2023. szeptember 10., vasárnap

Ebéd

A délelőtti túra után M. meglepett: a Megyeri Burgers-be vitt ebédelni. Egy ugrásra van a Malomvölgyi tótól, a Megyeri úton. Dulifuliként úúúúútálom a meglepetéseket... Éhes sem voltam, ezért egy tonhalsalátát kértem, nagyon finom volt.




M. pizzáját is megkóstoltam, csillagos ötös.


Nem olcsó hely (mint manapság ez sajnos megszokott...), de ha meghívnak, feltétlenül fogadd el az ajánlatot. Csodaszép hely, roppant kedves és gyors kiszolgálás, érdekes, mediterrán hangulat, egy (-két) misét mindenképpen megér.

 

Mini túra

Pécs, Malomvölgyi tó. 













Reggeli


Pirított céklás kenyér (piac), avokádó (akciós), kolbi (piac), sajt (piac), paradicsom (piac).

Endo sztori

Két éve ezen a héten is speciálisan ettem. Kegyetlen fájdalmakkal és energiahiánnyal léteztem. A suliban a gyerekek már tudták, hogy műtétre megyek és sokat kérdeztek. Sok szervezéssel járt a műtétre készülés. Manapság is (főleg így, sulikezdés után) szörnyen fáradt tudok lenni, de akkor már abban elfáradtam, hogy felkeltem reggel az ágyból.

Egy hónap (és 3 nap) volt vissza a műtétig. Addig az operációig, ami nem jelent végleges megoldást, ha csak egyetlen nyálkahártya sejt is a testemben marad. Az endometriózis jelenleg nem gyógyítható, csak kezelhető. Százezrek szenvednek napi szinten, tíz emberből 8-9-nek méheltávolítás után is kiújul a betegség, és a mai napig olvasok sok olyan esetről, amikor a nőgyógyász kiosztja a beteget, hogy csak alacsony a fájdalomküszöbe, igyon egy páleszt, ha fáj, az segít, ne hisztizzen, legyen felnőtt, szüljön, aztán rendben lesz (...). 

Ha beteg vagy, ha szó szerint a túlélésért harcolsz, ne add fel. Menj, amíg olyan orvost találsz, aki tud segíteni. Vagy bárkit, aki segíteni tud a megoldásban. A fájdalmas menstruáció NEM normális! Ne hagyd, hogy a lányod, unokád, nőrokonod vagy akár te évtizedekig szenvedjen, mint én.