2012. december 23., vasárnap

Aranyvasárnapi menü

Bevásárlás (itt)
 
 
Edzés (itt)
 
 
Reggeli és tízórai egyben: Édes bűnbeesés (itt)
 
 
436 kcal, 12 g F, 66 g CH, 14 g zsír
 
Ebéd: Zöldségleves (tegnapról), sokgyümölcsös tortilla (recept itt)
 
 
 
606 kcal, 22 g F, 94 g CH, 13 g zsír
 
Edzés: Les Mills Pump: Hardcore abs, Walk (ami most tényleg séta volt)
 
Uzsonna: Saláta ( 100 g vegyes saláta, 20 g kockára vágott sajt -edami-, 20 g kockára vágott vöröshagyma, 10 g olasz öntet, alig 1 g salátamag)
 
 
137 kcal, 2 g F, 5 g CH, 6 g zsír
 
Vacsora: Jogis-sajtos csirke tegnapról, 50 g (recept itt), 50 g saláta

 
130 kcal, 14 g F, 4 g CH, 5 g zsír
 
Összesen: 1319 kcal, 50 g F, 170 g CH, 38 g zsír
Folyadék: 2.5 liter


Aranyvasárnapi megjegyzéses

Sok éve már, hogy kiszálltam a karácsonyi "tömegvonzásból". És a héten, ahogy reggel, munkába menet hallgattam a rádiót, ahogy jártam az utcákon, hallottam beszélgetni az embereket, figyelem az ismerőseimet, egyszerűen nem értem, nehezen tudom elhinni, hogy ennyire jól működik a média, a népbutítás, hogy a fogyasztói társadalom ilyen óriási mértékben képes bedarálni emberek millióit. 


Vegyél! Vásárolj! Akció! Most vedd meg, akár hitelre is! Jaj, zárva lesznek a boltok! Fagyasszunk le még egy kiló kenyeret! Egyszer van karácsony, ne fukarkodj a pénzzel! Vedd meg neki, akkor biztosan nem fog rád a múltkoriért haragudni! Menjünk be a másik boltba is, ott is biztosan találunk valamit! Gyorsan! Nehogy elvigyék előlünk! (...)


Mindenki úgy éli meg az ünnepet, ahogyan kedve tartja.


Nekem a karácsony valahogy a csendet jelenti. Belül. Azt, hogy kicsit minden lassabb, nyugodtabb. Hogy jó azokkal lenni, akiket szeretek. Itt és most. Jó látni a mosolygó, rég nem látott arcokat, hallgatni, ahogy mesélnek, anekdotáznak. Szeretem a karácsonyi fényeket. Évek óta ilyenkor, ha besötétedik, elmegyek sétálni, és figyelem a csendes, hideg utcákon a házak fényeit. A díszeket az ablakban, a fényfüzéres fákat, a város fényeit. Ma is voltam egy röpke fél órányit. Kell a töltődés, olyan szürkék és nyomasztóak tudnak lenni a hétköznapok.


Idén sokat változott az életem, és hihetetlenül sok jó dolog történt. Rengeteg apró momentum, sok nagyobb és 1-2 igazán jelentős. Így év közben is többször éreztem azt, hogy a szívemben karácsony van. Persze, hogy az én életem sem habostorta, de a múlt már történelem, a régi bosszúságokon nem vagyok hajlandó rágódni, viszont a legapróbb mosolyfakasztó dolgokra is szívesen emlékezem. Lassan megtanulom elfogadni magam és a környezetemet. Megtanultam hálásnak lenni és megköszönni a dolgokat. Megtanultam, hogy jó dolog törődni másokkal, de emellett magamra is oda kell figyelnem. Megtanultam, hogy kell a pihenés, a csend is. Hogy a Titok tényleg mindenkiben benne van, csak tudni kell használni. Rengeteg embert megismertem, akik nagy hatással vannak rám, és akiknek nagyon sokat köszönhetek. Megtanultam, hogy sok dolog, amit eddig akadálynak, hátráltatásnak véltem, problémának éltem meg, általában inkább jelzés és lehetőség. Hogy bizony ahol becskódik egy ajtó, ott egy másik kinyílik. Hogy az ember sokkal többre képes, mint amit gondol magáról. Hogy bátornak kell lenni, tudni kell nemet is mondani és élni kell a lehetőségekkel. 


Advent negyedik vasárnapja van. Szép estét minenkinek!

Megtalálsz a Facebookon is: Boszorkánykonyha

Motiváció

 (itt)
 
Vásároltam, mostam, mosogattam, főztem, mosogattam, makrót számoltam, terveztem, pakoltam, takarítottam, elfáradtam. Pihenésképpen hasazok kicsit.
 
 
(itt)

Recept: Sokgyümölcsös tortilla

Egy tortilla lapot (Spar) megkentem 5 g sajtkrémmal (Tesco, Kunsági).
Felaprítottam a gyümölcsöket ( 10 g narancs -fél szelet-, 20 g kiwi -fél kiwi-, 25 g eper -kb 3 közepes darab-, 7 g aszalt szilva, 6 g aszalt vörös áfonya) és rászórtam a sajtkrémes tortillára.
 
 
Feltekertem.

 
Kissé ferdén szeletkre (6 részre) vágtam.


 
252 kcal/ 7 g F/ 38 g CH, 8 g zsír

Aranyvasárnapi reggeli


Mivel 11 óra elmúlt, és edzés után vagyok, ez gyakorlatilag edzésutánireggelitízórai.
A császárzsemlét (friss, ropogós) félbevágtam. Az alsó rész tetejére kentem 10 g (ajándék) nutellát, és erre helyeztem rá 50 g (akciós) szeletelt epret. Kevesebb mint 1 g zsírszegény tejszínhabot nyomtam rá. Két szendvicset ettem.
Az íze valami lenyűgöző!
 
1 adag: 218 kcal, 6 g F, 33 g CH, 14 g zsír
 
Az én két szenyóm: 436 kcal, 12 g F, 66 g CH, 28 g zsír



Aranyvasárnapi edzés

Les Mills Pump/Day 11-12./Pump and burn, Flow
 
(Kép:itt.)
 
Hát, ez a rész, ami a képen is látható, meglehetősen fenék- és combgyilkos. :)
14 kilóval csináltam, ez volt ma a már egyáltalán nem könnyű, de még meg tudom vele csinálni a gyakorlatokat esete.
Hihetetlenül jólesik a mozgás, nagyon szeretem a Les Mills edzésben, hogy egyetlen icipicikét sem kell ugrani. Mégis rendesen megdolgoztat, még edzés után 1-2 órával is majd kiugrik a szívem a helyéből :)

Aranyvasárnapi bevásárlás

Nagyon ügyesen felpattantam még hajnalban a varázsseprűmre (kapcsford: beültem a kocsiba), így biztos lehettem benne, hogy nem fedem fel bosziságomat, és abban is, hogy fél 7-kor még nem lesz tömeg egyik boltban sem.
Listával indultam, ahogy mindig is, de ez egy "alakítható" lista, ugyanis mindig az akciós pultoknál kezdek. Pl. felírom, hogy kétféle zöldség, és ha van ilyen az akcióban, akkor azt veszem meg. Kivételt annyiban képezett a mai vásárlás, hogy 3 napra kellenek a cuccok, így a ma szavatosságát vesztő saláta pl. nem a legjobb választás nagyobb tételben.
Borzasztóak az árak, így mindent háromszor átgondolok, jó lesz-e, jöhet-e.
Ami hazakerült, az egyébként most sem különbözik a hétköznapitól:
  •  kétféle saláta
  • szokásos gyümölcs (alma, banán, narancs még van itthon, ahelyett most grapefruit), fagyasztott meggy
  • tej (laktózmentes)
  • kis csomag kukoricapehely
  • sárgarépa
  • két kis darab csirkemell filé
  • mandula
  • mégmindigjobbmintvalamisz.rtenni -vészhelyzetre- zabkeksz
  • natúr joghurt és tejföl (most nem laktózmentes, ezt úgysem eszem literszámra, és sajnos egyelőre muszáj kompromisszumot kötnöm a pénzestárcámmal)...
A vízért leszaladok még a kocsihoz, aztán lenyomom a tegnap elmaradt edzést. Aztán reggeli, házisárkánykodás, főzés, egyebek.