2012. október 20., szombat

Edzés ...

Iszonyatos fejgörcs lett a kis fejfájásból. Attól szétmegy a fejem, hogy hallom a billentyű halk kattanását, ahogy lenyomom. Ittam sok vizet, gyógyszert nem akarok bevenni, de így nem tudok pure cardiozni. Elteszem magam holnapra. Remélem, ahogy jött, el is múlik ez az egész.

4.7 motiváció

(totalcar.hu)
 
Az egész hetes és a mai egész napos rohanás után hazaértem. 4.7 literes átlagfogyasztással. Hogy ez kevés lenne? Vagy ez túl sok? Teljesen őszintén? Lesz@rom. Van egy autóm, amiért kemény nyolc hónapot gürcöltem és szó szerint szenvedtem végig egy olaszországi szálloda konyháján. Fix összegből vettem használtan egy autót, ami az én igényeimnek megfelelő. Nem csalódtam még benne, és bár kegyetlenül nehezen tudom fenntartani, nem válnék meg tőle, mert biztosítja, hogy be tudjak járni dolgozni, mert imádok vezetni, mert jelentősen megkönnyíti az életemet. Nem presztizsből vettem, nem akarom semelyik másik autóval összehasonlítgatni. Ez az enyém, ennyit eszik, pont.
 
Hogy hogy jön az életmódváltásról, zsírról és csökkentésről, izomról és építésről (...) szóló bloghoz egy autó fogyasztása?
 
Sokan jönnek azzal, hogy miért kínzom magam, hiszen más "normális kajálással", "önsanyargatás nélkül" is tud ennyit fogyni. Sokszor megkapom, hogy miért ezeket a "semmit nem érő" otthoni "hülye amerikai" edzéseket csinálom, amikor az egyetlen üdvözítő módszer a konditerem. Megkaptam, hogy nem ezeket a kajákat kellene ennem, mert ezek hízlalnak (??!!), hiszen ott a mindent vivő csirkés étrend, az egyetlen, amivel fogyni lehet. Csahogy ez a csaj, aki a saját életét éli és a saját módszerével változik (vissza lehet keresni az eredményeket), úgy gondolkodik magáról, mint az autója fogyasztásáról: nem óhajtom magam máshoz hasonlítani. Vannak gyorsabban fogyók, vannak nem fogyók, én meg ilyen vagyok. Nekem ez megfelel, élhető, és el fogom vele érni a célomat.
 
Megjegyzés és érdekesség: Egyetlen egy negatív kritikát nem kaptam soha olyantól, aki maga is próbál változtatni az életén. Nem azok kötözködnek és furkálódnak, akik maguk is figyelnek az étkezésükre. Nem kaptam egyetlen bántó megjegyzést sem soha olyan emberkétől, aki maga is otthon edz. Csupán olyanoktól, akik azt mondják: nekik pont úgy jó a  mostani önmaguk, amilyenek most. Azt hiszem, minden életmódot váltó, tornázó és kajára odafigyelő társam nevében mondhatom: tiszteletben tartom mások életvitelét, és ezért elvárom, hogy mások is tiszteletben tartsák az én életvitelemet. Én tudom, mit miért csinálok, és már nem zavarnak a beszólások, az odamondogatások. Azt is tudom, hogy ha meglesz a bícsbádi, még nagyobb szálka leszek sokak szemében, de mindenkinek van lehetősége a változtatásra, én élek is vele. :)
 


Recept: Karfiolos nokedli

Hozzávalók:

Egy kisebb fej karfiol.15 dkg zabkorpa 1 tojás 1 ek. olívaolaj 1,5 dl zsírszegény tej csipetnyi tengeri só.



Elkészítés: A tészta hozzávalóit összekeverjük (a tojást felvertem előtte) és 25-30 percig állni hagyjuk a masszát.A karfiolunkat rózsáira szedjük,ételízesítővel megpároljuk,puhára főzzük. Eközben egy fazékban elkezdhetjük a főzővizet melegíteni. 25-30 perc múlva a masszát nokedliszaggatóval a lobogó sós vízbe szaggatjuk, megfőzzük, leszűrjük és a karfiolunkkal össze keverjük.Sovány húsainkhoz kiváló köretként szolgálhat! :-)

(Forrás: https://www.facebook.com/?ref=tn_tnmn#!/photo.php?fbid=518884551473174&set=a.452524261442537.121803.452512961443667&type=1&theater)

Napi menü - vendégségben

Heti menü itt.

Reggelire hoztam magammal a zabot és a fehérjeport.
40 g zabpehely vízben főzve, 1 adag csokis fehérjepor, a tegnapi kis alma másik fele.

 
229 kcal, 27 g F, 42.4 g CH, 5.4 g zsír

Tízóraimat is előkészítve hoztam magammal. Közvetlen reggeli után már mentem is az autón gumit cseréltetni Tamásiba, amíg folyt a munka, elmentem apuhoz és a rokonokhoz a temetőbe. És még mindig volt idő, Mank meghívott a Simon cukiba egy kávéra, ott ettem meg a magammal vitt tízórait is: 10 g mandula, 10 g mazsola ( a fehér tetejű dobozkában).

 
86 kcal, 2.3 g F, 8.5 g CH, 5 g zsír


 
A kávézó falán régi képek vannak Tamásiról, éppen a templomot néztem a régi felvételen és próbáltam elképzelni, milyen lehetett az élet akkoriban.

 
Ebéd: Bakonyi nyúlragu, nokedli
 
Terülj asztalkám volt. Hármunknak bakonyi nyúlragu, noki, mivel Mank nem eszi meg a nyulat, anyu főzött neki krumplipürét és sütött fasírtot. Azt hiszem, egy szavam sem lehet anyukámra :)
 
 
A bakonyi nyúlragu nálam történelmet írt. Harmincvalahány éves koromig ugyanis nem ettem meg a nyulat. Egyszer ez a ragu volt az ebéd, megkóstoltam, és ízóta imádom a nyulat. :)

 
Az ebéd tehát: nyúlragu (gerinc és máj), saját nokival (hoztam hozzá lisztet, és készítettem magamnak külön).

 
És ettem 2 kis muffint (édesítős).
 
 
A teljes ebédem: 837 kcal, 20.1 g F, 71 g CH, 34.7 g zsír.
 
A 2 muffin miatt vacsira nem lesz a tervezett hal és rizs, hanem csak egy turmix.
 

Uzsonnára borsóleves lesz.
Vacsora majd otthon már.
- Ez volt a terv. De olyan fejgörcsöm lett, mire hazaértem (rosszullétes, hányingeres), hogy nem bírtam már enni, csak sok vizet ittam, amíg bírtam, és mentem aludni.

Hús-vér motivációk 1-10.

Hús-vér motivációk. Emberek, akik köztünk élnek, családanyák, családapák, dolgozó nők, férfiak. Akik gondoltak egy nagyot, és belefogtak az életmódváltásba. Akik haladnak, és akik elérték a céljaikat. Felnézek rájuk és keményen tudnak motiválni arra, hogy nekiálljak az aznapi edzésnek. :)
 
N. itt
 

 
B. itt


 
A. itt


 
K. itt

 
A. itt


 
N. itt

 
Zs. itt

 
M. itt

 
P. itt

 
Zs. itt