2012. július 20., péntek

Napi esti


Jó éjt!

Facebook oldal: Boszorkánykonyha

Napi bölcs

Játék

Szeretek játszani. Szeretem "elengedni" magam, és felszabadultan tenni, amihez éppen kedvem van. Szorongó lélekként erren nagyon kevés lehetőséget adok magamnak. Mivel ezen (is) változtatni szeretnék, el is kezdtem.

Futás a völgybe. Porzik!! :)


"Fókázás"



Építsünk homokvárat! :)



Buborékfújás!!


Kompozzunk a családi baráttal, "Kungfu"-val! :)


...

Facebook oldal: Boszorkánykonyha

Ebéd, uzsonna, vacsora

Ebédelni menüzni mentünk. Mindenki lencsegulyást és túrós csuszát evett, nekem elég volt az előtte elmajszolt alma. Fél évembe telt kábé, mire tudok már mást főzni másoknak és nem enni belőle, ha nincs a napi kajatervemben, vagy totál rezignáltan végig tudom nézni, ahogy mások két fogást is megesznek mellettem, úgy, hogy én egy falatot sem eszem :)

Uzsonna idő környékén ettem meg az ebédre és uzsira szánt két kornspitz szenyómat (sonkával, paprikával).

A vacsora egy fehérje turmix volt. (Iso Whey) :) (P. fotózta.)



Facebook oldal: Boszorkánykonyha

Enni vagy nem enni?


Enni vagy nem enni? Ez itt a kérdés! :)

Facebook oldal: Boszorkánykonyha

Tízórai

Tízórai: 1 zöld alma.



ALMA



Érdekes, hogy ennek a fajtának a neve Granny Smith, azaz "Kovács nagyi" :)


Ez a kedvencem, a Golden.


De az Idared is isteni. :)


A Jonathan nem nagy kedvenc, de ha másik nincs, szívesen falatozom.


A Gala is bármikor jöhet. :)


Állítólag ajánlott kismamáknak, ülőmunkát végzőknek, antioxidáns tartalma miatt hat az asztma ellen, jó hasmenésre is, de székrekedésre is, magas vérnyomásúaknak és szívbetegeknek; jó hatással van az idegrendszerre, fogyókúrába is beilleszthető; és még sorolhatnám, mennyi jót hallottam, olvastam róla. :)

Reggeli: Kakaós-mandulás zabkása

Rengeteg cikket, tanulmányt, véleményt elolvastam a reggelivel, reggelizéssel kapcsolatban, többféle étkezési tervet követő emberkével beszéltem erről. Reggelizz úgy, mint egy király...? Egyöntetű válasz nem érkezett arra, kell-e, muszáj-e. Jómagam az a típus vagyok, aki reggel, délelőtt nem éhes, csak szomjas. Na nem azt mondom, hogy nem tudnék enni, mert én bármikor tudnék enni. Csupán azt, hogy délután és főleg este vagyok éhes. Na de akkor nagyon. Követtem már sokféle étrendet. A napi 5-szöri kis étkezés mellett kínszenvedés volt minden nap, főleg, hogy este nem igazán lehetett "nagyokat" enni. Viszont használt. Aztán kipróbáltam a  Leangains-t, na ez az, ami a pici pocimnak tetszik. Evés egy nap kétszer: délután 1 körül, és este 8 körül. Mivel délelőtt nem vagyok éhes, nem volt "éhezéses koplalás" a délelőtt, délután és este pedig megtelt a hasam. És nem híztam tőle. Az este megevett ch-tól sem. :)Aztán beütött ez a nagy meleg, amikor szinte alig tudtam enni, így most visszaálltam kicsit a napi 4-5-szöri evésre. Van reggeli, ma éppen zabkása.

Kakaós-mandulás zabkása



50 g zabot háromszoros mennyiségű vízzel a mikróban 2 perc alatt megfőzök. 1 teáskanál cukrozatlan, zsírszegény kakaóporral, kis folyékony édesítővel elkeverem, 9 g szeletelt mandulát szórok rá.

Facebook oldal: Boszorkánykonyha


Motiváció



Ez az egyik kedvenc motivációs videóm. Minden benne van: