2015. február 18., szerda

Szerda (Mo. 14/3.)

R: sült szalonna, 2 tojásból rántotta, csalamádé és különleges tea.


Különleges, mert amire hazaértem Ausztriából, levél volt a ládában, benne többek között ez a feliratos tea. A húgom küldte, hát persze, hogy ma reggel kipróbálásra került. Így mosollyal és nagy adag szeretettel indult a napom. (A mosoly a tea papírján volt. Remélem, hamarosan az arcomon sem lesz más.)


A laktató reggeli ma konkrét okból volt ennyi: utána fogorvoshoz mentem. Tavaly májusban voltam utoljára: kellett a kontroll, és már Ausztriában észrevettem, hogy fáj itt-ott, sőt úgy éreztem, lyukas az egyik jobb oldalon felül. Betoppantam a váróba: üres. Az asszisztens kinézett, szokásos mosolyával betessékelt a rendelőbe. Elmondtam a bánatom, egy gyors vizsgálat után kiderült: amit lyukasnak gondoltam, ott lekopott a fognyak, lekezelték. Viszont elöl volt két fogam (egymás mellett), amik lyukasak. Olyan pici lyukak voltak, hogy én szabad szemmel nem is láttam, de hát ezért van az orvos, aki látja. A szuri annyira fájt (elöl, az "orrom alá" kaptam, elég hüle hely injekció szempontjából), hogy folytak közben a könnyeim, de aztán semmit nem éreztem (csak azt a mocsári hullaszagot, ami fúrás közben áramlott ki a számból). 

Aki kis korom óta ismer, tudja, hogy nagyon hosszú évekig arról voltam híres, hogy nem lehetett elcipelni a fogorvoshoz. Vagy ha sikerült, nem nyitottam ki a számat. Öblíteni sem voltam hajlandó még próbából sem, mert meggyőződésem volt, hogy méreg van a vízben, amitől elkábulok és kifúrják a fogamat... De aztán megjött a jobbik eszem (elég későn), azóta ha csak pici elváltozást látok vagy ha csak kicsit is fáj, megyek a fogorvoshoz. Ehhez az is hozzájárult, hogy amióta F. F. az orvosom, teljesen biztos vagyok benne, hogy egy szurival úgy elérzéstelenít, hogy semmit nem fogok érezni a kezelésből. Így gyakorlatilag nincs mitől félnem. 

E: brokkoli püré, saláta, fasírt


Délután: 1 vajas kornspitz, marék sós mandula

V: sült mangalica szalonna, csalamádé, marék sós mandula


Mozgás: 6km tempós séta

Megtalálsz a Facebookon isBoszorkánykonyha

Edzéstipp otthonra (láb)




Facebook oldal: Boszorkánykonyha

Bölcs


Megtalálsz a Facebookon is: Boszorkánykonyha