2016. október 19., szerda

Ausztria 14/1.

Hajnali 3.15-kor jott ertem a busz. A sofornel levo utas- es cimlistabol -mar rutinosan- megneztem, hova jovok. Unternalb a falu, mint kesobb megtudtam, Sitzendorftol nincs mmessze es mindossze hetszaz fos telepules.
Egesz uton nyugodt voltam. Egyreszt azert, mert amig meg nem ismerem az uj helyet, folosleges aggodni. Mareszt azert, mert eleg gyakran megalltunk, azaz ehettem, ihattam, nem kellett hosszan magamban tartanom a mosdoba szant dolgaimat. Es buszke is voltam: ugyanezt az utvonalat tettem ugyanis meg egyedul, amikor I. bucsuztatojara jottem ki 8-an.
L., akit Omanak kell szolitanom, 96 eves, jobb oldala lebenult, nagyon nehezen nyel. A harom gyereke besegit az apolasba, nem kell egyedul emelnem, se reggel, se este. Es itt jegyzem meg: lattam en mar karon varjut, ezerszer hallottam a sok-sok segitsegrol, amibol rendszerint par nap elteltevel nem maradt semmi... Most elore koszonom az Univerzumnak, hogy ez a csalad igazat beszel.
Ha marad a segitseg, nagyon nyugis hely lesz. Oma allitolag este 7-tol reggel 8-ig alszik, ejjel nem kell kelni hozza. Bebifon azert van, majd megszokom megint.
Oma szinte erthetetlenul beszel -fizikailag nemkepes ra a benulas miatt-, de ugyesen lehet vele kommunikalni.
Sajnos irto keveset eszik es iszik, komolyan csodalkozni fogok, ha el meg ket hetig...
A haz regi, mondhatni "rusztikus", de tiszta. Eleg nagy az udvar, es mivel Oma ma sokat aludt, tudtam ott -mohacsiasan mondva- futosgalni eleg sokat. Csak bekukkantok az ajton es ralatok Omara. Kulon szobam van, nagy es tiszta.
Terero meg annyi sincs, mint Sitzendorfban volt es persze a netem se mukodik. Eddig a telefon meg hasznalhato volt, de a kornyeken dolgozo kollegak meseltek, hogy sok helyen meg a mobilok sem mukodnek, csak a vezetekes telefon... Fura egy kornyek ez.
Ugyhogy megint a magyar mobilnetemet fogom hasznalni, sajnos kenytelen leszek most is minimalizalni, mert horribilis szamlat kepes csinalni...
Este jott Oma egyik lanya, egyutt tettuk agyba az anyukajat, aki mar alszik.
Reggel raerek fel nyolckor kelni.

A kajakat igyekszem fotozni, talan majd otthon felteszem a kepeket.

R: 2 vajas-sajtos-paprikas kenyer, kave
E: marek szotyi
V: husleves csibehussal es fott zoldsegekkel

Mozgas: majdnem 7 km