2013. április 30., kedd

90/23. Juharszirup kúra 1. nap

Már régóta fontolgattam, hogy -habár a szervezetünk úgy lett kitalálva, hogy rendelkezik méregtelenítő szervekkel- jó lenne egyszer kipróbálni a böjtölést/méregtelenítést/léböjtöt. Olvastam is róla sokat már, és sok ismerősöm minden tavasszal megcsinálja, és mindenki, 100%-ban pozitívan nyilatkozik a dologról. Korábban leginkább az ára tartott vissza. Aztán 5 napja összeállítottam kint az itthoni menütervemet, bolti listával, főzés listával. Nem volt olcsó, és a héten egy nap lett volna csak főzés nélküli. Á-áááá, nem akarok minden nap a konyhában sülni! Négy napja összeállítottam egy másik menütervet. Ez már ésszerűbb volt, kicsit olcsóbb is, és csak 3 nap volt főzős a héten. Á-ááá! Ennyi időt sem akarok a konyhában tölteni! És mivel az utóbbi 2 hétben sikerült a testemen szinte 100%-ban kiütéseket összeszednem, nem volt kérdés, hogy itt az idő. Utánaérdeklődtem, utánaolvastam, és még kint, Ausztriában beszereztem a juharszirupot, a citromot és a cayenne borsot. És az úton hazafelé tegnap délutántól már ez volt a menü.

 
Így néz ki most a hűtőszekrényem :-)

A kúra megkezdése előtti estére javasolt enyhe hashajtó hatású (szenna) tea helyett Huny*di gyógyvizet ittam, ami ábszolúte nem volt rám hatással.

1. nap

A reggelt a javasolt sós víz megivásával kezdtem: 1 liter langyos vízben feloldottam két csapott teáskanál jódozatlan (Himal*ja) sót és kortyolni kezdtem. Hamar rájöttem, hogy így nem vagyok képes meginni, így hát egyszerre lehajtottam az egészet. Kerek egy óra elteltével érkezett meg a hatása :-)

Aztán 5 perc alatt elkészítettem a napi kúraitalt. Ennyi volt a mai konyhai ténykedésem :-)  :-) :-)

A nap folyamán elfogyott:
  • a 2 liter kúraital
  • 3 liter (ízesítetlen) tea
  • 1.5 liter víz.
Hatalmas meglepetéssel tapasztaltam, hogy gyakorlatilag nem voltam éhes egész nap. Ha éreztem, hogy kell a tápanyag, ittam egy bögrével az italból. Voltam a városban is, oda is vittem magammal egy kis üvegben valamennyit a kúraitalból. Igaz, hogy hosszú időre nem tudtam távol lenni egész nap a toálettől, mert olyan fél óránként aprócska dolgom akadt. :-) Sőt végignéztem, ahogy mellettem megeszik a rántott sajtot tepszis krumplival egy tábla M*lka csokival megspékelve.
Délután aludtam egy órát.
Aztán beszereztem pár kilónyi újságot, és elfoglaltam magam velük. És amíg délelőtt még irritált, ha akár csak egy képet is láttam bármilyen ételről, délután már simán recepteket kreáltam és gyűjtögettem. :-)
A gyomrom csak este fél 8 körül kezdett korogni.
Azt hiszem, simán megérdemlek egy vállveregetést: ezt az első kúranapot fantasztikusan ügyesen éltem meg (és túl). Soha de soha nem gondoltam volna magamról, hogy tudatosan képes vagyok akár csak egy napig is betartani egy méregtelenítő kúrát.

Még 9 nap.
Hajrá! :-)

90/23. Edzés

Asylum / 8. Back to core


kép

A juharszirup kúránál azoknak, akik eddig is sportoltak, engedélyezett a kúra alatti sport is, az intenzitást 60-70 %-ra lecsökkentve. Így ma a Back to core-ban a bemelegítésnél az ugrások helyett csak léptem. És a gumikötélből is a gyengébbet választottam. Így is nagyon jól átmozgatott.

90/23. Motiváció

 
Két lehetőséged van.
Ülhetsz és sírhatsz
vagy
kitárhatod a szárnyaidat
és repülhetsz.

Jusziku, avagy JUharSZIrupKÚra

Az indiánok fedezték fel, hogy a tavasz első heteiben édes nedű nyerhető a juharfából. Quebec klímájának köszönhetően a juharfa a rövid, meleg nyár alatt halmozza fel az energiáit, ami aztán cukorrá alakul. A fából nyert szirup színe sötétbarnától a világos borostyán színűig bármilyen lehet. Minél sötétebb a szirup, annál erősebb az íze. Innen ered a juharszirup osztályzási rendszere, A-tól (a legvilágosabb) D-ig (a legsötétebb).

Méregtelenítés juharsziruppal

Kúraital:

Egy két literes flakonba öntöttem:
  • 1.5 dl juharszirupot
  •  1.5 dl frissen facsart citromlevet
  •  fél kávéskanálnyi cayenne borsot
  •  1.7 liter szénsavmentes ásványvizet.
 
Összeráztam, kész.

 
Így reggel az egész napi kúrát elkészítettem.
Az italból napi 2 liter elfogyasztása szükséges.
A kúra alatt nem fogyasztható semmilyen más élelmiszer vagy táplálékkiegészítő.
Ha változatosságra vágyom, kiegészíthetem az italt frissen facsart narancs, vagy grapefruitlével, de a tiszta víz, a borsmenta, a csipke és a kamillatea is jó kiegészítő lehet.
Főztem két liter teát.
És van még itthon ásványvíz is.
 
A kúrát megelőző este (és a kúra alatt minden este) javasolt enyhe hashajtó hatású tea elfogyasztása.
És minden reggel 1 liter sós vizet kell meginni egyszerre, ez átöblít.
 
A kúra időtartama:
 
Könnyített változat:

Helyettesítsük a napunk első felének étkezését az itallal.
Ezzel meghosszabbodik a szervezet természetes éjszakai méregtelenítő időszaka, amikor a vese és a máj a legaktívabban működik.
Ha egy hónapig így étkezünk, az remek méregtelenítéssel jár.

Heti egyszeri változat:

Nagyszerű megoldás arra, hogy emésztőszerveinknek
hetente egyszer pihenőt adjunk.
Ehhez a változathoz válassza ki a hét valamelyik napját,
és aznap csak a kúra italt igya!
Próbálja ezt végezni legalább hat hétig.

Hosszú távon végezve ez egy nagyon hatékony módszer a méregtelenítéshez és a testsúly optimális beállításához.

5 – 7 napos változat:

A hosszabb változattal hosszabb ideig tartjuk a testet tisztító üzemmódban, ezzel nagyon sok méreganyagtól megszabadulunk.

10 napos változat:

A kúra alapváltozata. Ha 10 napig teljes méregtelenítő üzemmódban tartja szervezetét, maximális eredményt érhetünk el. (Forrás: itt.)
 
Testedzés:A mérsékelt testedzés szintén jó kiegészítője a kúrának.
Lehet sportolni tovább, de mértékkel.
Sportolók a kúra idején erőnlétük gyengülését tapasztalják ezért javasolt , hogy a kúra idejére edzéseiket a szokásos intenzitás 60 – 70 százalékára csökkentsék.

!

kép



kép