2018. április 13., péntek

74. nap

Mindenki életében történnek dolgok, amiknek örül, s amiknek nem. Nem gondolkodunk egyformán, nem ugyanaz tetszik, eltér a véleményünk, más fokú az érzelmi intelligenciánk, különböző szinten tudunk konfliktusokat kezelni (...). Mások vagyunk, különbözünk, és ez a sokszínűség jó.

Gyerekekkel dolgozni, a mostaniakkal főleg, érdekes és nagyon jó. Különleges kis csapat, ezelőtt sosem találkoztam ilyennel. Minden nehézség ellenére feltöltenek, adnak, hálás vagyok, amiért közéjük küldött a sors.

Rajtuk kívül rengeteg a feladat, a nehézség, az akadály. Ezt nem részletezem, mert nincs értelme.

Amikor elindulok haza, a faluból kiérve csak a gyerekek által kapott dolgokat tartom a fejemben és a lelkemben, a többi marad a faluban. Inkább a természetben gyönyörködöm, a hirtelen zöldbe borult földekben, az egy helyben repdeső vadászó sólyomban, a virágzásnak indult fákban, a csodaszép dimbekben-dombokban. 

Mára laza délutánt terveztem. Kedvemre valót. Segített az ég: szuper jó idő volt. Jött M. ötlete: kávézás a Frei-ben. A torna megvolt reggel, a km ma is meglett.

Lazaság volt ma étkezésben is, elsősorban azért, mert nagyon meglódult a mérleg lefelé, szerintem meg nem jó a nagyon hirtelen fogyás.

Holnap utazom, előtte még lesz jó néhány dolog. Vasárnap ügyesen meg kell tervezzem a jövő hetet (kaja, edzés, főzés, egyebek), mert 6 napos munkahét lesz, két nap helyettesítek is délután is, úgyhogy tényleg fárasztó lesz.

(Kis megjegyzés. Kerestem német népismeretre egy témához anyagot az interneten. Az milyen szuper dolog már, hogy találtam olyan foglalkozást, ahol az én könyvem alapján vezették be a témát, a könyvemből vett fotókkal, azaz Mamival, Papival, Opával, és a saját kottázású dalom is ott volt. Nagyon jó érzés!)

Étek:
R: 2 szendvics
Délután: kis adag sajtszószos tészta, 2 Frei kávé, 1 süti, 1 kis Snickers

Mozgás:
- Pahla 5/1. péntek
- 6 km

Így...