2013. július 7., vasárnap

Napi menü

 
 
 
Reggeli: itt
Tízórai: nagy marék meggy
Ebéd: tegnapi maradék (recik itt)
Uzsonna: 2 tojás, 1 paprika, 1 paradicsom egyben serpenyőben sütve
Vacsora: na, ezt nem tudtam megenni. Nem megy a húsevés, a szagától is rosszul vagyok... Helyette 2 kis bucit ettem tejeskávéval és később egy kis marék tökmagot kevés mazsolával...
 

Csomagolás...

Most valahogy nem vagyok ott fejben. Annyi minden történt az itthoni két hetem alatt, olyan sűrűek voltak az események, lelkileg nagyon megterhelők, és emellett nem igazán sikerült a kis dolgaimat elintéznem, ráadásul a hőség miatt szinte semmit nem aludtam, úgyhogy a legjobb lenne most jó néhány napig csak aludni, egyfolytában. Egyszerűen el sem tudom képzelni, hogy 8 óra múlva értem jön a busz, és holnap már megint Ausztriában vagyok, ráadásul most egy hónapig.

Reggel edzettem, mostam, teregettem, takarítottam, mosogattam, elpakoltam, ruhákat, kaját csomagoltam, a városban voltam az 1-2 hiányzó cuccosért, száraz ruhát leszedtem, elpakoltam, hajat mostam, telefonáltam, hűtőt leolvasztottam, virágokat strandosra belocsoltam, ettem, mosogattam, hűtőtáskát becuccoltam... ... ... Iszonyatosan fáradt vagyok...


És ha még nem lenne elég a nyűg és nyíl, a vacsorára megmelegített husimat, a tegnapi maradékát, amit tegnap még vígan falatoztam, egyszerűen nem tudtam megenni. Mindig ez van, amióta csak az eszemet tudom: egy ideig megy a húsevés, kedvvel, élvezettel, aztán egyik napról a másikra szó szerint rá sem tudok nézni, a szagát sem bírom. Persze ez is épp most történt, éppen a 7. ausztriai etapra esik, a hűtőtáskában a rengeteg elősütött husi... Nem akarom előre vetíteni, de a húsundor után hamarosan be szokott következni ugyanez a tojással. Majd jön a hal... Így minden kedves Olvasót szeretnék megkérni arra, hogy ha ismer/lát vegetariánus paleo oldalt/blogot/honlapot/cikket (...), legyen kedves a címet továbbadni nekem. Előre is nagyon köszönöm!

Na, még egy porszívózás, felmosás, aztán muszáj lesz aludnom kicsit.

Gyors reggeli




  • 1 buci ketté vágva
  • 2 tükörtojás
  • paprika
  • paradicsom
  • bébi spenót

Edzés (Asylum 2/1.)

undefined
 
 
 
Annyira vártam anno, hogy kijöjjön ez az edzés. Nagyon boldog voltam, amikor a kezemben tartothattam a DVD-ket. És örülök, hogy ma elkezdtem.
 

1. nap: X Trainer

 
Mint általában, most is a bemelegítés volt a legnehezebb. Minden bajom volt közben, de persze végigcsináltam.
Aztán jöttek sorban a gyakorlatok, és a felénél megszűnt a külvilág. Emlékszem, egyszer körülnéztem, hogy talán találok egy oxigén maszkot, mert iszonyatosan elfogyott a levegőm, pedig minden ajtó-ablak tárva nyitva. De onnantól kezdve csak Shaun maradt és az elmém. Mert a testem már feladta volna. De Shaun mindig bíztat, ezerszer elmondja, hogy a fejemben kell edzenem, a testem majd követ, és ez tényleg így van. Egyedül arra koncentráltam, hogy csinálom, csinálom, aztán csak valahol mélyen maradt meg ez az egyetlen gondolat, és csak csináltam, csináltam, csináltam.
Nem, nem megy az egy kezes fekvőtámasz. Csináltam helyette a rendeset pár próbálkozás után. De majd menni fog.
A végén kevésnek találtam a nyújtást, így nyújtottam még magamtól.
 
Fantasztikus ez az edzés, a fejem búbjától a lábujjam hegyéig minden egyes izmomat megmozgatta, kitűnően edzett a tüdőmet és a kitartásomat.
 
(Ez elvileg a hétfői edzésnap volt, de ugye utazom, aznap nem szoktam edzeni.)
 
 
 
 
X Trainer Challenge your speed, strength, power, and agility with this action sequence that will have you swimming in a pool of sweat. (50 minutes)

 Asylum Volume 2: X Trainer Workout

X Trainer

Each of THE ASYLUM Volume 1 workouts tested your speed, strength, power, OR agility. THE ASYLUM Volume 2’s X Trainer tests it ALL! Challenging your mind and body on every level, this action-packed drill sequence will have you swimming in a pool of sweat.
(50 minutes)
 
"There were multiple sequences in INSANITY: THE ASYLUM Volume 2 X Trainer. The main sequence was called X Trainer Agility. This sequence involved foot work in the ladder. It done 4 times throughout the workout and was added to each time with the last move being tuck jumps and X jumps.
One of the harder moves of in Insanity: The Asylum Volume 2 X Trainer is the Single Arm Push Ups. As a female I am not trying to build my chest muscles so I try to limit the number of push ups I do. For this particular exercise I decided to hold plank, kick my left leg out the right side and with a 5 lb weight in my right hand touch my left toe, then repeat on the opposite side with opposite extremities. I also modified the Moving Agility Push Ups and Leaping Push Ups. Although these 3 moves were modified I feel that I worked just as hard. Knowing your abilities, strengths and limits are crucial to maintaining safety yet still working for change." (Forrás: itt.)

Paleo 1*1 (2. rész)

1. rész itt

Bármilyen étrendet/életmódot választunk is, bármilyen élethelyzetbe is kerülünk, kapunk mellé egy palettát. De sokszor nincs hozzá ecset, vagy ha van is, sután fogjuk a kezünkbe, néha sok festék kerül rá, néha túl kevés, máskor mindent összemaszatolunk. Tanulás és gyakorlás kell ahhoz, hogy egyszer csak valami festmény féle kerüljön ki a kezünk alól. Csak kevesen születnek olyan isten adta tehetséggel, hogy első nekifutásra csodás képeket készítenek.
A paleoval kapcsolatban is ezt érzem. Adott a paletta, tényekkel alátámasztott érvek, mit miért fogyasszunk és mit miért nem érdemes. Mivel enni azért mindenki szokott, az ecset is a kezünkben van, már csak használni kell.
Engem az élet sodort a paleo felé: mindig is problémám volt a tejtermékek megemésztésével, idén végre sikerült elhagynom. Teljes sikerrel. Elvonási tüneteim nem voltak, ami hiányzik, az leginkább a vaj.
Évekkel ezelőtt észrevettem, hogy a pékáruk minősége romlik, és hogy egyre kevésbé lakom jól tőlük. Próbáltam CH-csökkentett kenyereket vásárolni, sőt magam is próbálkoztam sütéssel, de akkor is maradt az alap probléma: bármennyit ettem belőlük, nem laktam jól, sőt még éhesebb lettem. És amikor erre rájöttem (hogy hiába eszem, nem változtat a jóllakottság érzésemen), ráadásul még fel is puffadtam tőlük, nem volt nehéz nemet mondanom. A kornspitz kiflit imádom, régen az Ald*ban vettem, de már közel nem volt olyan finom; a tökmagos bucit pedig már én is meg tudom sütni, csak az én receptemben nem olvasható az összetevőknél kb. 12 féle adalékanyag.
Ijesztő volt az elején, hogy ott villogtak a szemem előtt a tiltott dolgok. Ezt sem lehet, azt sem szabad... És kijelentettem: sosem fogok paleózni. Mert ami egy rahedli tiltással kezdődik, az nekem nem oké. Aztán a vizsgálatokkal alátámasztott érvek meggyőztek, mi miért nem jó. Így már könnyebb volt elfogadnom és letörölni a palettáról bizonyos dolgokat.
És mindemellett megismertem néhány más élelmiszert, recepteket kreálok, és nagyon finomakat eszem.
Nem ajánlom a paleot senkinek. Mert mindenkinek magának kell eldöntenie, hogyan él, mit és hogyan eszik. Mint minden más, ez is úgy működik, hogy belülről kell jönnie. Rákényszeríteni senkire nem lehet. Olvasni kell, tanulni, okosan vásárolni, főzni. Persze mindez csak addig tűnik nehéznek és időigényesnek, amíg az az ember "egészséges". A családunkba sajnos pár hete egyik napról a másikra berobbant egy 1-es típusú cukorbetgség. Na, ott aztán keményen adott a paletta, sőt percre pontos az ecset használati útmutatója. Nincs választási lehetőség. Érdemesebb addig okosan festeni, amíg nincs baj. Hogy aztán az ember elmondhassa, bármi történik is a későbbiekben: én mindent megtettem magamért, a családomért.