2018. január 9., kedd

Házasságkötés

Tegnapi finom ajándék-ebédem:


Mai kajcim munkába dobozolva...


... amit a gyerekek előszeretettel elemeznek. A kenyeremet már kóstolták néhányan és ma is irigyelve nézték a diós tésztámat és a csokikrémet (pedig az övéké is finom lehetett: kelkáposzta főzelék, sült csirke, karfiol leves).

Ma egész nap voltam velük, ilyenkor főleg sokat lehet velük beszélgetni és figyelhetem, ahogy játszanak. Irtó cuki szövegük van.

A játszótéren az elsős Zs. odaszalad hozzám, csupa mosoly, teljes boldogsággal, izgalommal, átéléssel fogja meg a kezem:

- Timi néni, gyere gyorsan! Házasságkötés van! Te leszel a pap! Gyere, állj ide, középre (beigazgat), így!
- De mit kell csinálnom?
- Hát tudod, előveszed a papolvasókönyvet...

Mai doboz

Este beszéltük meg, hogy ma helyettesítek, fullos napom lesz négyig. Ilyenkor is jól jön az a már sokat emlegetett tészta (http://boszorkanykonyh.blogspot.hu/2017/09/teszta.html) és a kenyér (http://boszorkanykonyh.blogspot.hu/…/kenyer-fel-ora-alatt.h…). Este már nem volt hozzá huzatom, így reggel készült két szendvics, egy adag diós tészta és egy csokokrém (http://boszorkanykonyh.blogspot.hu/…/nagyon-egyszeru-csokok…). Kávét viszek hozzá. (A suliban nincs se tanári, se melegítési, se kávéfőzési lehetőség, sőt szünet se, így mindent itthonról kell vigyek, lehetőség szerint olyan dolgokat, amiket nem kell melegíteni, ott pedig a teremben, a gyerkőcök között/mellett pakolom a gyomromba.)