2017. június 5., hétfő

Pünkösd hétfő, a hosszú hétvége vége


Fordítsd az arcod a nap felé, fiam. Ne feledd, az élet rövid. Ha lehetőséged adódik rá, mindig fordítsd az arcod a nap felé!

Mo Hayder


Délelőtt elkészült az eper lekvár...


... aztán strand, Beremenden.



Tavaly két bejegyzés is született innen, ide linkelem, ott vannak fent fotók is.

(Megjegyzés: az árak nem változtak, a belépőé sem. Ez azért pozitív, mert a legtöbb helyen 300-800 (!) Ft-os emelések vannak a tavalyihoz képest úgy, hogy a szolgáltatások mennyiségét és minőségét nem növelték.)


Csodás volt a hosszú hétvége. Rengeteg program, futás, utazás, vezetés, két strand, pihenés, napozás, kis túra, beszélgetés, nevetés... Igazi feltöltődés. 😊


Megtalálsz a Facebookon is: Boszorkánykonyha

Eper lekvár


Szedd magad akció volt Hőgyészen, szedtünk magunk, magunknak (is), 7 kilót. Jutott anyuéknak, a húgoméknak, evésre is, a maradékból lekvár készült.

Nálam a lekvár nem faxnis.

# A gyümölcsöt megmosom, darabolom, felforralom.
# most botmixerrel kicsit átmixelttem, de hagytam benne darabokat is, én így szeretem.
# Kis forrás után alaposan kimosott üvegekbe teszem, jól lezárom, fejre fordítva hagyom kihűlni.


Ma készült két üveg pikáns eper lekvár is:

# Fahéjat és rum aromát kevertem a már felforralt gyümölcshöz, így került üvegbe.


Eddig is cukor és tartósítószer nélkül tettem el a lekvárokat, számomra tökéletes, így csak magának a gyümölcsnek a szénhidrát-tartalmával kell számolni, ha valaki számolja a makrókat.

ENERGIA
32 kcal
FEHÉRJE0.6 gramm
ZSÍR0.3 gramm
SZÉNHIDRÁT7.6 gramm
ROST2.0 gramm
 forrás



Megtalálsz a Facebookon is: Boszorkánykonyha