2020. február 3., hétfő

Dobozolás 3 napra

237. dobozolós napom. (Hihetetlenül gyorsan telik az idő...) Az étek majdnem pontosan ugyanaz, mint a kettővel ezelőtti. Mert az az egyik legolcsóbb menü. Az előző főzésből maradt málna és áfonya, az került az ebéd zabkásához, vacsorára sali helyett paprika lesz, amit -ajándékba- kaptam és itt is köszönöm.


R: fahéjas-almás zabkása
T: alma, mandula 
E: fahéjas-málnás/áfonyás zabkása
U: 2 főtt tojás
V: 2 tojásból hagymás rántotta, olívabogyó, paprika

A mostani 3 napos menühöz a bevásárlás ennyi volt: hagyma, tojás. Minden más volt még itthon. Az elkészítés is nagyon gyors, és egyetlen mosogatnivaló van: egy lábos. Na jó, és még a kis habverő, amivel a zabkását szoktam összekeverni, és egy kés az almaszeleteléshez.

Nem mellékes, hogy gyorsan megehető, hűtőszekrény nélkül is elvan az uzsonna tojás is fél napig, mert hogy a héten két délután is van plusz program. És majd a következő dobozolásnál is figyelnem kell arra, hogy szombaton is munka, délután sulifarsang.

A döntés itt
Eredmény 3 hónap dobozolás után itt
100 nap dobozolás itt
Eredmény 4 hónap dobozolás után itt
Eredmény 5 hónap dobozolás után itt
Eredmény 6 hónap dobozolás után itt


Dobozolások (gyűjtemény- eddigiek, 2020 előtt) itt
Dobozolások gyűjtemény (2020) itt

A krumpli

forrás


Egy tanítvány egyszer megkérdezte a Mestertől:
– Okos és bölcs vagy. Mindig jól érzed magad, és sohasem vagy dühös.
Kérlek, segíts nekem, hogy én is olyan legyek.
A Mester beleegyezett, és megkérte a tanítványát, hogy hozzon krumplit és egy hátizsákot.
– Amikor megsértődsz, mérges leszel, és neheztelsz valakire, – mondta Mester – fogj egy krumplit, írd rá annak a bizonyos embernek a nevét, és tedd be a hátizsákba.
– Ennyi az egész?- kérdezte döbbenten a tanítvány.
– Nem – mondta a Mester – a hátizsák mindig nálad kell, hogy legyen. Valahányszor, amikor valami problémád van valakivel, tegyél bele egy új burgonyát.
A tanítvány követte a Mesterét utasítását.
Ahogy telt az idő, hátizsák egyre nehezebbé vált, majd tele lett. Ráadásul az, hogy mindenhova kellet cipelni, meglehetősen kényelmetlen volt. Ezen kívül az a krumpli, amely elsőként került a hátizsákba, rohadni és penészedni kezdett.
A többi burgonya pedig vagy hajtani kezdett, vagy megromlott, és kellemetlen szagot árasztott.
A tanítvány odament a Mesterhez, és panaszkodni kezdett:
– Nem tudom ezt az undorító dolgot mindenhova magammal vinni. Először is a hátizsák nehéz, másodszor a krumplik romlanak. Találj ki valami más megoldás nekem!
A Mester erre azt mondta neki:
– Ugyanez történik a Lelkedben. Csak azt nem azonnal veszed észre. Bizonyos dolgok szokássá válnak. A szokások befolyásolják a természetünket, viselkedésünket, és így születnek a rossz tulajdonságok. Lehetőséget adtam neked, hogy megfigyeld ezt a folyamatot.
Minden alkalommal, amikor megsértődsz, vagy neheztelni kezdesz valakire, vagy fordítva: te sértesz meg valakit, gondold át, hogy szükséged van-e egy újabb burgonyára?