2013. március 24., vasárnap

Vasárnap, 03.24. (Ausztria)

Hát a ma reggeli felkelés az edzéshez elég brutál volt. Egyszer visszaaludtam, aztán erősen koncentrálnom kellett, hogy ez másodjára ne forduljon elő... De legyőztem magam, felkeltem, és lenyomtam az edzést.
 
 
A szokásos reggeli munkarutin után jött a reggeli: almás-narancsos torilla.
 
Majd jött G., E. fia. És itt volt fél 12-ig... Közben elkészítettem az ebédet: rakott zöldség.
 
Ebéd után jött a pihenő (sikerült aludnom 1.5 órát), majd egy 1 és negyed órás séta. Minusz 1-2 fok volt, de minusz 20-nak éreztem. Így a farmeromra ráhúztam még egy nadrágot, felvettem a legmelegebb pulcsimat, sapka, kesztyű, miegymás... E. persze a nylon harisnyájában, félcipőben...
 
Vacsora, majd kis tévé (a bajor csatornán színjáték...), aztán végre este van.
 
Étek
 
 

390 kcal, 8 g F, 62 g CH, 13 g zsír
 
205 kcal, 12 g F, 16 g CH, 9 g zsír
 
Uzsonna: 200 g natúr joghurt, 1 adag fehérjepor
149 kcal, 30 g F, 13 g CH, 7 g zsír
 
Vacsora: 90 g túró, 1 kis pohár vaníliás joghurt, 1 adag fehérjepor, 100 g spárga 6 szelet sonkában átsütve.
546 kcal, 58 g F, 31 g CH, 20 g zsír
 
1391 kcal, 108 g F, 121 g CH, 49 g zsír
 
Folyadék: 3 liter :)))
 
Mozgás:
- reggel edzés
- délután 1 és negyed óra séta.


Bölcs

Egy magyar származású amerikai pszichológus Csíkszentmihályi Mihály sokáig foglakozott a témával, és felismerte, hogy testünk és szellemünk is rendkívül feszültté válik legboldogabb pillanatainkban. Szerinte a boldogságot akkor érhetjük el, miközben minden erőnket bevetjük valamilyen cél elérése érdekében.
A boldogság utáni törekvést a pszichológusok Csíkszentmihályi nyomán flow-nak, azaz áramlásnak nevezik. A tudós több mint két évtizeden keresztül gyűjtötte az adatokat elmélete kidolgozásához, így született meg a tökéletes élmény elmélete. Csíkszentmihályi arra a kérdésre kereste a választ, hogy mi a boldogság titka, mitől leszünk elégedettek. Emberek ezrein végzett széleskörű vizsgálatok alapján jutott arra a következtetésre, hogy a boldogtalanság, az elégedetlenség fő oka az, hogy az emberek többsége a mindennapok során egyáltalán nem is vesz tudomást érzelmeiről.
Maga a flow azt az állapotot jelenti, amikor az... ember teljesen elmélyül abban a tevékenységben, amit éppen csinál. Bármilyen tevékenység kiválthatja ezt az érzést, még a futószalag melletti munka is. Ez azt jelenti, hogy a flow nem a tartalomtól függ, hanem a tevékenység minőségétől. A legfontosabb feladat, hogy legyen előttünk egy konkrét cél. A kihívás azonban nem lehet túl magas, de túl alacsony sem. A megfelelő mérték révén lehet a legjobban teljesíteni, és ehhez viszonyíthatjuk a képességünket. Ez azért fontos, mert az eredmény befolyásolja a közérzetünket. Ha jól teljesítünk, jól érezzük magunkat, és boldogok vagyunk; ha pedig nem tudunk teljesíteni, rossz hangulatunk lesz, a kudarcsorozat pedig depressziót okoz. A tevékenység közben nem tapasztalunk boldogságérzetet, ahhoz túl erősen koncentrálunk, de utólag létrejön az önmegerősítés, a kiteljesedés és az elégedettség érzése. Akiknek gyakran van flow-élménye, azoknak az életminősége is jobb.
 
Flow, avagy az áramlás élménye

Egy magyar származású amerikai pszichológus Csíkszentmihályi Mihály sokáig foglakozott a témával, és felismerte, hogy testünk és szellemünk is rendkívül feszültté válik legboldogabb pillanatainkban. Szerinte a boldogságot akkor érhetjük el, miközben minden erőnket bevetjük valamilyen cél elérése érdekében.
A boldogság utáni törekvést a pszichológusok Csíkszentmihályi nyomán flow-nak, azaz áramlásnak nevezik. A tudós több mint két évtizeden keresztül gyűjtötte az adatokat elmélete kidolgozásához, így született meg a tökéletes élmény elmélete. Csíkszentmihályi arra a kérdésre kereste a választ, hogy mi a boldogság titka, mitől leszünk elégedettek. Emberek ezrein végzett széleskörű vizsgálatok alapján jutott arra a következtetésre, hogy a boldogtalanság, az elégedetlenség fő oka az, hogy az emberek többsége a mindennapok során egyáltalán nem is vesz tudomást érzelmeiről.
Maga a flow azt az állapotot jelenti, amikor az ember teljesen elmélyül abban a tevékenységben, amit éppen csinál. Bármilyen tevékenység kiválthatja ezt az érzést, még a futószalag melletti munka is. Ez azt jelenti, hogy a flow nem a tartalomtól függ, hanem a tevékenység minőségétől. A legfontosabb feladat, hogy legyen előttünk egy konkrét cél. A kihívás azonban nem lehet túl magas, de túl alacsony sem. A megfelelő mérték révén lehet a legjobban teljesíteni, és ehhez viszonyíthatjuk a képességünket. Ez azért fontos, mert az eredmény befolyásolja a közérzetünket. Ha jól teljesítünk, jól érezzük magunkat, és boldogok vagyunk; ha pedig nem tudunk teljesíteni, rossz hangulatunk lesz, a kudarcsorozat pedig depressziót okoz. A tevékenység közben nem tapasztalunk boldogságérzetet, ahhoz túl erősen koncentrálunk, de utólag létrejön az önmegerősítés, a kiteljesedés és az elégedettség érzése. Akiknek gyakran van flow-élménye, azoknak az életminősége is jobb.
itt

Rakott zöldség

Hozzávalók:  (4 személyre) 400 g főtt cékla, 150 g főtt édesburgonya, 100 g cukkini, 3 főtt tojás, 1 pohár (200 g ) natúr joghurt kis ételízesítővel és kis vízzel elkeverve (paéeósoknak kókuszsűrítmény), 50 g reszelt edami sajt (a sajt nem paleo).

 
Elkészítés: Tepsibe rétegezzük a szeletelt hozzávalókat: cékla, krumpli, cukkini, tojás, joghurt, cékla, krumpli, cukkini, tojás, joghurt, a tetejére a sajt. Sütőbe dugjuk, én most lefedve sütöttem 50 percig nagy hőfokon.

 
205 kcal, 12 g F, 16 g CH, 9 g zsír

Almás-narancsos tortilla


1 tortilla lapot megkentem 20 g sajtkrémmel, vékony szeletekre vágott almával, naranccsal töltöttem meg, feltekertem, szeleteltem.
 
390 kcal, 8 g F, 62 g CH, 13 g zsír

Ötzi sztori 10

E. spórol. A szalvétával is. A használtakat gyűjti. A széke párnája alá, a nappalijában, az étkezőben. Nem szereti, ha eldobom a már agyonhasználtat és tisztával terítek. Oké, nekem édes mindegy, bár nem túl kellemes látvány a gyűjteménye.
 
A múltkor segített teríteni. És nagy kegyben részesített: kaptam egy darabot a gyűjteményéből... Hát, akkor éppen nem bírtam túl sokat enni, és meglehetős ügyeskedéssel sikerült csak a becses darabot nem használnom és észrevétlenül eltűntetnem az asztalról... :)

Edzés 03.24. (Ausztria)

Les Mills Pump
Day 21
Walk
=
Insanity/Core cardio and balance

itt

"The warm up for this workout was even tougher than I thought it was going to be. It was no traditional Insane Insanity warm up, but it was tougher than I thought it would be. We started out Jumping Rope and I started to think that this was going to be too easy, but we got into some Mummy Kicks, Football Shuffles, and Over the Logs. Read below for my breakdown of this new Insanity workout during my “recovery week.”

Day 29 of Insanity: Core Cardio and Balance (Recovery Week)

Core Cardio and Balance exercises

  • Moving Ski Hops – These were fun and easy to do, but kept my heart pumping.
  • Hit the Floor – We’ve done these before in other workouts, and this one was done at a lighter intensity.
  • Level 1 Drills – During these you do 4 push ups, 8 plank sprints, jump up, and repeat.
  • Heisman – This is done in the warm up of other workouts and is actually tough if you push yourself.
  • 8 Switch Kicks + 8 Hop Squats – For this exercise, you do 8 switch kicks, and then 8 of those super small hop squats; this is easy stuff.
  • High Jumps – The goal of these are to jump as high as you can. Shaun T said do not go for speed, go for height. I went for height and felt a huge burn in my leg muscles; these ended up being fairly tough.
  • Moving Plank Walk – These are easy, but if you keep up a fast pace, you can make them tougher.
  • 8 Elbows + 4 Suicide Drills – You throw 8 elbows and then quick do 4 suicide drills and repeat. It is pretty basic stuff, but keeps you active and burning some calories.
  • 4&4 Hops – These were my favorite exercise to do in this workout, but they were easy. You stand on one leg with your opposite knee raised and hop 4 times and then switch to the other leg; rinse and repeat.
  • Jab Switch Jump Squats – Shaun had me throwing 8 jabs in squat position, then you do a 180 jump and switch and throw 8 jabs on the other side. You repeat the process until you switch to the next move.
  • Hip Flexor Burners – Starting out, these seem pretty easy. They are a 3 part move, and the last 2 moves on each side will burn. My hips locked up near the end and I had to take a mini break with these on the final set.
  • Oblique Knee Lifts – These were pretty darn easy, but I remembered seeing Insanity members having a tough time with these. I don’t think that they are that tough and I was keeping my core tight, engaging, etc.
  • Shoulder Burners in Plie – This was the toughest move of the workout by far. I honestly had a lot of trouble making it through this move and even had to take a tiny break near the end to regain some strength. This move will work your core and induce a massive burning sensation in your shoulders and thighs (if you get down low enough in your squat). Fortunately this was the last move of this workout because it tired me out.
  • (Forrás: itt.)

Nem az az agyonpörgős torna ez, de nagyon jólesett. És azért izzadtam rendesen. És hát ez a rengeteg lábemelés! Meg emelésben nyújtogatás! Nekem itt aztán tényleg kellett a "focus"... :)

Motiváció

undefined
itt

Bölcs

"Aminek meg kell történnie, az megtörténik. Akivel találkoznod kell, azzal találkozol. Akinek észre kell vennie, az észrevesz. Ott van és te tudod, hogy közötök van egymáshoz. Tehetsz bármit: valahol, egy láthatatlan dimenzióban már össze vagytok finom kis szálakkal kötözve. Ne aggódj, ha most nem vesz észre, majd újra látod. A legfontosabb, hogy nyitott legyél. Nem lehet rosszkor rossz helyen lenni. Mindig ott vagy, ahol dolgod van. És mindig azokkal, akikkel dolgod van. Lehet, hogy gyönyörű lesz, lehet hogy fájni fog, de ez az életed. És ennél se szebb, se jobb, se izgalmasabb nem történhetne veled..."
 
"Aminek meg kell történnie, az megtörténik. Akivel találkoznod kell, azzal találkozol. Akinek észre kell vennie, az észrevesz. Ott van és te tudod, hogy közötök van egymáshoz. Tehetsz bármit: valahol, egy láthatatlan dimenzióban már össze vagytok finom kis szálakkal kötözve. Ne aggódj, ha most nem vesz észre, majd újra látod. A legfontosabb, hogy nyitott legyél. Nem lehet rosszkor rossz helyen lenni. Mindig ott vagy, ahol dolgod van. És mindig azokkal, akikkel dolgod van. Lehet, hogy gyönyörű lesz, lehet hogy fájni fog, de ez az életed. És ennél se szebb, se jobb, se izgalmasabb nem történhetne veled..."
itt