2013. december 26., csütörtök

Gyros wrapben




A kész (vagy előre elkészített) wrapbe a következők kerültek:

- saját készítésű gyros husi
- vegyes saláta
- cukormentes mustár
- kókuszsűrítmény
- oliva bogyó.

Természetesen ízlés szerint tovább variálható fűszerekkel, majonézzel...

Új fejezet / 2. szakasz / 59-60. nap

59. nap, dec. 25.

 
Reggeli:
 
 
Majd vendégségben, ahol akadt kísértés, pl. ez, de csak fotóztam.
 
 
 
Ebéd:
 
- avokádós saláta balzsamecettel,
- aszalt szilvával töltött csirkemell tekercs
http://boszorkanykonyh.blogspot.hu/2013/12/aszalt-szilvas-csirkemell.html
- sonkás-gombás-sajtos csirkemell tekercs
http://boszorkanykonyh.blogspot.hu/2013/12/sonkas-gombas-sajtos-csirkemell-tekercs.html
- sárgabarack mártás
http://boszorkanykonyh.blogspot.hu/2013/12/sargabarack-martas.html
 
Ezt én készítettem, 50 perc alatt megvolt, és az utolsó morzsáig elfogyott :-)

 
Uzsonna: gyümölcssaláta (natur gyümölcs feldarabolva, összekeverve)

 
Vacsora: nagy marék kesudió, nagy marék mandula-mazsola.
 
Folyadék: 1 liter körül. Víz, és ebédhez egy pohár zero kóla.
 

60. nap, dec. 26.

Elég sokáig aludtam, és nem voltam éhes, így csak gyümölcslevet ittam és vizet.
 
Ebéd: fél boszi féle kornspitz házi sonkával.
 
Uzsonna: 1 banán, 2 főtt tojás.
 
Vacsora: gyros husi zöldséggel, wrapben.

 
Esti nasi: 2 főtt tojás.
 
Folyadék: 2 liter.

Wrap


 
  • 1 tojás
  • csipet só
  • fél ek lenmagliszt
  • fél ek mandulaliszt
  • 4 ek víz
 
A hozzávalókat összekeverjük, forró, kókuszzsíros serpenyőben nagy lángon mindkét felén megsütjük.
 
 
148 kcal, 14g F, 1g CH, 9g zsír


Edzéstipp otthonra 31 (+30 tipp)






 
 
 

Edzéstipp otthonra 30: Karácsonyi edzés itt
Edzéstipp otthonra 29 itt
Edzéstipp otthonra 28 (has) itt
Edzéstipp otthonra 27 itt
Edzéstipp otthonra 26 (+ gyűjtemény) itt

Hús-vér motiváció 38

Fantasztikusan jó érzés látni, ahogy ismerősök alakulnak, átalakulnak, megcsinálják, amit elterveztek. És fantasztikusan jó dolog megismerkedni olyanokkal, akik megcsinálták. Nem is igazán a módszer az, ami engem motivál, mert habár nagyon érdekes és tanulságos lehet az, ahogy valakinek sikerül, de szerény véleményem szerint a dologra az a már-már elcsépelt mondás igaz, hogy minden fejben dől el. Márpedig ha az ember változtatni szeretne élete bármely területén, azelőtt, hogy választ egy módszert, meg kell szülessen egy elhatározás, egy döntés, egy nagyon erős üzenet az agyban: márpedig most elég, én elindulok az utamon!
 
Ha döntöttél, az már fél siker.
 
Elindulsz, próbálkozol, módszert váltasz esetleg, és egy idő után az egész nehéz lesz. Oda kell figyelni arra, mit eszel. Mikor eszel. Készülni kell: előre főzni, dobozolni, edzeni, minderre időt szakítani. És előfordul, hogy kezd megcsappanni a lelkesedés. A nagy döntés, a megcsinálom! hirtelen nem is tűnik már olyan égetően fontosnak, jönnek a kifogások, hogy ma miért nem tartom teljesen a kajatervet, és hogy tegnap miért is maradt el a mozgás. A kisördög a fejünkben néha egészen gigászi erőre talál, és 1-2 (-3-4) elbaltázott nap után kajánul ücsörög a trónján, bíbor palástjában, vigyorogva ünnepli magát, és már csak még 1-2 kihagyott nap, és felteszi babérkoszorúját: győztem! Na a babérkoszorú előtti napokban jön igazán jól, ha feltuningolod magad, ha visszamész a kezdetekhez és újra felépíted az induló lelkesedést, újra tudatosítod, hogy mit is szeretnél, miért szeretnéd elérni. Mielőtt késő lesz, és teljesen elveszted a lendületet, esetleg visszakerülsz abba a kezdeti, punnyadó állapotba. Ilyenkor nekem nagyon sokat segít, ha látom a hús-vér emberek változását, olyanokét, akik ugyanúgy mint én, otthon eldöntötték, hogy elég volt, otthon főznek maguknak (és a családnak), nem személyi edző segít nekik, hanem önmaguk próbálkoznak különböző módszerekkel, és látványos, fantasztikus, példaértékű változásokon mennek át.
 
Személy szerint sokszor megnézem a blogon a Hús-vér motivációk rovatot. Akik itt szerepelnek, egytől-egyik példaképek, hatalmas motivációk, nekem sokszor képesek erőt adni a folytatáshoz, ahhoz, hogy ne adjam fel, hogy igenis tovább csináljam, mert meg lehet ezt csinálni. Nagy örömmel tölt el, hogy engedélyezték, hogy írjak róluk pár sort és feltegyem a fényképeiket.
 
Pontosan nem emlékszem, mikor és hogyan találkoztunk M-val az éterben. Arra viszont határozottan emlékszem, hogy az első pillanattól hatalmas csodálatot éreztem, amikor láttam az átalakulását. Mert az, hogy ő a kiinduló állapotában egyáltalán elhatározta, hogy le fog fogyni, a szememben már az egy hatalmas dolog.
 
 
M. túlsúlya már olyan méreteket öltött, hogy nem volt képes rendesen mozogni. Két gyerkőc édesanyja, és nem volt képes a gyerekeivel felhőtlenül játszani. Kűzdés volt számára a mindennapi lét is, mindenhová kocsival ment, mindent ülve csinált. Egyértelmű volt hát, hogy ezen változtatni kell. Nagyon sokféle módszert kipróbált, kisebb-nagyobb eredményeket el is ért, aztán rájött: nem segít a fogyókúra, itt bizony élet-mód-váltás kell. És ez bevált. 14 hónap alatt 100 kg minusz (!!!) lett az eredmény. Mindezt úgy sikerült elérnie, hogy egyedül neveli a két gyermekét, tehát se túl sok szabadidő, se ideális anyagi háttér nem állt rendelkezésére. De ő nem a körülményeket figyelte, hanem csakis a célja lebegett a szeme előtt. Hogy akkor mégis hogyan sikerült neki? Nagyon egyszerűen megfogalmazta: "Hát akarat kell, és már működik is!".
 
Szívből garulálok, M., az akaratodhoz is, a kitartásodhoz is, és kívánom, hogy úgy alakuljon az életed, ahogy igazán szeretnéd! :-)
 
(Hiszem, hogy ez a rovat nemcsak nekem, hanem másoknak is sokat segíthet. Ez egy kis blog, de bárkit szívesen látok az oldalon és a Hús-vér motivációk rovatban is. Ha szeretnéd, hogy bemutassam itt a történetedet, kérlek, vedd fel velem a kapcsolatot! Köszönöm :-) )
 
Hús-vér motiváció 37 itt
Hús-vér motivációk (gyűjtemény) itt
Hús-vér motiváció 35 itt


Hús-vér motiváció 36 itt
Facebook oldal: https://www.facebook.com/pages/Boszork%C3%A1nykonyha/393431824081717