2014. január 14., kedd

79. nap

Edzés (reggel):

1. bemelegítés

2. (60mp munka, 0 mp pihenő, 5 kör)
- felhúzás, bicepsz könyökhajlítással, oldalemelés szuperszettben (azaz pihenő nélkül, egymás után)
- fekvőtámaszból lábhúzás bal láb
- fekvőtámaszból lábhúzás jobb láb
- hasprés
- (nem tudom a nevét, gyorskorcsolya)
- helyben futás gyors tempó



3. nyújtás

Hát kiköptem a tüdőmet.

Elég nehezen keltem fel. A 8. folyamatos munkanap után ez egyáltalán nem csoda. Itt nem maga az ápolás, ami gondot jelent, hanem a bezártság egy nálam 45 évvel idősebb beteg emberrel, akinek iszonyú hangulatváltásai vannak, aki nem bízik meg senkiben, akinek az a szórakozása, ha engem piszkálhat... Állandóan a házban lenni, sokszor napokig csak annyit vagyok kint, amíg reggel behozom az újságot és este bezárom a garázst. Nem panasz ez, hanem tény. És mivel a munkám egyik része "társaságot nyújtani", ezért rengeteget ülök. És E. felolvassa az újságot, kommentel, mindig negatívan. Hogy ezt miért jegyzem meg? Mert ugye ahhoz, hogy az ember a testével kezdjen valamit, nem elég jól enni és megfelelően edzeni, hanem a pihenésnek, a belső békének is meg kell lennie. Ezért nem árt, ha az ember távol tartja magát a negatív emberektől. 14 napig összezárva egy ilyen emberrel azért elég léleklehangoló. Mindenki hülye, trotli, mindenkit fel kellene akasztani és addig verni, amíg beledöglik, minden külföldi lop, kegyetlen és maradjon otthon (erre ma halkan megjegyeztem azért, hogy itt én is külföldi vagyok) és hadd ne folytassam. A délelőttök így telnek. És várakozással. Mert a gyerekei bejelentik, hogy jönnek, miközben nem jönnek. És szegény E. csak ül és vár, még a másik szobába sem megy át, mert jön valamelyik gyerek. Pedig nem jön. Most 21.30 van. A munkaidőm 9-ig szól. Megjelent a fia (éjjel fél 10-kor!!!), lent kiabál, hogy "Nem marad itt, amíg aludni mész?". Mármint hogy én mit keresek már fent. (Este 9-ig kell lent lennem, utána reggelig készültség, de fent a szobámban.) ...
 
De amire ki akartam lyukadni: otthon a két heteimen meg tudom oldani az edzést, a pihenést, a kaját. De itt kint a kaja nagyon csisszes, sokat kell ülnöm, rengeteg a negatívság, a fürdőszobában, csendben kell edzenem, a pihenést el lehet felejteni. Szóval boszi legyen a seprűjén, aki így képes dolgozni az álmaiért, aki képes fejlődni.
 
Nem vagyok magam alatt, csak fáradt vagyok, és próbálok megoldást találni arra, hogy valamivel könnyebbé tegyem a helyzetemet. De nincs ilyen valami. Amim van: az álmaim, a céljaim, a kitartásom, a fogyó energiám. Legtöbbször Don Quijotenak érzem magam, és ezt az egész utat a célom felé szélmalom harcnak...
 
No de jöjjön a mai kaja:
 
- reggeli: 1 boszispitz, 2 szelet sonka, fél paprika, kávé
 

 
- tízórai: 1 kiwi
 
 
- ebéd: 50g fitt tészta, sok zöldség, mustáros szósz
 
 
- uzsonna: 1 szelet lenmag kenyér, 1 fehérjeturmix
 
 
- vacsora: 1 fehérjeturmix.
 
Folyadék: mostanában nem jegyzem minden nap, mert 1.5-2 liter mindig megvan. Nem erőltetem az ivást, figyelem a vizeletem színét, ami szinte soha nincs, ezek szerint elegendő mennyiségű a folyadékbevitel.

78. nap

Edzés: pihenőnap.

Rggeli: 1 boszispitz, 2 tojás, kávé.


Tízórai: 1 kiwi.


Ebéd: fokhagymás sült csirke, saláta.






Uzsonna: 125g lakt.mentes túró, 1 adag fehérjepor



Vacsora: 2 tojás, saláta, tea.





Motiváció

Általában az az ember jut a legmesszebb, aki hajlandó merni és csinálni. Egy óvatos hajó soha nem jut messze a parttól.

Dale Carnegie

undefined
 
New before & after!
Before: Fall 2011 when I did the Disney College Program, probably between 175-180 lbs
After: Dec. 1st 2013, about 130 lbs
I started eating clean in January of 2013 and went from 177-130 by July while watching portions and falling in love with running. Since then I’ve kept up the clean eating and running, and also started weight lifting, and even though I still weigh the same my body is looking better and still making progress!
 
undefined
 
My little-less-than-a-year transformation! The key to making long-term progress is finding what works for you and sticking with it, clean eating has helped me completely change my lifestyle and I am now the healthiest I have ever been in my life. I also now love running and lifting weights, and look forward to working out because it makes me feel great! Don’t ever think your goals are too big, if you had told me a year ago that I’d look the way I do now I would’ve laughed in your face, to be honest I didn’t think it was possible, but I’ve exceeded all of my expectations, which goes to show you really can do the impossible! In the words of the immortal Elle Woods: “you must always have faith in yourself.”
 
undefined
 
Feelin good today even though I’m super bloated, staying healthy during finals is really paying off, my body feels great, my mind feels great, and I’m ready to murder these exams!
 
undefined
 
Anything is possible