2017. július 21., péntek

Nyaralás 7., utolsó nap

1. nap itt
2. nap itt
3. nap itt
4. nap itt
5. nap itt
6. nap itt
7. nap, reggel itt

Tegnap érkeztünk meg Ozorára. Ez volt a nyaralás "fénypontja", hiszen nemcsak a várat néztük meg, hanem itt is aludtunk. 😊


M. cukra rendben volt, nem kellett éjjel mérni, mégis hosszú volt az éjszaka és keveset aludtunk: iszonyatosan meleg volt. 

Mindenki aludt még (a gyerekek a baldachinos ágyban), engem keltett a biológiai órám fél 6-kor. Holt kómás voltam, de nem bántam a korai ébredés egyetlen percét sem. Megnéztem, szuszog-e mindenki, aztán lementem a várkastély(unk) belső kertjébe, élveztem a hűvöset, a csöndet, a reggeli fényeket.


Reggeli az ebédlő(nk)ben, együtt.


Aztán spontán edzés: összepakolás, lecuccolás. Nem fotóztam mindet, csak pár lépcsőfordulót. 😌


Búcsú a vártól, a szobától, a papagájoktól (akiket P. elnevezett: Piripó, Poripó, Piriporipó 🙆😉).



És indulás vissza, a Nagyihoz, akinél már előre "megrendelték" az ebédet, és akinél még maradnak egy-két napig nyaralni, amolyan "levezetésképp".


...

Itthon vagyok. Tele élménnyel, mosollyal, szuper sztorikkal, vicces történésekre emlékezve. Mosolyog a szám, a szemembe mégis könnyek szöknek. Imádom ezeket a gyerekeket, és nagyon ritkán találkozunk. Nagyok már, hihetetlenül megnőttek, nem rég tartottam őket a karomban újszülöttként. És most kamaszok. Amolyan tipikusan, fent és lent, kacagás és duzzogás, hangzavar és csend (...), kiszámíthatatlan váltakozásban. Véletlenül csíptem el a pillanatot, de valahogy így:


Mindkettőt imádom, tehetségesek, okosak, értelmesek, kreatívak, nagyon jó a humorérzékük, lelkesek, kíváncsiak, érdeklődők. Szeretik a társaságot, közvetlenek (...). Remélem, még sok szép napot/kis nyaralást tölthetünk együtt.

Köszönök mindenkinek mindent: M-nak elsősorban, a gyerekek szüleinek, anyunak, minden helyszín dolgozóinak (mert igazán készségesek, barátságosak voltak és minden flottul ment a szervezés alatt és a helyszínen is).

És hálás vagyok, amiért volt lehetőségem lelkileg, anyagilag, egészségileg (...) minderre.




(Tervezek egy bejegyzést a helyszínekről pontos adatokkal, hátha valakinek kedve lesz a programunkat, vagy egy részét végignyaralni.)




Nyaralás utolsó nap, reggel

A többiek még alszanak. Én ülök a belső kertben, élvezem a hűvös reggelt. Az utolsó gyerekekkel nyaralósat. Az étkezést a héten 95 %-ban tartottam, konkrét edzés nem volt, de mozgás bőven: séta, úszás, cipekedés. És itt a kastélyban több km-nyi lépcsőzés a 3. emeletre hol súllyal, hol saját testsúllyal. 👍😄 A többiek még alszanak. Én ülök a belső kertben, élvezem a hűvös reggelt. Az utolsó gyerekekkel nyaralósat. Reggeli után utoljára összecsomagolunk és visszavisszük a gyerkőcöket a Nagyihoz. Ők még nyaralnak ott pár napot, én pedig visszacsöppenek a hétköznapokba. Újabb csodás emlékekkel.