2014. december 15., hétfő

Hétfő (Ausztria 14/8.)





R: 1 tojás, 1 sz. sonka, 1 ek kókuszzsír, fél marék sajt, zöldség
E: kurkumás csirke, saláta tökmagolajjal, pár falat krumpli
V: avokádó saláta, sült szalonna, marék mandula

Edzés (délután): 
LÁB
- guggolás (5x15)
- lábhajlítás (5x15)
MELL
- fekve-nyomás (5x15)
- tárogatás (5x15)
TRICEPSZ
- tricepsz fekvő-
támasz (5x15)
- áthúzás (5x15)


Egész nap ilyen borongós idő volt. És habár csak minusz 2 fok, nagyon hidegnek éreztem. Bent is fázogattam egész nap. Lehet, hogy azért, mert nagyon fáradt vagyok. No de nyolc folyamatos munkanap után ez ugye nem is csoda...


Ma pontosan 20 percig voltam kint a házból. Ebből kereken nyolc perc volt a vásárlás. Ez a kép a bolt előtt készült, a kép bal szélén a kerítés végénél pedig a ház, ahol dolgozom. Szóval nem túl nagy lehetőség a sétára. Kicsit más útvonalon mentem vissza, így jött össze a 20 perc levegőzés... Komolyan mondom: a lábaim lassan elfelejtik, mi az: menni, járni...

Amit a múlt hét elején írtam, hogy nem mennek a napi legapróbb rutinok sem, a papíros feljegyzésekkel megoldom. A fogam alig fáj, a torkom sokkal jobb, csak néha köhögök. A lábamon az elkapart kék folt még megvan. Nem csodálkozom azon, hogy így vagyok: egész nap, sőt napokig a házban, E-nek minden mozdulatában segítségre van szüksége, mellette a házimunka, nem találkozom, nem beszélek senkivel, nem ideális állapot, na. Elvileg holnap látja megint orvos, elméletileg szerdán beutalót kap a kórházba, és akkor kiderül, maradnom kell-e hétfőig vagy megyek-e előbb haza.

Facebook oldal: Boszorkánykonyha

Napi német nyelvlecke, plusz humoros, plusz bölcs


Gyors kurkuma szószos csirke

Kókuszzsíron, 
nagy lángon 
a csirke mindkét felén fehéredésig süt; 
sóz, 
borsoz, 
kurkumáz, 
lefed. 
Ha a hús puha (ez pár perc), 
csöpp víz megy rá és kevés kókuszsűrítmény. 
Kavar, kész.

Facebook oldal: Boszorkánykonyha

51. heti edzésterv



EDZÉS-
TERV
51. hét
(A/2.)
H
K
SZ
CS
P
SZ
V
12.15-
(A/2.)

5x15
LÁB-MELL-TRICEPSZ

VÁLL-HÁT-BICEPSZ-VÁDLI


LÁB-MELL-TRICEPSZ

VÁLL-HÁT-BICEPSZ-VÁDLI


Ez az idei utolsó etapom Ausztriában, a két hétből a második. E. állapota változatlan, azaz nincs jól, így állandóan mellette kell lenni. Pihenőidőm délután sajnos legtöbbször nincs. Friss levegőn napok óta nem voltam egy percet sem. Az edzésterv tehát megvan, igyekszem valahogy időt szakítani rá, múlt héten nem mindig jött össze.

Ami szuper: gyakorlatilag kimondhatom és ki is mondom, hogy nem szeretnék már fogyni. A cél a további tónusosodás. De elsődleges az egészség. Szóval örülök annak, amit már elértem és dolgozom azért, amire vágyom.

Facebook oldal: Boszorkánykonyha

Motiváció


Facebook oldal: Boszorkánykonyha