2014. március 9., vasárnap

133. nap (Ausztria)

Edzés reggel:



Délelőtt: folyadék, főleg tea, 1 liter.

Ebéd: sült hús, édesburgonya, saláta


Uzsonna: 125g laktózmentes túró, 50g laktózmentes joghurt


Majd séta, 1 óra.

Kilátás a ház előtti útról.

Az út túloldalán csörgedezik a patak.


Főút melletti házikó a fák között.


Olyan meleg volt, hogy majd megsültem a téli kabátban, de más nincs nálam.

A kastély mellett, háttérben a havas hegyek.


Csodásak voltak a fények ma.


Ott a Hold!




Már minden rügyezik.




Vacsora: 1 adag fehérjeturmix

Ma volt az első nap, amikor azt éreztem, ennyi elég lenne a munkából. De még a fele hátravan...

Heti menüterv itt
Heti edzésterv itt
Facebook oldal: Boszorkánykonyha

Freeletics workout 6

Overview

Do as many Squats as possible in 300 seconds.

Workouts

  •  
          

    • Round 1

    • 300Squats

    (forrás: freeletics.com)

    Freeletics cardio:


    1. hét itt

    2. hét itt

    3. hét itt

    4. hét itt

    5. hét itt

    6. hét itt

    7. hét itt

    8. hét itt

    9. hét itt

    10. hét itt

    11. hét itt

    12. hét itt

    13. hét itt

    14. hét itt

    15. hét itt

    15 hetes program itt


    Freeletics workout 1 (cardio and strength) itt
    Freeletics workout 2 (cardio) itt
    Freeletics workout 3 (cardio) itt

    Freeletics workout 4 (strength) itt
    Freeletics workout 5 itt

    Sült hús

    A blogon sokszor olvasható, hogy a menü sült hús. Ha hús, az nálam általában vagy csirkemell vagy pulykamell.

    Mivel külföldön dolgozom és itt a "teljes ellátás" napi két darab pékárut, némi tejet és kevés zöldséget jelent, hozom magammal otthonról a két heti elemózsiám nagy részét, így a húst is. Egy kábé nyolc órás utazást kell kibírnia, így már otthon, előre el szoktam készíteni, adagonként lefagyasztom, fagyott akksikkal telepakolt hűtőládába teszem, így csisszre fagyott állapotban marad, amíg ideérek. Itt aztán gyorsan beteszem a fagyasztóba, és csak akkor veszek elő egy adagot, amikor éppen szükségem van rá.

    Az elkészítése szint mindig ugyanúgy zajlik.

    A csirkemell filéről minden egyes nem hús színű részt levágok, úgy mint inak, zsírdarabka, mert máshogy egyszerűen nem bírom megenni.

    Majd olyan vékony kis szeletekre-falatokra-cafatokra vágom, amilyen vékonyra csak tudom.

    Tepsibe fektetem.

    Megszórom natur fűszerkeverékkel. Ez legtöbbször gyros, sült csirke, grill. Jöhet kevés himalája só, frissen őrölt fekete bors, színes bors. Ha két adag készül egyszerre, az egyik adaghoz még szoktam adni kurkumát és csípős curry port is.

    Kevés vizet öntök rá.

    180 fokra előmelegített légkeveréses sütőben 180 fokon kábé 30 percig sütöm. Ekkor megfordítom a husikat és még 5 percig sütöm.

    Frissen is isteni (kérdezzétek csak meg M-t, az unokaöcsémet, kinek a sült husija a legjobb a világon ;-) ), és a fagyasztás utáni, felmelegített változata is frissnek hat, valahogy nincs az a fura 'naezfagyasztottvót' íze.

    Aztán a tálaláson is sok múlik, még ugyanaz a hús is más ízt-megközelítést kap a különböző körettől, tálalástól.








    Facebook oldal: Boszorkánykonyha

    Új fejezet / 2. szakasz / 20. heti menüterv (2014/ 11.hét, Ausztria)


    03.10-
    (Au.)
    H
    K
    SZ
    CS
    P
    SZ - V
    R
    3 pufi, sonka, paprika
    folyadék
    3 pufi, sonka, sajt, paprika
    folyadék
    folyadék
    folyadék
    T
    alma
    alma
    alma
    E
    túró-gombóc, bogyós gyümölcs

    túró-gombóc, bogyós gyümölcs

    tonhal saláta
    gyümölcs saláta
    U
    túró


    túró
    túró, céklalé
    alma, céklalé
    V
    fehérje turmix

    saláta
    Mielőtt megcsömörlenék az állandó étrend-összeállítástól, napi menü tervezéstől, csomagolástól és dobozolástól, no meg attól, hogy itt kint meglehetősen nem egyszerű az alapanyagok beszerzése/beszereztetése, szüneteltetem kicsit a dolgot, úgy két hétre. No nem totálisan, hanem a második osztrák hétre egyszerűen megnéztem, mi az, ami van a fenti hűtőben otthonról, mi az, ami a lenti hűtőben leledzik (na, ez volt a "viccesebb" része a dolognak), ezek alapján dobtam össze ezt a tervet. 

    A másik az, hogy épp a héten volt szó arról, hogy milyen szép tiszta a bőröm, ez tartott addig, amíg tegnap bele nem néztem a tükörbe természetes fénynél... Nem, nem, semmiféle katasztrófa nem áll fenn, közel nem olyan a bőröm, mint tavaly ilyenkor, nincs fájdalom, nincs húzódás, csupán van mit tisztítani rajta. És mivel idénre is terveztem a juharszirup kúrát, hát megcsinálom, bár amolyan boszi féle változatban. Az eheti étrendben a szombat-vasárnap már ennek a jegyében telik, hétfőn, a hazaúton még lesz gyümölcs reggelire, aztán öt nap lesz, amikor csak a kúraital megy majd, az első otthoni hétvégén a visszaépítő étrend, majd megy minden tovább. Ám terveim szerint nem egészen úgy, mint eddig. ;-)

    2014/ 1. heti menüterv -
    2014/ 2. heti menüterv (2. szakasz 11. hét, Ausztria) itt
    2014/ 3. heti menüterv (2. szakasz 12. hét, Auszria) itt
    2014/ 4. heti menüterv (2. szakasz 13. hét, Magyarország) itt
    Új fejezet / 2. szakasz / 14. heti menüterv (2014/5. hét, Magyarország) itt
    Új fejezet / 2. szakasz / 15. heti menüterv (2014/ 6. hét, Ausztria) itt
    Új fejezet / 2. szakasz / 16. heti menüterv (2014/ 7.hét, Ausztria) itt
    Új fejezet / 2. szakasz / 17. heti menüterv (2014/ 8.hét) itt
    Új fejezet / 2. szakasz / 18. heti menüterv (2014/ 9.hét) itt
    Új fejezet / 2. szakasz / 19. heti menüterv (2014/ 10.hét, Ausztria) itt

    Facebook oldal: Boszorkánykonyha

    Motiváció: Patricia


    483509_228022273997641_581085859_n

    Stats
    I am 34, almost 35 years of age, I am a mother of two teenagers and am 162cm in height.
    I started at 160lbs and this was when I was first game enough to step on the scales, I was an Australian size 14.
    I am currently 123lbs  and am now an Australian size 8.
    Training split
    Currently doing 3 days of lifting, alternating between two of upper and the following week two of lower and so on.
    I also do 3 days of cardio and 1 day of abs (abs day includes cardio as well) with one day rest.


    Typical day of eating for you & any supplements you would like to mention
    A typical day of eating would be 3 whole egg omelet with vege’s for breakfast and a coffee with almond milk.
    Morning tea is a protein shake with berries, water and ice, occasionally I add in bee pollen or cocoa nibs for a different flavor.
    Lunch will be 150-200g of protein source (lean meat) along with steamed vege’s.
    Dinner is 150-200g of protein source (lean meat) along with a large raw salad, consisting of lots of green leaves and mixed raw vege’s, occasionally with dried cranberries or goat’s cheese.
    And 2-3 litres of water per day along with 1-2 cups of green tea.
    I get two free meals per week (Sat night and Sun morning) and also one afternoon tea on a Sunday, where I tend to include some of my favorite foods (yoghurt, bacon, quinoa/brown rice, sweet potato) and the odd treat of dark chocolate or I will make my own muesli bars or protein balls. I love baking and making healthy treats. (Kép, szöveg és teljes cikk itt.)