2014. június 25., szerda

Szerda (Ausztria)

Találtam egy párhuzamot az életemben. A lustasággal, a halogatással kapcsolatos. 

Sváb származású vagyok, de mivel apu és a keresztanyám nem az, a családban a magyar volt a használt nyelv, ám az anyai nagyszüleim egymással leginkább sváboltak. Így a fülemben volt a nyelv, de csak pár dalocskát és mondókát tanultam meg. Nyolcadikas koromban, mivel gimibe készültem, ahol volt német nyelv tantárgy is, német fakultációra kellett járnom, heti egy német óra, nagyon az alapok. Az első gimnáziumi napon mindenkivel megcsináltatták a német tesztet, ez alapján alakították ki az osztályokat. Fogalmam nincs, hogy történt, de a legerősebb németes osztályba kerültem. Nem nagyon foglalkoztam vele, ott voltam az órákon, nem értettem egy mukkot sem, ami ott rám ragadt, azt tudtam, de hogy én otthon ehhez hozzátegyek! Mindig utáltam az otthoni tanulást, a házi feladatokat, hiszen annyi más dolga van egy gyereknek: barátnőzés, játék az udvaron, rajzolás, egyebek. Minden nap megígértem anyunak, hogy holnaptól nekiülök és tanulok. Három évig simán elültem a hátsómon, amikor is kiválogatták, ki megy középfokú nyelvvizsgára. Halálos nyugalomban ültem a helyemen, hiszen kettesre-hármasra álltam németből, hát ez a tudás még az alapfokú nyelvvizsgára sem elég! Felolvasták a listát, és meghallottam a saját nevem. Jót nevettem és mondtam a tanárnőnek, hogy ez a legjobb vicc, amit manapság hallottam. Ő nagyon komoly arccal válaszolt: márpedig tanulok, felkészülök és elmegyek a vizsgára. Mert képes vagyok rá, jó nyelvérzékem van, csak egy lusta disznó vagyok, és ő ezt nem fogja hagyni. És elkezdődött a pár hónap rémálom. Ugyanis ennyi idő alatt kellett behoznom sok év lustaságát, halogatását. Ott maradt velem, álltunk a táblánál és írtam a mondatok különböző igeidejű változatait, szavakat magoltam, próbáltam a fejembe vésni a melléknév ragozást... És letettem a középfokú nyelvvizsgát.

És eszembe jutottak az eddigi kapcsolataim. Hogy miért így alakultak, miért nem élek egy szép, szerető családban boldogan. A kulcs az előző mondta utolsó szava. Mert mindig éreztem a bizonytalanságot, mindig voltak gyanús körülmények, de én még a sokadik gyanúsnál is halogattam megkérdezni magamtól egy nagyon egyszerű dolgot: Boldog vagyok? És halogattam erre őszintén válaszolni. Ha már az elején felteszem ezt a kérdést, ha már akkor őszintén válaszolok rá, ez a kapcsolat sem így ér véget. Mert két nagyon különböző dolog boldognak LENNI és boldogságot AKARNI.

Lehet tehát bármit halogatni. De az élet egyszer hirtelen benyújtja a számlát, amikor kénytelen leszel változtatni, és nagyon bánni fogod, hogy nem cselekedtél azonnal.

R: marék málna, 2 lenmag kenyér, 1 főtt tojás, kávé.
E. sült csirke, saláta tökmagolajjal, fél avokádó, 1 tojás.

V: 1 tojás, saláta tökmagolajjal.


( 1100 kcal, 70% zsír, 10% CH, 20% F)

Belső csend

"Az elsődleges célod a világban az, hogy Jelen legyél. Tehát az, amit éppen most, ebben a pillanatban csinálsz (bármi legyen is az, pl.: kivinni a szemetet, olvasni egy levelet, takarítani, tárcsázni egy számot, stb.) - mindig legyél Jelen abban amit most csinálsz. Ne redukáld le a Jelen Pillanatot azzal, hogy csak eszközként tekintesz rá, ami által és félrelökdösve eljuthatsz a végcélig. Nincs végcél. Az út lépéseinek megtétele a cél, nem maga az úticél. Persze fontos, hogy tudd, hová tartasz és nagyszerű amikor megérkezel, de onnan megint új célokat fogsz kijelölni. Ha a Jelentől azonban folyton meg akarsz szabadulni, mert azt gondolod, hogy a jövőben jobb lesz, akkor az egész Életet lökdösöd magad előtt. Magát az Életet fogod akadálynak tekinteni, hogy elérj valami áhítatosnak vélt célt. Nincs nagyszerű cél, csak az Életed, ami Most, Ebben a Pillanatban zajlik. Amint teljes lényeddel ráhangolódsz a Most Erőterére, az Univerzum Hangszerévé válsz és pontosan tudni fogod mikor mit kell tenned, mindenféle tervezgetés, vagy agyalás nélkül. A megfelelő impulzusok és késztetések mindig a megfelelő időben fognak megjelenni benned. A lépések csodálatossá és könnyeddé válnak ezáltal, az út örömteli lesz, melynek eredménye -ha lehet ilyet mondani- is sokkal nagyobb horderejű lesz."
- Eckhart Tolle


Edzéstipp otthonra: Jump Rope Workout for Intermediates (ugrókötél)

Jump Rope Workout Breakdown
1. High knees with jump rope 9 reps followed by 1 egg (cross your arms in front of you and jump over the rope) x 10 sets
2. Bodyweight Rock bottom squat x 30 reps
3. High Knees with Jump rope 10 reps followed by 2 eggs x 10 sets
4. Bodyweight stationary lunge - 20 reps on each leg
5. High Knees with Jump Rope 10 reps followed by 2 eggs followed by 10 jumps with your feet together followed by 2 eggs x 5 sets
Repeat #2 - 5#

Jump_rope_Zuzka


This is going to be a series, so get started and I will give you some other fun things to learn and work on the next time. Just don't let yourself get discouraged after you try it for the first time. Nobody is good at jump roping right of the bet. You have to remember that it's going to be the same process like when you were first learning to ride a bicycle. Actually learning to jump rope is going to be easier and faster process, then you think. I can see a huge progress on the girls that are doing the 30 day fitness program with me and some of them couldn't jump rope at all when they first showed up. The bottom line is that the more you practice, the faster you'll progress. If you don't have a jump rope yet, you can get the same Z-Rope that I use in my store, or just get a speed rope in a regular store with sporting goods. (forrás)

Belső csend: Ha a boldogtalanság nem elég, egy sokkoló élménytől majd felébredsz...

Önmagában a boldogtalanság sokszor kevés ahhoz, hogy változtass.

A fájdalom sokszor nem elég nagy ahhoz, hogy magad indulj a gyógyír megkeresésére. Inkább megtanulsz együtt élni vele, anélkül, hogy bármin is változtatnod kellene.  A belsõ irányítás hiába próbál minden lehetséges eszközt bevetni, hogy figyelj, ez nem vezet eredményre. Valami sokkal hatásosabb eszközre van szükség, ami elég látványos és eléggé fájdalmas ahhoz, hogy végre kinyíljon a szemed és felébredj.
 
Hirtelen történik valami... 
Az életed addigi mûködése elbizonytalanodik majd teljesen összeomlik. Úgy érzed, hogy kicsúszik a kezedbõl a kontroll és többé nincs irányításod semmi felett, amit eddig stabilnak és biztonságosnak hittél. Egyik napról a másikra feje tetejére áll az életed és ami történik az ijesztõ, hiszen úgy érzed teljesen magadra maradtál. 

hullamok

Lehet, hogy tönkre megy az eddig boldognak hitt párkapcsolatod, vagy egyik napról a másikra elveszíted a munkád. Lehet, hogy csõdbe megy a vállalkozásod aminek következtében létbizonytalanságba kerülsz. Az is lehet, hogy valamilyen betegség vagy baleset, esetleg egy szeretett személy elvesztése változtat meg körülötted mindent. Bármilyen természetû legyen is, a változás krízist teremt az életedben, egy olyan súlyos problémát, amit a lehetõ legrövidebb idõn belül kezelned kell. 

A derült égbõl.. 

Minden egyes krízis fordulópont teremt. Az életed megszokott menete megtörik és egy új fejezet kezdõdik. Ami történik a két világ közöti átmenetben, az teszi igazán izgalmassá a helyzetet.  Egy ilyen krízis úgy viselkedik, mint derült égbõl a villámcsapás. Azt hiszed, hogy minden a legnagyobb rendben és egyszer csak történik valami, ami ezt a kiszámíthatóságot egyik percrõl a másikra derékba töri. Úgy érzed, hogy kicsúszik a lábad alól a talaj. Az életed többé nem haladhat abba az irányba, amerre eddig haladt. Új irányt kell találnod és ez koránt sem egyértelmû. Abban a pillanatban, amikor a krízis bekövetkezik, semmi mást nem érzel, csak a vele járó mérhetetlen fájdalmat és bizonytalanságot. 

Egy krízis elég fájdalmas ahhoz, hogy ne mehess el szó nélkül mellette. Önkéntelenül befelé fordulsz és keresni kezded a lelki menedéket, mert vissza akarsz térni ahhoz a forráshoz, aki ismer és feltétel nélkül szeret téged. Ő ismeri a legféltettebb titkaidat is és azt is tudja, mit kellene most tenned. Igen, õ a kis-NAGY ember, a belsõ irányítás, akit a történelem során már számtalan névvel illettek már.  (Schilling Péter)



Motiváció: harc

Volt idő, amikor nem jó akartam lenni, hanem jobb. Másoknál. Nem vékony szerettem volna lenni, hanem vékonyabb mint X. Y. Nemcsak izmos, hanem izmosabb valakinél. Nem csupán kedves, hanem egy vagy több illetőnél kedvesebb...

De eljött az az idő, amikor nem harcolok már másokkal. Sőt nem is harcolok. Önmagammal sem.

Egyetlen célom van: jobb lenni a tegnapi önmagamnál, legyőzni a kifogásaimat, megtenni mindazt, amit meg tudok tenni.

Ha harcolok, azt egyetlen dologgal teszem: a kisördögömmel, a saját gondolataimmal, az elmémmel. Nem egyszerű, de tudom, hogy a csata megnyerhető!