2012. július 20., péntek

Reggeli: Kakaós-mandulás zabkása

Rengeteg cikket, tanulmányt, véleményt elolvastam a reggelivel, reggelizéssel kapcsolatban, többféle étkezési tervet követő emberkével beszéltem erről. Reggelizz úgy, mint egy király...? Egyöntetű válasz nem érkezett arra, kell-e, muszáj-e. Jómagam az a típus vagyok, aki reggel, délelőtt nem éhes, csak szomjas. Na nem azt mondom, hogy nem tudnék enni, mert én bármikor tudnék enni. Csupán azt, hogy délután és főleg este vagyok éhes. Na de akkor nagyon. Követtem már sokféle étrendet. A napi 5-szöri kis étkezés mellett kínszenvedés volt minden nap, főleg, hogy este nem igazán lehetett "nagyokat" enni. Viszont használt. Aztán kipróbáltam a  Leangains-t, na ez az, ami a pici pocimnak tetszik. Evés egy nap kétszer: délután 1 körül, és este 8 körül. Mivel délelőtt nem vagyok éhes, nem volt "éhezéses koplalás" a délelőtt, délután és este pedig megtelt a hasam. És nem híztam tőle. Az este megevett ch-tól sem. :)Aztán beütött ez a nagy meleg, amikor szinte alig tudtam enni, így most visszaálltam kicsit a napi 4-5-szöri evésre. Van reggeli, ma éppen zabkása.

Kakaós-mandulás zabkása



50 g zabot háromszoros mennyiségű vízzel a mikróban 2 perc alatt megfőzök. 1 teáskanál cukrozatlan, zsírszegény kakaóporral, kis folyékony édesítővel elkeverem, 9 g szeletelt mandulát szórok rá.

Facebook oldal: Boszorkánykonyha


2 megjegyzés:

  1. Mea, mesélnél kicsit bővebben a Leangains-ről? Mikor, mit, mivel, hogyan lehet enni? Magyarul kevés infót találtam róla, pedig nagyon érdekelne.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szamóca, szeretnék majd erről egy cikket, de igazad van: vadászni kell az infókra ezzel kapcsolatban...

      Törlés