2013. április 15., hétfő

90/8. Napi menü






 
(Vacsorára bevállaltam egy szelet pulykát, bunda nélkül, és 1 paprika és 1 paradicsom volt még hozzá.)
 
Összesen: 1441 kcal, 95 g F, 122 g CH, 60 g zsír

 
Folyadék: 2.5 liter
 
Mozgás:
- 6.5 óra utazás
- 2.5 óra séta

Knittelfeld, 4. etap


Hajnali negyed hármas indulással hat és fél óra utazás után (egyszer álltunk meg, Parndorfban) újra itt vagyok.
Most először értük el a határt világosban.
Mivel nem sokat aludtam az úton, legalább tudtam nézelődni.
Láttam teheneket legelészni a hegyoldalakban, na, ez már tényleg Ausztria hegyi fíling.
Csodaszépen ragyog a nap.
A hegyek nagy részéről eltűnt a hó, a magasabbakon azért még ott a melegítő hósipka. Zöld a fű, zöld a hegyoldal, rügyeznek a fák, a kertben nyílnak a virágok.
Tavasz van itt is, melengető, színes, illatos, csodaszép.






A teraszt nyáriasítottam: kitettem egy széket. Van itt egy nyugágy is, lehet, hogy ha ilyen csodaszép marad az idő, azt is kipróbálom ;-)

 
E. azt mondta: nagyon jól nézek ki, gyönyörű a hajam és hogy csak úgy sugárzok. Örülök, ha így látszik, biztosan azért van, mert múlt pénteken keresztülutaztam Pakson ;-)

Lesznek változások a munkarendemben, lesz, hogy hat hétig otthon leszek Magyarországon, és lesz, hogy egy hónapig dolgozom itt kint. Unatkozni biztosan nem fogok. Az pedig már teljesen megszokott, hogy a születésnapomat is munkával fogom tölteni. Eddig sem haltam bele, eztán sem szándékozom. ;-)

Ebédre rántott hús volt és rizs. Naná, hogy én a tegnap elkészített és magammal hozott túrógombócomat ettem! ;-) Ha E. vitatkozni fog, amiért neki három napig kell ennie a rántott húst, a két fül módszert fogom alkalmazni. Egyébként E. még sosem hallott a túrógombócról. Hát igen: aki Schnitzeleken meg szószokon élt 85 évig...

A napi 2.5-3 liter folyadék elfogyasztására azt találtam ki, hogy délelőtt megy egy liter saját limonádé, délután háromig egy liter tea, a szokásos napi séta után pedig estig az a fél-egy liter csak lecsúszik. Ha meg mégsem, a 2 litykó akkor is megvan, azzal már jól működöm.

A hűtős és a fagyasztott kaja jól bírta a gyűrődést a hűtőtáskában. És ma az úton is ügyes voltam: reggelire (fél 8-kor) ment a bagett szendvics (saját bagettből) a tejeskávéval, és a tízóraira pakolt almát 9-kor megettem. Nyammogni-rágcsálni persze jólesett volna, de tudom, hogy nincs rá szükségem.

Pihenésre viszont nagy szükségem van. Fél 4-ig kaptam szabadidőt, úgyhogy olvasok még kicsit, aztán szunyaaa!


Belső csend

"Az élet csupán egy lehetőség a fejlődésre, a virágzásra, arra, hogy valóban legyél. Az élet önmagában üres: ha nem vagy elég kreatív, nem tudod megtölteni beteljesüléssel. A szívedben ott van egy dal, amit el kell énekelned, egy tánc, amit el kell táncolnod, de ez a tánc láthatatlan, és a dalt még csak nem is hallottad eddig. Lényed legbenső magjában van mélyen elrejtve. A felszínre kell hozni, ki kell fejezni. Ez az "önmegvalósítás". De ritka az olyan ember, aki az életét növekedéssé változtatja, aki az életét az önmegvalósítás hosszú utazásává alakítja át, aki azzá lesz, akivé lennie kell."
 (Osho)
 
"Az élet csupán egy lehetőség a fejlődésre, a virágzásra, arra, hogy valóban legyél. Az élet önmagában üres: ha nem vagy elég kreatív, nem tudod megtölteni beteljesüléssel. A szívedben ott van egy dal, amit el kell énekelned, egy tánc, amit el kell táncolnod, de ez a tánc láthatatlan, és a dalt még csak nem is hallottad eddig. Lényed legbenső magjában van mélyen elrejtve. A felszínre kell hozni, ki kell fejezni. Ez az "önmegvalósítás". De ritka az olyan ember, aki az életét növekedéssé változtatja, aki az életét az önmegvalósítás hosszú utazásává alakítja át, aki azzá lesz, akivé lennie kell." (Osho)
itt

Hajnal

Hajnali 1-kor szó szerint a legszebb álmából ébreszti az embert a vekker. Csend van, sötét, most éppen kellemesen hűvös. Mivel minden kész az útra, nem kell kapkodnom, csak várni a buszt. Hamarosan két óra és indulok vissza Ausztriába. Ez lesz a 4. etap kint, és még mindig nem bánom, hogy váltottam. Eddig csak télen voltam ott, mindig rettenet hideg volt és iszonyat sok hó. Most már van esélyem egy kis időjárás-újdonságra is, hiszen kint is tavaszodik és melegszik a levegő. Kíváncsi vagyok, elolvadt-e már minden hó, melyik hegyen marad hósipka, milyen a rügyező Knittelfeld. A város maga egy tipkus kis osztrák munkásváros, de a környező hegyek! Szinte minden nap új arcukat mutatják, külön életet élnek, mint szerntem a hegyen lakók is.

Itthon hagyom a magyar tavaszt, de hamarosan láthatom, hogy minden zöld, hogy a most előbújó kis világoszöld levelekből tán már lombkorona lesz, mire hazaérek.

Két hét, terveim szerint 11-13 edzés, és már itthon is vagyok.

Szép két hetet mindenkinek!