2022. január 2., vasárnap

2022 első dobozolása 4 napra

Tegnap készítettem egy menütervet. Egy cetlire felírtam, mit fogok főzni-sütni-dobozolni. Ma reggel fogtam a jegyzetet: nosza. Na persze... Sok a dolog, ha a zöldségfasírthoz mindent megveszek -ahhoz ugye boltba is kell menni-, meghámozok, lereszelek (...), elmegy a fél délelőtt. Oké, semmi pánik, elő a receptes gyűjtemény ("Lopott percek", ez is Diától), nézzük. Öt perc alatt megvolt a másik ételsor: itthoni alapanyagokból, gyorsan elkészíthető. Egy óra alatt megvoltam a főzéssel és a dobozolással. És nincs sok mosogatni való sem: 1 serpenyő, 2 lábos, 1 tányér, némi evőeszköz, 1 falapát.

Reggeli: bundáskenyér, zöldség

Ebéd: 2x csicseriborsó főzelék, tükörtojás, 2x babfőzelék, kolbász

Vacsora: tonhalsaláta

Ha snack kell, mogyoró lesz almával (ez is van itthon).

Január 1., szombat

 


Nincs újévi fogadalmam. A futás-mozgás tekintetében sem. Azért megyek, amikor tudok (voltam ma is), jegyzem a megtett km-eket. Ez az év a sok új startvonalról fog szólni...

December 32.

Nem, nem elírás. Jó lett volna, ha van az évnek a végén még egy nap. Amikor Pécsre jártam, akkor 99%-ban orvoshoz mentünk tavaly. És nem a Cafe Frei-be és nem a Bellozzoba. Akkoriban beszéltük M-val, hogy na, ha megműtenek, ha már jól leszek, akkor bepótoljuk. December 30-án sikerült elruccani a freibe, ittam is egy Cannes-i fagylaltkávét, de a Bellozzo kimaradt. Ha lett volna még egy nap az évben, az is belefért volna. :)