2017. szeptember 5., kedd

Hétfő, kedd

Jönnek kérdések ketogénezőktől: Miért nincs minden nap új ketós recept? Mostanában nem sütsz? 

(...) Nem vagyok ezzel népszerű, de az a véleményem, hogy a ketogén nem a hagyományos sütik átalakítva készített verzióiról szól, sőt nem is a maglisztekről. Hús, hal, tojás az alap szerintem, zöldség, ha idénye van és valaki nagyon szeretné, marék bogyós gyümölcs. A lehető legfrissebb, legfeldolgozatlanabb formában.

(Tegnapi vacsorám: cukkinis rántotta kis paradicsommal, paprika. Ennek a másik felét vittem ma ebédre marék mandulával.)


Jönnek kérdések ezer témában: miért nem írok az ápolásról, miért nem írok többet a tanításról, miért nem írok minden este naplót... Szívesen írnék, de -most is őszinte leszek- nincs mindig időm, nincs mindig kedvem, van, amikor tudom: képtelen lennék normálisan fogalmazni, van, hogy túl sok dologról szeretnék írni, van, hogy bennem is kusza, amit ide azért egyértelműen illenék lejegyeznem...

Sok-sok téma szerepel a blogon: CH-számolós diéta, ketogén (...), rengeteg edzésfajta, motiváció, receptek, bölcs gondolatok, és a munkaköreimmel kapcsolatos dolgok (ápolás, vendéglátás, tanítás), család, FlyLady, egyebek. Egyik témát sem tudom kidomborítani vagy előtérbe helyezni tudatosan, hiszen ez egy személyes blog, a virtuális naplóm, leginkább az adott élethelyzetemről kerülnek ki a bejegyzések.

Miért nincs mostanában annyi motiváció? Mert szerencsére kevesebbet kell motiválnom magam, például az edzéseket legtöbbször simán megcsinálom, mert TUDOM, miért teszem, mert meg AKAROM csinálni, mert ÉRZEM, milyen jó hatásai vannak. (És érdekes módon: amióta az edzéssel így vagyok, minden másban is kevesebb a hezitálás. Ha csak egyet említek, azok tutira hisznek nekem, akik ismernek, mert ez az, amit a világon talán a legjobban utálok a vasalás mellett: a mosogatás. Nemcsak, hogy szinte mindig mindent azonnal elmosogatok, hanem még a mosogatót is kitörlöm, sőt kifényesítem. Én, aki szó szerint addig szokta gyűjtögetni a mosogatnivalót, amíg kénytelen volt megcsinálni, mert elfogyott a tiszta evőeszköz, tányér, pohár...)

Miért nincs több kép a tanítványaimról? Egyszerű: nem szeretnék jogi procedúrát. (És van ezzel kapcsolatos új törvény, majd még utána kell néznem.)

Miért nincsenek fent a napi/heti menük? Mert nincs bennük semmi új. Nem látom például értelmét, hogy minden nap lefényképezzem a reggelimet, a vajas-paprikás kenyeret keto kávéval. Vagy az ebéd-vacsora rántottát. A lecsót. A marék mandulát. (...) (Október közepéig ilyesmi a menüm, majd még lesz hozzá tonhal és kolbász, az még van a speizban/hűtőben. Mert hogy csak akkor kapok majd fizut, az utolsó júniusban volt, és közbejött az autón egy komplett fék csere, potom 55 ezer forintért. No ezt valahol meg kell spórolni.)

Miért nincsenek fent új előtte-utána képek rólam, vagy a súlyzós edzés "okozta" változásról? Normál a súlyom, normál az alkatom. Ezen olyan hatalmas változás ilyen rövid időn belül szinte fizikai képtelenség. Még csak 2.5 hónapja járok terembe. Centikben van fogyás, néhány ruhámon is érzem, de 43 éves vagyok, nő, az izmosodás nem az a ripsz-ropsz változás, és nem is testépítő versenyre készülök. Szóval az én szememben "önajnározásnak" tűnne, ha hetente posztolnék erről. Havonta-kéthavonta majd jelentkezem "beszámolóval".

...


Új munkahelyes helyzetjelentés: tündér-barátságos helyen dolgozom. A kollegáim is ilyenek. És a gyerekek is. Nincs ok arra, hogy idegesen menjek dolgozni. Mégis sokat izgulok, mint anno a vizsgák előtt. Ideges-izgatott vagyok, hogy vajon hogy sikerül az óra. Pedig ennek semmi értelme. Sok-sok év tapasztalat van a hátam mögött, a gyerekek együttműködőek, sokat játszunk, viccelődünk, nevetünk (...). Érzem, hogy a "sors" ide is tanulni küldött. Írtam már: meg kell tanulnom elfogadni a szeretetet. Emellett nem szabad túlzott elvárásokkal lennem önmagam felé. 

A suli hátsó kertje Mila/Mili/Milli cicával:


És az udvar, ahol jó időben lehetek lyukas órában -tanári szoba híján-, igazán mesés:


Mai aranyköpés:

- Úgy tudok az internetekről, hogy mindent meggyakoroltam. (V., 1. osztályos.)

A beszélgetésünk alapján lefordítva: Azért tudok internetezni, mert van otthon és sokat használom.


Megtalálsz a Facebookon is: Boszorkánykonyha
Megtalálsz a Facebookon is: Boszorkánykonyha