy már úgy éreztem magam, mint egy leterített elefánt. Egy eli, akit egy szúnyog terített le. Valószínűsítem, hogy nem lehet túl nagy a gond, de a kinti 2. héten már odáig fajult a dolog, hogy ha ez így folytatódik, nem merek emberek közé menni. Amit gyanítok: étel váltja ki. Így hát az utolsó kinti etapom 2. hetében elhatároztam: ha kicsit kiűzöm a lerakódott mérgeket a szervezetemből, az sokat segíthetne. És ha a méregtelenítés alatt romlik az állapotom, akkor nagy valószínűséggel mégsem a kajában kell keresnem a megoldást.

    Soha senki még csak nem is javasolta, hogy ilyesmit kellene csinálnom. Nem is vagyok otthon e téren. Viszont ezt a fajta kúrát nagyon sok ismerősöm megcsinálta már, csupa pozitív véleménnyel voltak róla, csupa pozitív tapasztalatot szereztek. A saját szememmel láttam, hogy élnek, jól vannak, és utána még annál is jobban. Tátott szájjal és hatalmas tisztelettel tekintettem rájuk, mert hogy én elképzelni sem tudtam, hogy akár csak egy napig is ne egyek, és irigykedtem, amikor mindenféle jóról számoltak be a kúra végeztével.

    Még kint megvettem hát az első adag hozzávalókat és már a hazaúton elkezdtem a bevezető napot.

    Ma tartok a 4. napnál.

    Hogy mit várok a kúrától? Egy kis méregtelenedést. Tapasztalatot: étel nélkül is aktivizálódnak-e a kiütéseim.

    Gyors fogyás? Egy ismerősöm van, aki fogyási céllal végzi minden évben legalább egyszer a kúrát, a többiek méregtelenítés céljából. Igen, mindenki fogyott 2-4 kilót, de én igazából nem hiszek ennek a fogyasztó mivoltában. Totál kíváncsiságból mérem csak magam. Hiszen ha ettől fogy az ember, abban van izomból való fogyás is, számomra a fogyás az a zsírból való fogyás.

    Hogyan edzek mellette? Kedden megcsináltam az Asylumból a Back to core-t, az elején az ugrások helyett csak lépésekkel. Szerdán vízitornán vettem részt. Tegnap punyi volt. A héten még kétszer szeretném lájtosan átmozgatni a testemet.

    Nem cél a kúra mindenáron való végigcsinálása 10 napig, de ha sikerül, örülni fogok neki. A visszaépítő időszak közben és után pedig jön a további önmegfigyelés étel ügyben: először kiiktatom a tejtermékeket (laktózmenteset is), marad a fehérjepor, így ha az gondot okoz, azt is elhagyom. És így tovább. És csak akkor fordulok orvoshoz, ha saját magam már mindent megtettem a dolog tisztázásához, eredménytelenül.

    (A kúrában eddig a legjobb dolog, hogy a csomó tapasztalatt mellett, amire szert tettem, nem kell a 40 fokos konyhában főzéssel töltenem az időm nagy részét ;-)