2012. december 1., szombat

Bölcs

TRUE!! Have a good weekend everyone!!

40/34. nap

 




Motiváció: itt. Reggeli: itt. Tízórai: itt. Ebéd: itt. Uzsonna: itt. Edzés: itt. Vacsora: itt. Összesen: 1468 kcal, 116 g F, 145 g CH, 53 g zsír.

Recept: Tojáslepény

(123 kcal, 11 g F, 2 g CH, 7 g zsír) Fogtam egy egész tojást és egy fehérjét (a tojás sárgájában rengeteg a zsír, ezért szoktam egy egész tojást használni, a többinek pedig csak a fehérjét), pici ételízesítővel felvertem, a csodaserpenyőmben zsiradék nélkül palacsintaként megsütöttem. Közben felszeleteltem 20 g sajtot (laktózmentes, Milfina, Aldi), 20 g paprikát és 20 g paradicsomot. Amikor elkészült a tojás, tányérra csúsztattam, a felére rétegeztem a sajtot, a paprikát és a paradicsomot, majd ráhajtottam a másik felét, és kész is. Nagyon gyors, nagyon finom, vacsorára ideális. Hogy szebb legyen, megszórható aprított petrezselyemmel vagy díszíthető petrezselyem levéllel is.


Edzés

Asylum 4. kör 30/7. Strength

Ez az egyik kedvencem az Asylumból. Nagyon egyszerű gyakorlatok, jól bírható szusszal, igazán a mentális erőre van szükség, azaz pl. amikor súlyzóval karemelések vannak, akkor 8-9-et simán bírok, de ahhoz, hogy a 12-t meg tudjam csinálni, oda kell tennem magam fejben.  Vagy a váll-érintős fekvőtámaszoknál is 4-5 simán megy, de ahhoz, hogy mindezt egy percig folyamatosan csinálni tudjam, nagyon oda kell koncentrálnom. Mert tisztában vagyok vele, hogy ki kell lépnem a konfortzónámból, éppen arra az utolsó 2-3 gyakorlatra van szükség ahhoz, hogy fejlődjek, és ezt bizony már előre, fejben el kell dönteni. Persze csak akkor, ha az ember leánya ilyesmit vesz a fejébe, hogy neki nem elég, hogy lefogyott 20 kilót, hanem még ráadásul tónusos, izmos testet is akar magának kreálni :)

Recept: Almás snack

(223 kcal, 8 g F, 11 g CH, 16 g zsír.) Egy almát (idared, 100 g) kimagoztam, szeletekre vágtam, tányérra tettem. Egy tálkában megolvasztottam 30 g mogyorókrémet (Alnatura bio földimogyorókrém, DM), rácsorgattam az almaszeletekre.
Nagyon finom, edzés előtti uzsonnának szerintem tökéletesen megfelel :)

Recept: Joghurtos csirke illatos piláffal

(424 kcal, 50 g F, 40 g CH, 10 g zsír)
Joghurtos csirke recept itt, illatos piláf recept itt. A receptek 6 főre szólnak, én egy adagot készítettem. A hús 100 g csirkemell filé, egy doboz (laktózmentes)joghurtot használtam hozzá, és a fűszereknél is a hat adagnyihoz képest kevesebbet. Sót is tettem hozzá, az nagyon hiányzott nekem az eredeti receptből. Mivel a hús pácolt, nagyon gyorsan megfő-megsül, időt és energiát is lehet így vele spórolni, és az sem mellékes, hogy a hús teljesen puha, porhanyós lesz. A piláf basmati rizs helyett rizsszem tésztából készült, szeretném, ha ez már elfogyna. Egyébként mind a kettő nagyon gyorsan kész, és nagyon finom. Nem is tudom, mikor ettem utoljára ilyen ízletes ebédet :)

Recept: Banánturmix

(383 kcal, 32 g F, 54 g CH, 7 g zsír) Mivel sikerült a folyamatot memória kártya nélkül fotózni, a képek magán a fényképezőgépen vannak, a kölcsön gépen, amihez igyekszem az "átjátszó kábelt" is megszerezni, így ez egy régebbi kép. A mixerbe tettem 50 g banánt, egy adag vanília ízű fehérjeport (Biotech Iso Whey Zero) és 1.5 dl (laktózmentes, Mizo) tejet. Összeturmixoltam. Kellemes, kissé krémszerű lett az állaga. A szemnek is tetszetős és nagyon finom is.

Recept: Boszigranolás joghurt




 
(315 kcal, 15 g F, 38 g CH, 13 g zsír) 1 pohár natúr (laktózmentes) joghurtot összekevertem 100 g bogyós gyümölccsel (Spar Vegyes gyümölcskeverék), 10 g lenmaggal, 10 g apró szemű zabpehellyel (Spar, Budget), 10 g  szeletelt mandulával, 10 g mazsolával. A granola elvileg boltban is kapható, én még nem láttam, de figyelem. Alapja a zabpehely, olajos magvak és édesítőszer, adhatunk hozzá aszalt gyümölcsöket, csokoládét, megszórhatjuk kakaóval vagy kókuszreszelékkel... A magvakat aranybarnára kell pirítani, rizstejjel felönteni. Lehet hozzáadni 1-2 evőkanál mézet, nádcukrot vagy juharszirupot. Az elkészült granolát összekeverhetjük joghurttal, tejjel, egyéb növényi tejekkel vagy gyümölcsökkel is. Én ma reggel lusta voltam pirítgatni, így nyersen tettem bele az éppen kéznél lévő hozzávalókat, ezért nevezem boszigranolának. Így is nagyon finom. Egyébként a házilag készített granola befőttes üvegben tárolva 5-8 napig eláll, persze, ha nem nassolja meg az ember. :) Íme egy granola recept innen:
Cukormentes fahéjas granola
Hozzávalók 2 főre:
- 70 g dió
- 30 g kesudió
- 30 g mandula
- 70 g kókusz chips
- 20 g chia mag (lenmag vagy szezámmag is használható helyette)
- 20 g kókuszolaj (vaj is használható helyette)
- 1 teáskanál fahéj
Melegítsük elő a sütőt 120C fokra. Egy tálban keverjük össze az összes hozzávalót, majd egyenletesen öntsük rá egy sütőpapírral bélelt tepsire. Süssük 10-15 percig, amíg a magok aranybarnára pirulnak. Félidőben egy kanállal keverjük át, hogy egyenletesen megsüljön.

Hús-vér motiváció 23

Nem hiszed el, hogy lehetséges? Azt hiszed, mindenkinek sikerülhet, csak neked nem? Úgy gondolod, hogy két gyerek és család mellett nem lehet megcsinálni? Hogy erre nincs idő és energia? Itt van B. két gyerekes családanya, aki gondolt egyet, nem tetszett magának úgy, ahogy volt, edzeni kezdett és csinálja rendületlenül. Minusz 23 kilónál jár (!!!), amihez tiszta szívből itt is gratulálok, és a Body Beasttel izmosodik. És egyre többet mosolyog, ami nagyon jól áll neki! :) Írtam már róla itt és itt is.
 
undefined
 
undefined
 
És íme a legújabb fotók:
 



 
B. nem fogja feladni. Már most csodacsinos, és nyárra olyan alakja lesz, hogy ihaj! Számomra hatalmas motiváció!
Hajrá, B., csak így tovább!
Mert meg lehet csinálni!
:)