2019. január 13., vasárnap

Dobozolás két napra

Ma este meglepődve vettem tudomásul, hogy vasárnap van, azaz holnap munka. Teljesen abban a hitben voltam, hogy ma még csak szombat. Boltban nem voltam, viszont vinnem kell a napi betevőt. Maradt az a verzió, hogy nézzük meg, mi van itthon. Négy tojás, sajt, szalámi, ez az! 





Ebédekre: pizza (mivel viszem, olívabogyót majd külön viszek).

Vacsorákra: lecsó (még anyu tette el télire, nagyon jól jön ilyenkor).


Előző dobozolás itt és további dobozolós cikkek a linkelt bejegyzés végén.

Megtalálsz a Facebookon is: Boszorkánykonyha

Mekreggeli



Hozzávalók egy darabhoz:

- 1 szelet kenyér
- kis zsír
- 1 tojás
- 1 szelet bacon

Elkészítés:

- A kenyeret kivettem a fagyasztóból, egy nagy méretű pogácsaszaggatóval formára vágtam, felengedés után félbe vágtam.
- Egy kis serpenyőben kevés zsíron a pogácsaszaggatóba folyattam a tojást, mellé tettem a bacont, kis lángon megsütöttem.
- Összeállítottam a hambit.

2. hét összefoglaló

1. hét összefoglaló itt


Hétfő

R: rántotta
E: 2 szendvics
Du.: 1 protein csoki
V: tonhal saláta


Mozgás: 11km

Kedd



R: rántotta lett volna, elszúrtam az időt reggel, nem készítettem, beraktam egy protein szeletet, amit aztán nem ettem meg.
E: 3 szendvics (5-6 részletben)
Du.: csokokrém
V: ld. tegnap

Mozgás:
- Pahla 2019/2. hét (első oszloból a hétfői)
- 8km

Szerda, csütörtök



R: 2 szendvics
E: tojássaláta, zöldségsaláta
V: sült csirke

Mozgás: Pahla plusz sze: 4km, cs: 8km

Péntek

Na itt estem kicsit ki a ritmusból.

R: 2 szendvics
E: szószos tészta és egy tábla rizses csoki
Aztán CH-kóma órákig.

Mozgás: 3km

Szombat



R: fél mekreggelis izé (nem tudom a nevét), az a tojásos-baconös
E: meggyszósz, fluta
És újabb CH-sokk.

Mivel ma anyuéknál voltam és neki van vércukormérő készlete, amikor ájuldoztam már ebéd után, megkértem anyut, mérjen nekem egy cukrot. Az érzés, a szénhidrát evés utáni "cukorsokk" 44 éve ismerős ugyanis, de konkrétan nem tudtam, hogy ilyenkor tényleg emelkedik-e a vércukorszintem, vagy ez "csak" egy érzés. Mérés: 8.2. Hát ez elég magas. Mivel van saját inzulinom a saját testemben, ami önadagolással működik szerencsére, majd dolgozik-gondoltam. Rá kábé egy órára új mérés: a cukor megy felfelé. Pedig nem zabáltam, csak liszteset-cukrosat ettem. Nem volt több mérés, de még este is éreztem, amit ilyenkor szoktam, hogy "felrobban" a testem, miközben már korgott a gyomrom.

Hogy nevezik azt, amikor valaki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem szabad ennie, mert rosszul lesz, de ő mégis megteszi? Hát hülyeség. De mondhatnám azt is, hogy felelőtlenség. Önveszélyeztetés. Ráadásul úgy, hogy volt resztelt máj is, tehát választhattam volna, ehettem volna csak májat, amit imádok is és nem lesz tőle bajom.

Nálam egy szabály van, amit nagyon be kellene tartanom: ne kezdd el! Mert mondják azt, hogy mértékkel néha ha eszik az ember ezt-azt, akkor az rendben van. De én nem tudok leállni. Nekem egy kocka csoki nem csoki, kettő sem, ha ettem egy falatot, megy az egész tábla. Egy-két fluta nem fluta, eszem, amíg érzem, hogy jön a sokk. Egyébként ezért nem szoktam sütni sem, mert egy darab nem darab, és még keto sütiből is képes vagyok túlenni magam (attól nem jön a kóma, csak egy napig nem bírok enni utána, annyira eltelít). Viszont ha eldöntöm, hogy nem, akkor nem eszek, egy falatot sem. És szerencsére ez a jellemzőbb (no attól még gyakorolni kell).

Mozgás: 4km

Vasárnap

Korán keltem, folytattam a tegnap estit (készülés 2. féléves népismeret órákra), aztán kabátvásárlás -is- lesz a cél. Már tegnap hazafelé próbáltam párat Szekszárdon, érdekes, hogy a 36-os simán jó (a fejemben még mindig a 38-as méret van). És ha találok megfelelőt, az csoda lesz. Mert legyen hosszú, bélelt, meleg, szélálló, egy darabig vízálló, magasan lehessen nyaknál összehúzni, kapucnis legyen, de ne legyen rajta szőr... (A mostanim szuper, szeretem, de sajnos szörnyen kopik, foltos, megy szét anyagában. Mami megvarrogatta, ahogy tudta, de M. szerint pl már úgy néz ki, mint egy nagypapis permetezőkabát.)

Frissítés este:

R: mekreggeli
E: fél adag brassói
du: 2 frei kávé (ahhhhhhh...) (cukor nélkül)
V:

Lett kabi. No nem tökéletes, de lett.

Mozgás:


Kezdés: 66.7kg

1. hét végén: 65.3kg

2. hét végén (ma): 64.8kg