2013. szeptember 9., hétfő

Új fejezet 29. nap

Komolyan mondom: olyan gyorsan telik az idő... Amikor megírom a címet és ahogy ma is gépelem: 29. nap... Hihetetlen.
 
Ha nem felejtem el, reggel ébredés után ráugrok a mérlegre. Ma épp nem felejtettem el: az ötödik Új fejezet hét első napjáig (máig) minusz 2.4 kg. Volt egy kis hip-hurá, de az örömködés energiáját másba fektettem: az edzésbe.
 
Őszintén bevallom: ezt az étrendet tartani kőkemény fogösszeszorításba kerül nekem. Nem azért, mert nincs édesség (igen, hiányzik néha); nem azért, mert kevés (igen: hússzor ennyit meg bírnék enni, volt is ez így, akkor voltam 79+ kilós tenyeres-talpas asszonyság). A súlyom már nagyon régóta az ideális tartományban van (de jó érzés is ezt leírni), a paleós dolgokkal egyensúlyban volt a szervezetem, gyakorlatilag azt ettem, amit - kereteken belül - megkívántam, és nagyon jól is éreztem magam, most meg hirtelen jött ez a monoton, sok húsos étrend. És nálam itt a bibi: sosem rajongtam a húsért... A mai ebédet már kólával is alig tudtam letömködni. Na és ez a hús-kóla kombó is egy agyrém... ;-) No de még 2 nap, aztán piehnő, és a maradék 15-20 napra már másfajta étrend jön. 
 
 
Reggeli: 3 pufi rizs, 1 adag fehérje / 203 kcal, 23g F, 24g CH, 0g zsír
 
Tízórai: 1 alma / 95 kcal, 0g F, 25g CH, 0g zsír
 
Ebéd: 150g sült pulyka, 62g főtt rizs, spárga, bébi spenót / 316 kcal, 44g F, 21g CH, 6g zsír
 
Uzsonna: 150g tonhal, 150g paprika / 218 kcal, 38g F, 5g CH, 5g zsír
 
Vacsora: 200g karaj, 50g sajt, 2 dl növényi tej összesütve, bébi spenót, spárga / 522 kcal, 62g F, 5g CH, 26g zsír
 
Összesen: 1353 kcal, 167g F, 80g CH, 37g zsír

A szokásnapló

Van egy korábbi bejegyzésem a szokásnaplóról, de mivel ez nekem nagyon bevált, és talán van, aki még nem ismeri, újra felhozom a témát.
 
Legyen szó BÁRMIRŐL, amit szertnél, először is tudnod kell, képes vagy-e tenni érte, hajlandó vagy-e "megfizetni az árát".
 
Erre nagyon jó módszer a szokásnapló, nem kerül pénzbe, elég egy naptárat használni vagy - mint én anno tettem a legelején - egy füzetlapra felírni egy vagy akár több dolgot, amit szeretnél megvalósítani. És időben is pár másodperc: este pipa, ha megtetted, X, ha nem. Ha összegyújtöttél 21 nap alatt 5 db X-et, felejtsd el a dolgot: amit szerettél volna, nem cél, csak rózsaszín álomfelhő. Ha pedig a 21 nap alatt megcsináltad, amit terveztél, szokássá alakult, és lehet tovább menni a cél felé.
 
Itt egy motiváló táblázat pl. a fogyáshoz/hízáshoz/étkezés betartáshoz.
 
 
Lehet célod pl. a gyorséttermi kaja elhagyása is, vagy leszokás a finom lisztes dolgokról; a napi megfelelő folyadékmennyiség elfogyasztása; a rendszeres edzés; a ruháid elpakolása esténként; vagy bármi más.

 
Ha az étkezés betartása a cél, a következő kép és szöveg is jó motiváció lehet: bizony az ehavi étkezésed szabja meg, hogy milyen lesz a tested a következő hónapban!

 
És ne feledd: a lehetetlen nem létezik!

Vaníliás tallér csokis pudinggal


A tallérokhoz:

3 tojásfehérjét felvertem 1 adag BioTech IWZ vaníliás fehérjeporral, palacsintaként megsütöttem, késsel kis tallérokat formáztam belőle.

A pudinghoz:

1 adag csokis BioTech IWZ fehérjeport elkevertem annyi vízzel, hogy puding állagú legyen.

244 kcal, 51g F, 4g CH, 0g zsír

Paleo étrend ötlet

undefined
itt

Paleo mintaétrend 1 itt
Paleo mintaétrend 2 itt
Paleo mintaétrend 3 itt
Paleo heti menü ötlet itt
Paleo heti menü (magyar) itt

Edzés: P90X / Plyometrics

itt
Tavaly, amikor az Insanity ment, utáltam a Plyometricset, azaz a plyot. Mert nehéz, mert tüdő is kell hozzá és erő is, mert ugrálni (is) kell, a békás gyakorlatok fájtak, no és mert nem éppen térdkímélő dolog, a térdeimre pedig nagyon kell vigyáznom. Aztán ahogy erősödtem, ahogy lement még 1-2 kiló, ahogy rájöttem, hogyan helyettesítsek 1-2 gyakorlatot úgy, hogy bírják a térdeim, egyre inkább megszerettem ezt a fajta edzést. Az Asylumnál jöttem rá, hogy egyszerúen kell a plyo, és iszonyatosan jót tesz. Mivel a vállamat nem tudom még edzésre használni, ma a P90X-ből csináltam a plyot. És istenemre: amilyen rohadt  nehezen álltam neki hajnali 6-kor, annyira jól ment :-)
 
itt

Plyometrics are drills designed to connect strength with speed to produce power. Also known as "jump training," this technique emerged in Eastern Europe in the early 1970s. Coined by American track coach Fred Wilt, the term derives from the Latin plyo + metrics, or "measurable increases." Plyometric training relates to any activity that requires speed and strength, as it improves your ability to run faster, jump higher, and maneuver in multidirectional sports. If your game involves a court, field, track, mat, pool, ring, rink, or mountain, Plyometrics can help.

Here's the list of plyo exercises in the workout -- and just like with Chest & Back, each exercise is repeated at various intervals during the hour-long program:
 • Jump Squats for 30 seconds - At the lowest point in your squat, explode up by leaping off the ground.
 • Run Stance Squats for 30 seconds - Start in a running stance, squat four times, and then leap up, twist and land facing the opposing direction. Repeat until the 30 seconds are up, or until you vomit.
 • Airborne Heismans for 30 seconds - Laterally leap into the Heisman Trophy pose over and over again, from side to side, kicking your knee up to your chest.
 • Swing Kicks for 60 seconds - Kick each leg up over and across a stool for one minute.
 • Squat Reach Jumps for 30 seconds - Squat, touching the floor with your fingertips, and explode up into a jump with your hands reaching up as high as possible.
 • Run Stance Squat Switch Pick Ups for 30 seconds - I'm too exhausted writing down the name of this exercise to even begin to describe what it is.
 • Double Airborne Heismans for 30 seconds - Just like the Airborne Heismans but with a couple of lateral high-knee tire steps in between poses.
 • Circle Run for 60 seconds - Run in a tight circle while keeping your head and shoulders in the same place.
 • Jump Knee Tucks for 30 seconds - Jump up, pulling your knees to your chest. Do it again and again and again.
 • Mary Katherine Lunges for 30 seconds - Named after Molly Shannon's deranged, armpit-sniffing Catholic schoolgirl character on SNL, this involves doing a forward lunge and then leaping straight up and landing in the opposite lunge position. And repeating this until your legs feel like they're being torn off.
 • Leapfrog Squats for 30 seconds - Wide leg squats and jumps.
 • Twist Combos for 60 seconds - Jump around, spinning your body back and forth 180 degrees.
 • Rock Star Hops for 30 seconds - Jump, tucking heels to butt (and playing air guitar unnecessarily).
 • Gap Jumps for 30 seconds - Leap forward as far as possible, and then leaping back.
 • Squat Jacks for 30 seconds - Jumping jacks, only landing in a squat position instead of with straight legs.
 • Military Marches for 60 seconds - I feel like this is the only exercise that's intended as a break -- you march in place slowly, lifting your legs until they're perpendicular to your body. This is also the only plyo exercise I can see my dad doing.
 • Run Squat 180 Jump Switches for 30 seconds - Squat and leap up, switching legs and landing in the opposite squat position. Repeat ad nauseam.
 • Lateral Leapfrog Squats - Same as leapfrog squats, but the jumps are done laterally instead of backwards and forwards.
 • Monster Truck Tire Jumps fro 30 seconds - Four alternating single-leg high-knee jumps forward, and four back. Repeat.
 • Hot Foot Jumps for 60 seconds - Hop on one foot for what seems like an eternity.
 • Pitch & Catch for 60 seconds - Something I did for hours for fun when I was a kid, but hated doing at the end of an hour of plyo this morning: Pretend to pitch a baseball over and over again.
 • Jump Shots for 60 seconds - Similar to above; pretend to catch and shoot a basketball.
 • Football Hero for 60 seconds - I think this is Tony Horton's interpretation of a celebratory touchdown dance. (forrás)