2020. december 17., csütörtök

Csütörtök

Aki régebb óta olvassa a blogot, tudja, hogy iszonyatos menstruációs görcseim vannak. Két éve elvitt a mentő, aztán egy görcs alatt elájultam és jó kis agyrázkódásom lett, egy hónapja a munkahelyemen kapott el, ott is orvost kellett hívni. Ezek a görcsök egyre félelmetesebbek, az utolsóhoz már hányás is társult. Sőt hónapok óta a kiemelkedően erős "rosszullétek" mellett a "hasfájás" mindennapos (10-es skálás 7-es az alap).

Két éve alaposan kivizsgáltak, nem találtak semmit. Rengeteg orvosnál, rengeteg vizsgálaton voltam, eredmény semmi. Őszintén: belefáradtam. A mostani helyzet már ijesztő, M. unszolására (utolsó próbaként) ma voltam egy magánklinikán. Javasolt vizsgálatok: labor, diagnosztikus laparaszkópia, hasi MR. Nagyon nagy valószínűséggel (talán a labor sikerül "hagyományosan") magánúton kellene elvégeztetni. Utánanéztem az áraknak. Dobtam egy hátast. Aztán megállapítottam: itt és most nyugodtan pontot tehetek a dolog végére...

8 megjegyzés:

  1. Kedves Timi,
    egy ideje olvasom a blogodat, a ketogén étrend miatt találtam rá, és nagyon szeretem olvasni, példaértékű a hozzáállásod a munkához, emberekhez. Hasonló korúak vagyunk :-). Az endometriózis miatt írok: Dr. Koppán Miklóst sokan ajánlják Pécsett, még talán Szigetváron is dolgozik. https://aok.pte.hu/hu/egyseg/440/munkatarsak/1970
    Nem tudom, műt-e még TB alapon, de érdemes megérdeklődni. Vagy Bp-n Bokor Attila, Csibi Noémi is szakértője a témának. Egy endó-szakember sok esetben ultrahanggal/tapintással is diagnosztizálni tudja a betegséget. Állítólag pár éve javult a helyzet, a TB-s műtétekre sem kell olyan sokat várni. Átérzem a problémád, nekem is horror volt minden menstruáció, rendszeresen vittek haza kocsival a munkatársaim a munkából, mert felállni alig bírtam, gyógyszerek nem segítettek. Endóra gyanakodtam, ezért néztem utána kicsit alaposabban. De akkor teherbe estem, így elnapoltam az utánajárást, a szülések óta meg szerencsére sokat javult a helyzet (megjegyzem, a szülés se fáj sokkal jobban egy iszonyatos mensis görcsnél). Van sok fórum a Hoxán, Nlc-n, ahol segítenek a sorstársak, illetve honlapok, pl. endometriozismagyarorszag.blog.hu . Minden jót kívánok Neked, remélem, találsz TB-s megoldást!
    Nóra

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia Nóra! Köszönöm, hogy írtál. Dr Koppánt ajánlotta a tegnapi doktornő is. A jelenlegi helyzetben szinte lehetetlen TB-alapon ellátást kapni. Laborra ma kértem és kaptam februárra időpontot TB-sal, így azt megcsináltatom magán úton. Ha a továbbiak is csak fizetősen mennek -sajnos erre nagy az esély-, akkor megmaradok így. Amíg megmaradok. De addig sem panaszkodom, mert nincs értelme. Még egyszer köszönöm, hogy időt szántál rám. Legyen szép napod!

      Törlés
  2. Egy komolyabb egészségügyi problémát kivizsgáltatni és kezeltetni a tb-s ellátásban komoly tortúra és időigényes. A magánklinikák folyamatos igénybevétele (kivizsgálás+kezelés) az átlagember számára szinte megfizethetetlen. Én azt csinálom (kardiológiai és mozgásszervi zavarokkal) hogy a legfontosabb vizsgálatokat megcsináltatom magánúton, utána a a leletek alapján a nagyszerű háziorvosom instruál a továbbiakban. Próbálom tartani az arany középutat, ami megfizethető és működő is.

    VálaszTörlés
  3. Kedves Timi!
    Tudnál adni egy e-mailcímet, ahová írhatnék Neked?
    Köszönöm!
    Bea

    VálaszTörlés
  4. Timi, közel 30 év eü-ben eltöltött idő alapján mondom, hogy túlságosan sok problémára nincs megoldás az orvostudományban ( sötétben tapogatózás). Nézzük meg ezt, nézzük meg azt, vegyél be ezt, vegyél be azt...ennek az ideje úgy tűnik lejár, mert nem hoz megoldást. Nem tudom mennyire vagy nyitott más irányok felé, de jó szívvel ajánlom neked Anthony William: Gyógyító Médium című könyvét. Olvasd el, mit veszíthetsz? Sok sikert és teljes gyógyulást kívánok sok szeretettel!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia Kriszta! Köszönöm, hogy írtál. A könyvet most iziben megrendeltem, amint megjön, elolvasom. Köszönöm.

      Törlés
  5. Szia Timi!
    Szombaton írtam Neked e-mailt, remélem, megkaptad! Többek között ugyanezt a könyvet (is) ajánlottam.
    Üdv, Bea

    VálaszTörlés