2014. május 18., vasárnap

Családi wellness sok kalanddal és tapasztalattal


A húgom régóta szervezte már ezt a napot. A fia, M. 13. születésnapját ünnepeltük Tamásiban, a fürdőben. M. szültésétől 1.5 évig élt Tamásiban, húga, P. is szeret ott lenni, a húgom és én is tamási lányok voltunk anno, egyikünk sem járt még az új fürdőben, no meg a kikapcsolódás is ránk fért már, így ezen az esős, hideg reggelen betömörültünk nagyival kiegészítve a kis kocsimba (miután én reggel fél 7-kor elautóztam Mohácsról anyuékig) és irány a wellness!


Imádok vezetni :)



A nyitásra mentünk, így alig volt pár ember a medencékben, no meg a csúszda teljesen a miénk volt, ki is használtuk rendesen!


A fürdő gyönyörű, tiszta, a dolgozók a recepcióstól a takarítókig maximálisan kedvesek, segítőkészek, le a kalappal!


A gyerekeket ki sem lehetett volna zavarni a vízből. M. általában a víz alatt volt :)



P. fantasztikus alakja igazi motiváció. No az is igaz, hogy örökmozgó a kis csaj, tánccsoportban táncol és leginkább fényevő.


Tesók. Ritkán, nagyon ritkán találkozunk.



M. cukorbeteg tavaly nyár óta. 1-es típusú, inzulinos, úgyhogy wellness ide vagy oda, neki időre vércukrot kellett mérnie és be kellett bökni az inzulint. Fantasztikus gyerek volt mindig, most is az. Nincs hiszti, nincs apelláta, pontosan tudja a -nagyon kötött- napirendjét. Volt a nap folyamán alacsony érték is, mért, megette a "hipós csomagot" és már csobbant is a medencébe.

Az ő egész napi kajája előre volt dobozolva (2 tízórai, ebéd, 2 uzsonna), én most bepróbálkoztam, nem vittem kaját, gondoltam, majd készíttetek ebédre egy tojásrántottát vagy rendelek sült húst meg párolt zöldséget. Mint kiderült, M. járt a legjobban az étellel.


Végül ezt rendeltem: roston csirke, vegyes savanyúság. Ugyanis rántottát nem készítettek nekem (hatalmas kunszt lett volna...), párolt zöldségük csak az étlapon volt, a többi kaja mind rántott volt...
?????
Fél fogamra sem volt elég, sőt egy negyedre sem.


Ilyen arcot vágtam végig, nem póz fotó, egyszerűen nem tértem magamhoz. És éhes voltam.


Megkóstoltam P. rántott sajtját. Hát hogy az mi volt, nem tudom, de hogy nem sajt, abban biztos vagyok. Valami ehetetlen maszlag volt a számban... A húgom gyros tálat rendelt. Kapott egy kisebb menzai adag salátát, a tányér 3/4 részén sült krumpli volt, azon 1 ek-nyi gyros hús, tejföllel halványan meglocsolva. M-nak interfoodos rendelt ebédje volt: jó adag gyros, nagy saláta, egy szelet epres süti. csak csorgott a nyálam... És persze éhes maradtam.


Így aztán isteni szolgálatot tett a saját müzliszeletem, ami egyedül a kis fényevőnek nem ízlett. De jó, hogy sokat vittem, mert anyu és a húgom is rájárt velem együtt. És mákunk volt, hogy véletlenül a szatyromban maradt egy csomag pufi rizs. Be is termeltük a nap végére.

Következtetés: nincs bepróbálkozás, keményen dobozolni kell a napi elemózsiát. Mert a büfében csak élelmiszernek látszó dolgokat láttunk. Speciell a "kirakatban" csak somlói galuska és torta volt. Lehetett még pizzát, hot dogot enni. Saláta vagy zöldség sehol.


Közben délután a mi kis hercegnőnket nem találtuk. A keresésére indultunk volna éppen, amikor láttuk, hogy egy dolgozó hozza. bekötözve. A kis balerina ugyanis elesett, de rögtön meglátta valaki, bevitte az elsősegély szobába, lekezelte és hozta. Tényleg maximálisan a vendégekért vannak a fürdő munkatársai!


Minden medence többszöri kipróbálása után még fotóztunk kicsit. Anyut és engem befizetett a húgom egy-egy masszázsra (ami nagyon kellemes volt), aztán indultunk vissza anyuékhoz, M-nak fél 7-kor vacsora.


Mért, bökött szegénykém, majd ...


... további jó hangulatban indultunk útnak. Bekapcsoltam a rádiót, jó kis buli volt hátul, ének, tánc, taps, ahogy kell.


M. 13 éves lett. Meg is ünnepeltük. Hogy a szénhidráttal jobban lehessen "játszani", vacsorára lett a torta. Előtte majdnem mindenki "boszorkánykonyhás rántottát" (így mondták a gyerekek) kért vacsira :)


Amíg nagyiék előkészítették a tortázást, P-val kitárgyaltuk, mennyi tejfoga van még.


Aztán jött az U torta Norbitól. Tortát is régen ettem már, U tortát még soha, de nem is fogok. Azt hiszem, látszik az arcomon. Egyszerűen nem bírtam megenni, mert ez az ehetetlen kategória. Aztán elolvastam az összetevők listáját.



Nem hittem a szememnek. Hosszú évek óta olvasom az ételek címkéit, de ilyen listát még életemben nem láttam. Tény, hogy nem emeli meg a vércukrot és hogy 12g CH van egy szeletben, no de kérem, ez a valami hogy kerülhet már élelmiszerként forgalomba?!


Hagytam a tortát másra, én meg ettem még egy kis rántottát. :)

Spa napi menü:

Reggeli: zabkása bogyós gyümölccsel.
Tízórai: saját müzliszelet.
Ebéd: éttermi roston csirke, vegyes savanyú.
Uzsonna: saját müzliszelet, pufi rizs.
Vacsora: tojásrántotta.

Mozgás: úszkálás, vízi csúszda.

És igenis KELL a máshol levés, kell a kapcsolat a családdal, kell a kikapcsolódás, a lazítás, a nem gondolkodás, a más, az új. 
G. sajnos dolgozott és nem tudott velünk lenni, de legközelebb összehozzuk, hogy ő is ott lehessen. Mindenkinek hiányzott.