2015. július 7., kedd

Kedd (Mo. 14/2.)



A beachbody-s leírás szerint ez az egyik legkeményebb edzés a programban. Nekem a tegnapi keményebbnek tűnt. A maiban az igazi nehézség -azon kívül, hogy a 28 fokos lakásban csináltam- nekem a vége felé volt, a climereknél, mert ott a szívem már kicsit túlpörgött, az utolsó pár másodpercet nem csináltam meg ebből. Szó szerint folyt, csöpögött rólam a víz, a pólóm háta is ilyen vizes volt, mint az eleje a képen. Iszonyatosan jó érzés, hogy mennyivel erősebb, "fittebb" vagyok, mint 2-3 évvel ezelőtt!

R: rántotta (2 tojás, 2 sonka, 2 sajt, 2 ek zsír)


Aztán és közben, gyakorlatilag szó szerint egész nap telefonálás. Nyaralás szervezés ezerrel.
smile hangulatjel
Egyeztetés az 5-6 résztvevővel, időpontos program megbeszélése, vihetünk-e cukorbeteg gyereket a túrára, megkérdezem, jöhet.
smile hangulatjel
Neki nem jó az az időpont, ő viszont akkor velünk aludna egyet; ide szülői nyilatkozat kell; épp beszállító jött, majd visszahívom; persze, nem probléma, megoldjuk! (...) Eddig minden tervezettet sikerült megszerveznem. A húgom két gyereke még mindig semmi konkrétumot nem tud, csak annyit, hogy jönnek Mohácsra nyaralni.
wink hangulatjel
Velük is beszéltem, megdumáltuk a kaját és hogy mit kell hozniuk. Állandó kérdésük: "De mi a meglepiiii???" 
grin hangulatjel
Még 5 nap és kiderül.
smile hangulatjel



Dél körül már sehogy nem bírtam a hőséget. K., a kolleganőm még a hazaúton felajánlotta a ventilátorukat. Hát éltem a lehetőséggel és kölcsön kértem. Érdekes, hogy a hazaúton beszéltünk valamiről K-val, de ezek szerint nagyon őszintén vágyhattunk rá, mert ma "véletlenül" megvalósult :)

Délután 2 körül már a ventilátor mellett sem bírtam a hőséget. Szabályosan rosszul lettem: az amúgy is alacsony vérnyomásom nem tudom, hogy mérhető lett volna-e, a pulzusom iszonyat magas volt, homályosan láttam, hányingerem volt... Utolsó erőmmel bevittem a ventit a hálószobába, ledőltem az ágyra és aludtam. Utána sokkal jobban voltam.

Aztán diab körút.


A húgom fia cukorbeteg. Jön nyaralni. Az egyik program miatt kellene egy szelet diabetikus sütemény vagy torta. Nyakamba vettem a várost, személyesen tutibb az érdeklődés, hát gyalog voltam. Bementem az összes cukrászdába, pékségbe és kérdeztem. Mindenhol (!) nagyon kedvesen és készségesen álltak rendelkezésemre. "Nem foglalkozunk ilyesmivel." "Ilyen nálunk nincs." "Hát van, de csak hétvégén." "Igen, tudunk hozatni. Jaj, hát sajnos nem tudjuk megmondani, hány gramm szénhidrát van egy szeletben." "Szombaton tudják szállítani." "Megadom a telefonszámot, holnap 3 után kellene érdeklődni." "Tudok hozatni. Ú, azt nem tudom megmondani, pontosan mik az összetevői." A csúcs: "Nem létezik diabetikus piskóta." grin hangulatjel Hát akkor az én 0 CH-os piskótám az mi? grin hangulatjel Mégis csak én fogom elkészíteni azt a szelet sütit wink hangulatjel

Boszi piskóta

E: -



 Megtalálsz a Facebookon is: Boszorkánykonyha

Cukkini spagetti carbonara 2


Cukkini spagetti carbonara 1 itt



Hozzávalók (1 nagy adaghoz):

- 1 közepes cukkini
- 4 hajszál vékony szelet sonka
- 2 ek sertészsír
- 1/4 kis lilahagyma
- 4 ek cocomas kókuszsűrítmény
- 1 tojás sárgája
- só, bors

Elkészítés:


- A cukkinit meghámoztam.
- A szeletelőmmel csíkokra vágtam.
- Nyersen tányérra tettem.
- Egy serpenyőben a forró zsíron átfuttattam a kis darabokra vágott sonkát.
- Majd 1 percre az apróra darabolt hagymát.
- Levettem a tűzről.
- Hozzákevertem a cocomas-t.
- Sóztam, borsoztam.
- A tojást szétválasztottam.
- A sárgáját a szószhoz tettem.
- Addig kevertem, amíg a zsír, a kókuszsűrítmény és a tojás szépen összeelegyedett és egységes, krémes massza (még mindig nem a Felipe) lett belőle.
- A szószt a cukkinire öntöttem.

Rettenetesen finom így, nyers cukkinivel is!

 Megtalálsz a Facebookon is: Boszorkánykonyha

Insanity: Cardio Power & Resistance




The warm up is in 3 rounds as we have done before, each round you increase your intensity:
  • Jog
  • Power Squats
  • Log Jumps
  • 123 Heisman
  • Butt Kicks
  • High Knees
  • Vertical Jumps
Water Break – 25 seconds! That’s not a typo! Enough time to catch your breath and grab a drink of water.
After the warm up and stretch, you get into the main part of the workout which is about 21 minutes and 30 seconds. A jam-packed 21 minutes and 30 seconds. You start by doing 3 rounds which are identical. But as with the warm up, each round is more intense. Each round is about 2-3 minutes in length. The lineup:
•Power Jumps
•Belt Kick
•Hit the Floor
•V Push Ups
Break Time, 30 seconds worth. And you’ve earned it, you get a water break. 30 quick seconds to get some water,and you’re back out on the floor for round 2 and 3.
After the 3rd round and your water break, we go into what I refer to as a “Bonus Round”, which is called “Tricep Dips”. This move works your triceps and core at the same time.

The Tricep Dips lasts 30 seconds, then you get another 30 second water break. 
Round 1, 2, and 3 are all 2 minute in length, and consist of the following:
•Hurdle Jumps
•Globe Jumps
•Moving Push Ups
•Floor Sprints.
After each round you get a 30 second water break.

Tip: After your last move doing the floor sprints save some energy because there is another “Bonus Round”. While you get your last water break you here Shaun T say, “1 more round!” Finished the last round. But Shaun T wasn’t finished yet…..
We got a 15 second water break, and then he had one more move, not round, not 3 more sets, just ONE MORE move.
The last move was 8 hop squats, 8 wide push ups, and repeat for about a minute.
Now… we’re done. 3 minutes and 30 seconds on the cool down and stretch. forrás
Facebook oldal: Boszorkánykonyha