2017. január 13., péntek

Péntek. Mo. 8.

Augusztusban kellett volna szemészet kontrollra mennem, de anyagiak híján ez akkor nem jött össze. Mint sok minden más sem, fontos dolgok. Felírtam mindent, amit meg kell venni/javítani, ki kell cserélni, nem filléres cuccok és tényleg fontosak. Kiszámoltam, körülbelül mennyibe kerül, fontossági sorrendbe állítottam és haladok. A kinti fizetésből tudom csak megvalósítani. Első volt a szemüveg. Mert már nem láttam... Nagy összeget skicceltem mellé, a duplájába került. Mert ez nem a hagyományos lencse, ami eddig volt. Ugyanis "szétvált a közeli és a távoli látásom", ezt vagy egy olvasó+egy látó szemüveggel lehetett volna megoldani vagy bifokálissal vagy multifokálissal. Az utóbbit választottam.


A bifokális lencse egy látó lencse, amibe alul belecsiszolják az olvasó részt. A multifokálisba viszont átmenetesen csiszolják az olvasó részt, minimális fejmozdulat kell majd csak ahhoz, hogy távol nézésből olvasásba váltsak.


Ezt persze majd meg kell tanulnom, két hétig (ezt javasolták) a lakásban szoktatom magam hozzá, aztán kimerészkedek az utcára is benne. Tényleg nagyon furcsa, meg kell szoknia az agyamnak és a szememnek is, hogy mostantól változott a szitu (Tibi után szabadon).

Igazán nem sokat ettem félre a kinti két héten, az ünnepi időszakban. Utoljára szerdán, anyuéknál. Az az átok isteni vaníliás papucs! A sok kicsi sokra ment: szerdán éjjel nem aludtam túl sokat, úgy görcsölt-fájt az egész emésztőrendszerem, mintha konkrétan mérget ettem volna. Bár, ha belegondolok, ettem dolgokat, amik számomra mérgek... Csütörtökön próbálkoztam majszolni valamit, de rosszul voltam, nem kívántam semmit, csak azt, hogy legyen már vége az önmagam ellen elkövetett merénylet következményeinek. Ma reggelre javult valamit a helyzet, de ételre még gondolni sem tudtam és ez így maradt egész nap. Hát ittam. Vizet. Rengeteget.



Világ életemben odavoltam az ilyen tájakért, mint ami a képen van. Hegyek tavakkal, folyókkal. És világ életemben imádtam a vizet is. Inni, lubickolni benne, beleugrani; az esőt nyáron, a havat télen, fürödni, zuhanyozni... Este hétig 4.5 liter vizet ittam, a testemnek talán kicsit több, mint 70%-a víz ma. 💙

A kellemetlen állapot miatt szerdán nem csináltam meg a Kayla program következő részét, csak a planket, csütörtökön is jobbnak láttam, ha nyugton maradok. Ma viszont reggel megcsináltam a szedrait, este pedig a mára tervezettet. Mert ma csak az evés nem ment, amúgy minden más igen. Nem tudom, mondtam-e már: olyan kis lájtosnak néz ki ez a program, de kijelentem: nem lájtos... 💪


Étek: víz


Mozgás:

- 32mp plank

- Kayla BBG 3-4.


- 4km



Megtalálsz a Facebookon is: Boszorkánykonyha



Kayla Itsines BBG: a gyakorlatok helyesen

Triceps dip


Ab bikes


Commandos


Lay down burpees


Thuck jump


Burpee with a tuck jump


Split squat


Straight leg sit up + twist


Bent leg raises


Weighted bent leg jackknifes


Split jump


Leg raises


X mountain climbers


Sumo double puls squat


Straight leg jackknife







12 + 1 hetes edzéstipp otthonra (Kayla Itsines) itt

Kiegészítés a BBG-hez (Kayla Itsines program) itt





Megtalálsz a Facebookon is: Boszorkánykonyha