2014. július 19., szombat

Szombat: szülinapi buliban P-nál


Vannak kapcsolatok, amik az égben köttetnek. Amik eleve elrendeltetettek, amik úgy alakulnak ki, mintha azóta léteztek volna, amióta világ a világ, és amik megmaradnak, amíg csak világ a világ. Ilyen a mi barátságunk P-val.  Egyszer majd leírom a sztorinkat, természetesen ez sem mindennapi :-)

Még Ausztriában voltam, amikor meghívott a mai napra a szülinapi bulijába. Akkor még sokkal jobban magam alatt voltam, viszont vele is történt egy hatalmas sorscsapás, muszáj volt találkoznunk, muszáj volt megölelnünk egymást, muszáj volt, ha csak pár órára is, egy térben lennünk, mindkettőnknek nagy szüksége volt most erre.


Így ma reggel pakolás közben bekaptam két kis darab kolbászt reggeli gyanánt, aztán beültem az autómba (Miss Olympiával az anyósülésen, ugyanis nagyon nehéz, és még nem volt erőm felcipelni a lakásba...) és irány az Alföld!


Még tegnap sem voltam biztos benne, hogy képes leszek-e ennyit vezetni. De mennem kellett. És mentem is. Felsőszentivánon álltam meg, mint mindig, amikor P-hoz megyek, Anitánál isteni a kávé, és már itt érezni, hogy -szerintem- az alföldiek sokkal lazábbak, barátságosabbak, mint a Dunántúlon. 

Még ma sem voltam biztos benne, képes leszek-e létezni társaságban. De ahogy szállingóztak a vendégek, csak egyre nagyobb nyugalmat és hálát éreztem. Hiszen mindenkit több mint két évtizede ismerek. Mindenkit szeretek, ők is kedvelnek, tényleg szó szerint olyan vagyok P-éknál, mint egy családtag. Jó volt találkozni, beszélgetni velük.

Tündér Keresztanyu (én) Tündér Keresztlánya (E.) is nagy boldogságban volt, húga, B.is. Amint megérkeztem, első kérdésük az volt: G. is itt van? Ők is imádják. Aztán csak meséltek, meséltek, mintha nem telt volna el sok hónap az utolsó találkozásunk óta.

És végre P-val is lett egy-két új közös képünk. Ja, E. fél másodperc alatt megtanulta kezelni a telefonomat. Elkérte, és végig fotózott, videózott. Egész ügyes :-) És hasonlít rám: szereti fotózni az árnyékát :-)






Tudtam én, hogy fogok tudni kedvemre enni. Volt sült hús, volt saláta. :)


Meg volt móka is bőven, az egyik miatt ("eljátszottuk" a lagzis ebédet, a lagzi ezer éve P. szülinapján volt) a második adag kajcit (a hagymás-szalonnás töltött húsról levettem a panírt) P. mellett, az "ifjú pár" asztalánál fogyasztottam el. Mivel én voltam az egyik tanú, és a lakodalomban is az ara mellett ültem.


Volt zene is. DJ P. és DJ Gy. igazán kitett magáért. Mikrofont kerítettünk (villás kulcs, metszőolló...) és élő egyenes adásban lenyomtuk az Afrikát a KFT-től. nagy sikerünk volt :-)


A következő képen két csaj, a barátnők ökörködnek, buli van. Miközben ez a két csaj olyan háttér sztorival rendelkezik, hogy ihaj. Az enyémet ismeritek. P-ét nem írom le, nem tartozik a nyilvánosságra. csak annyit róla, hogy hálás vagyok, amiért nem velem történt meg... Többször említettem már, most is megteszem: a látszat nagyon sokszor csal.


De egyben felnőttek is vagyunk, és azt is tudjuk, hogy mindennek megvan a maga ideje. Nagyon rövid idő volt, amíg tudtunk egymással konkrétan pár szót váltani, de teremtünk majd időt rá.

E-vel játszottunk "Csinálj úgy, mintha..." játékot. És ő csak fotózott, fotózott...


Aztán hirtelen beröppent (Markos-Nádas-Boncz után szabadon) egy szamár is... :-)

És Miss Olympia (ja, hogy ki ő? hát a matuzsálem írógépem!) is gazdára talált. Jó helyen lesz.


A buli tartott még, de én hazaindultam. Iszonyú meleg volt, iszonyúan elfáradtam, iszonyúan gyorsan vezettem (khm...). De nagyon örülök, hogy úgy döntöttem: elmegyek. Mert ez a buli megrendezésre került volna nélkülem is. De így sokkal jobb, hogy a részese voltam. Láttam a "P. családomat", a keresztlányomat és B-t, P-t. Jó volt velük lenni.

........................................................................................................................................................
"Van-e még barátság a világon? Fiatal emberek azt hiszik, van; de aztán megtudják, hogy amit barátságnak hittek, csak pajtásság volt. A barátság sokkal bonyolultabb, fájdalmasabb és erőszakosabb kapcsolat, mint a szerelem. A szerelem adni és kapni akar. A barát csak adhat. Barátság, abban az értelemben, szűkszavúan, ahogy két ember, kézfogás és ígéret nélkül, egy életre jótáll a másikért." /Márai Sándor/
..........................................................................................................................................................

R: kolbász
E: 3 sült hús, saláta
V: marék mogyoró.
Folyadék: több liter víz.


Motiváció

Hááát, nem nagyon volna jó tovább fogyni...

És hát: annak ellenére, hogy amit az utóbbi hónapban fogytam, az sajnos mind izomból történt, azért van még maradék.

Ha hétfőn megyek Ausztriába dolgozni, ott lesz két hetem, hogy kipihenjem magam. És lesz időm, hogy kicsit pontosítsam az étkezést. Sőt arra is, hogy elkészítsek egy "felépítő edzéstervet". 

És közben már riasztottam ismerősöket, hogy aki ismer személyi edzőt Mohácson, Pécsett vagy a környéken, az szóljon nekem. Mert biztos vagyok benne, hogy ha csak két hétig járnék is terembe, mindezt segítséggel, akkor gyorsabban lehetne fejlődni.

Történjék bármi, ne mond le az álmodról! Kelj fel, öltözz fel és küzdj meg érte!