2016. február 13., szombat

Áfonyás sajtsüti



Hozzávalók (16 szelethez):

# 150g kókuszolaj (olvasztott kókuszzsír)
# 6 közepes tojás
# 250g krémsajt
# vanília aroma
# pár csepp folyékony édesítő
# 1/2 tk sütőpor
# pár csepp citromlé
# 2 marék fagyott áfonya

Valamilyen "alapot" is szerettem volna, de fogalmam nem volt, mi legyen. Fogtam egy szelet kenyeret, megszárítottam, nagykéssel morzsásra aprítottam, hozzákevertem 1 ek eritritet, ebből lett az "alap".

Elkészítés:

# Minden hozzávalót összemixeltem egy nagy tálban (az "alap" és az áfonya kivételével).
# Kis, sütőpapírral bélelt tepsibe öntöttem.
# Rászórtam a fagyott áfonyát.
# 200 fokra előmelegített sütőben 15 percig sütöttem.
# Ekkor kihúztam a sütőből és egyenletesen rászórtam az "alapot".
# Még 15 percig sütöttem.
# Megvártam, amíg teljesen kihűl, ekkor egy tálcára borítottam (így az "alap" lett az alján), szeleteltem.


Nagyon finom, de vigyázat: iszonyatosan laktató! 

Ötlet: itt.

Ketogén étrend: Hogyan kezdjem? ittKetogén étrend: amit ne egyél ittKetózis itt
Ketogén étrend: alapok itt
Segítség a Keto kalkulátor használatához itt
Ketogén étrend: alapanyagok itt
Keto kalkulátor itt
Keto: ajánlott és nem ajánlott édesítőszerek itt


Megtalálsz a Facebookon is: Boszorkánykonyha

Garlic Pesto Dough Balls



Ingredients (makes 20 serving):
1 Cup Almond Flour
1 Cup Parmesan Cheese - grated
2 tsp Pesto Sauce (I used 2 Tbsp which will be reflected in my Macros)
2 Tbsp Melted Butter
1 Egg - beaten
¼ Cup Mozzarella Cheese - shredded
1 tsp Garlic Powder

Optional: ¼-½ Cup Garlic Butter (for topping, I only used 2 Tbsps which will be reflected in my Macros and was 150 Calories in total)

Directions:
1. Preheat oven to 350°F and prepare a cookie sheet with parchment paper.
2. Mix all ingredients together (except for the garlic butter)
3. Form approx. 1 Tbsp balls and place onto prepared cookie sheet.
4. Bake for about 20mins, turning halfway through baking, until golden brown.
5. Remove from oven and brush melted garlic butter on top.

======

Totals (per 1 serving):
89 Cals
8.1g Fat
3.5g Protein
0.6g Net Carbs (Total Carbs 1.4 - Fiber 0.8g)

forrás

Kenyér - fél óra alatt

Mostanában leginkább ezt a kenyeret sütöm magamnak. Gyors, nem kell mérni (kivéve, ha az ember számolja a makrókat), egy tál kell hozzá, tehát nincs sok mosogatnivaló, mindig sikerül. Szeletelve szoktam lefagyasztani, étkezés előtt kiveszem a fagyasztóból, hamar kiolvad, így mindig van friss kenyér. nagy gáztepsiben sütöm, így lapos szeletek lesznek, de így is félbe vágható, szendvicsnek is szuper jól elkészíthető.


Hozzávalók:

# (a tojás nagyságától függően) 10-12 tojás # 6-7g sütőpor # pár csepp citromlé # só ízlés szerint # 6 púpos ek szezámmagliszt # 2-3 púpos ek lenmagliszt # 1 púpos ek tökmagliszt # marék vegyes mag.

Elkészítés:

# Egy nagy tálban mindent összekeverek vagy mixelek.
# Sütőpapírral bélelt nagy gáztepsibe öntöm.
# Előmelegített sütőben 200 fokon 20 percig sütöm.
# Ha kihűlt, 16 szeletre vágom.


Ha nincs tökmagliszt, vagy a szezám-, vagy a lenmaglisztből kerül bele több.


Kenyér receptek (gyűjtemény) itt

Ketogén étrend: Hogyan kezdjem? ittKetogén étrend: amit ne egyél ittKetózis itt
Ketogén étrend: alapok itt
Segítség a Keto kalkulátor használatához itt
Ketogén étrend: alapanyagok itt
Keto kalkulátor itt
Keto: ajánlott és nem ajánlott édesítőszerek itt



Megtalálsz a Facebookon is: Boszorkánykonyha