2013. június 24., hétfő

2013/26. heti menüterv

 
 

06.25-
(Mo.)
K
SZ
CS
P
SZO
V
R
zöldséglé
boszi banán saláta
zöldséglé
boszi banán saláta
zöldséglé
boszi banán saláta
T
célkalé
célkalé
sárgarépa-lé
E
spárga krémleves
spárga krémleves
cukkini krémleves
cukkini krémleves
brokkoli krémleves
brokkoli krémleves
Du.
alma
alma
alma
alma
alma
alma
U
répás saláta
grapefruit saláta
spenót saláta
grapefruit saláta
cékla saláta
cékla saláta
V
karfiol püré
zöldséglé
boszi nugets,
karfiol püré
zöldséglé
sült csirke,
savanyú uborka
zöldséglé

Bevásárlólista:
  • 6 db alma
  • 1 kg csirkemell filé
  • 2 tojás (a boszi nugets "panírjához")
  • 2 db sárgarépa
  • 1 db grapefruit
  • 3 db banán
  • 1 kis csomag kesu (ha nem kapok, mandula)
  • 4 db közepes cukkini
  • bébispenót (ha nem kapok, fagyasztott)
  • 1 fej brokkoli
  • 1 cs cékla
  • 5 adag vegyes saláta
  • (a többi hozzávaló van itthon)
Nagyon egyszerű terv, de nagyon finom kajcik.
  • Egyszerű, mert főleg abból szeretnék gazdálkodni, ami van itthon (több liter zöldséglé).
  • És mert nem vagyok hajlandó minden egyes napom felét a konyhában állva, főzve és mosogatva tölteni.
  • És mert iszonyat, milyen sokba kerül minden.
Finom kajcik, mert szeretek finomakat enni. A héten többfajta salátát szeretnék kipróbálni.

Délutánig inkább folyadék: délelőtt nem szoktam éhes lenni.

Vacsorára több, szilárd étel: akkor vagyok igazán éhes.

Ez boszi étrend, nem tudom, be lehet-e sorolni valamilyen kategóriába. De továbbra is lisztmentes, cukormentes, gluténmentes, tejmentes. Paleonak nem nevezném, mert sok a gyümölcs, kevés a zsír. De több étel paleo, vagy beilleszthető egy paleo étrendbe is.

Az utóbbi 2 hétben rengeteg tojást ettem. És az utóbbi héten lett néhány hupli az arcbőrömön. Hogy a két dolog összefügg-e, nem tudom, de a héten megpróbálok tojásmentes is lenni, és igyekszem a sajtot is kiiktatni, vagy nagyon minimálisra csökkenteni a mennyiségét.

A napi 6 étkezést úgy terveztem, hogy 8-kor az első, aztán 2 óránként a következők. persze ez csak egy terv, ha nem leszek éhes, nem eszek, ha korábban éhezem meg, eszek.

Maradnak a napi vitaminok-egyebek: B komplex, C vitamin, D vitamin, halolaj, multivitamin.

:)

Újra itthon

a kép illusztráció
 
Ahogy a mostani, a 6. etap előtt is éreztem, hogy sokminden más lesz most, a hazaút is más volt. Nagyon későn, délben jött értem a busz, de jól jöttünk, és este 7-re hazaértem. Végig szakadt az eső, már a Semmeringnél volt útlezárás, kis kerülő, volt baleset is az autópályán, de mákunk volt: nem zárták le az utat, egy kis stau után indulhattunk tovább.
A társaság nagyrészt ugyanaz minden utazás alkalmával, így kicsit már összeszoktunk a fél év alatt, amióta járok ki dolgozni, most is nagyon jól elvoltunk. Margit napoztunk is. Két Margitunk is van, az egyikük törkölyt, a másikuk gyümölcsöt hozott. Mármint tüzes víz formájában :)
A kajával szenvedtem: iszonyú éhes voltam egész úton. A szenyókáimat hamar megettem, és elfogyott a rágcsa, a répa is. Még Ausztriában megálltunk egy boltnál, mindenki éhes volt, vettek hát péksütiket. És istenbiza nagy volt a kísértés, hogy gyorsan felnyomjam egy kis tökmagos bucival a vércukromat. De nem tettem. Vettem sonkát meg egy banánt, és azt eszegettem, amíg csak tartott. Komolyan: büszke vagyok magamra.
Most pedig ettem két szelet Chedd*r sajtott pár szem fekete olivával. Más nincs is itthon. Majd holnap útba ejtem a boltot. :)


Reggeles





Már amikor elindultam ki a 6. etapomra, éreztem, hogy most valahogy minden kicsit más lesz. Működni szoktak a megérzéseim, a nagymamám nem hiába nevez kis boszsorkánynak :) És tényleg sok minden más volt.

Egy nagyon jó és viszonylag könnyed első hét után egy botrányosan nehéz, hosszú, gyötrelmes második hét következett. Irtózat meleg is volt, és voltak napok, hogy komolyan úgy éreztem: E. megbolondult, és így lassan én is eme rögös útra lépek.

A lányáék a hét közepén elutaztak Magyarországra, a váltótársamhoz, és vele együtt jöttek vissza tegnap este. A. egy tüneményes nő, és hajnali 1-ig beszélgettünk. Nagyon jó volt, még soha nem volt alkalmunk beszélgetni, hiszen amikor engem kihoz a busz, kiszállok, A. beszáll, és már megy is tovább a menet.

Megnyugtató volt, hogy hasonló a cipőnk, hogy nála is van jobb és rosszabb időszak itt kint. És levonhattam a következtetést, hogy jó oldalról közelítem meg E-t és a "kezelését".

Egyébként E. biztosan elgondolkodhatott az utolsó hét történésein, és szerintem még lelkiismeret-furdalása is lehet a sok apró és az egynéhány nagyobb gonoszkodása miatt, mert tegnap este behívott a szobájába (ahol a varázstükör van), és elhalmozott fél utazótáskányi ajándékkal (persze csoki, cukor, bonbon, keksz, de tudom, hogy ez a pakk a lelkiismerete, így szó nélkül elfogadtam "bocsánatkérését").

Most két hét otthon, aztán egy hónapra jövök vissza. Sokmindent tanultam megint a két hét alatt emberekről, magamról, hozzáállásról, problémamegoldásról és problémakezelésről, tiszteletről, becsületről, egóról... Ja, és megtanultam a gerontológia tanfolyam első adag anyagát is esténként :)

A fenti képek ma reggel készültek. Itt egész éjjel zuhogott, egész szép kis vihar volt, és mára szó szerint hideg van :) Szeretem :)

Három óra múlva jön értem a busz, autópályázok "kicsit", aztán lehet fejet szellőztetni. :)