2017. június 1., csütörtök

:D

Jó éjt!

Szerda, csütörtök

Szerda



R: rántotta, sült szalonna
E: (nem fotóztam, az volt, ami a tegnapi vacsora) sült darált hús hagymával, brokkolival (sajtkrém és vaj nélkül)
V: sajtkrém, marék mandula

Mozgás:


+ 4km tempós séta


Csütörtök

Reggel futással és tornával indítottam.


Tegnap vacsorára burger lett volna, ugye duplán elkészítve, hogy ma tudjam vinni ebédre. Iszonyat meleg volt, fáradt voltam, nem főzőcskéztem. A húgom egyik nagy mondása, hogy mindig legyen B terv, nekem most a lefagyasztott kenyérkém lett ez, vagyis abból készítettem ma reggel két szendvicset, vittem keto kávé alapot, ez lett az ebédem. Nem ideális, de laktató, finom, és jó nekem.


Mivel már mindent megvettem hozzá, ma délután készült el a hambi, mennyei volt vele a vacsorám! Csomagoltam kettőt holnap ebédre is. (Majd a hambi hús receptjét is felteszem.)


R: 2 vajas-paprikás kenyér, keto kávé, némi eper
E: 2 szendvics, keto kávé
Délután marék mogyoró
V: 2 nagy hamburger (hambi zsemle recept itt)


Nagyon nehezen viselem a meleget. És valahogy totál érzékeny lettem a légköri frontokra, minden apróságtól fáj a fejem. A bal oldalon, a szememnél kezdődik, majd lassan húzódik a szemöldökömig, onnan a halántékomhoz. És amióta ilyen változékony az idő, ez naponta műsoron van, este már kénytelen vagyok fájdalomcsillapítót bevenni, pedig nagyon nem szeretem a gyógyszereket.

Irtó meleg van a lakásban, és ma ment a sütő is, a főzőlap is, de hát enni is kell. Nyitva hagyom az ablakokat éjjelre, kell a friss levegő, kint most egészen kellemesen hűvös van.

Két hét, pontosan 10 tanítási nap van hátra a suliból. A gyerekek iszonyatosan fáradtak (nem csodálom), már az égvilágon semmihez nincs kedvük, izgágák, nyűgösek, nagyon hangosak. Maximálisan megértem őket. Amíg várjuk a napközi után az iskolabuszt, szoktam velük beszélgetni. Eleve szeretek beszélgetni, meg így lehet őket kicsit jobban megismerni. Ma valahogy csupa fiú került körém, voltak is témák, amikhez nem tudtam hozzászólni, de hát például nem értek a motorokhoz. No akkor falatoztam a mogyorót. A hatalmas marékból nem sok maradt, mert mindegyik fiú kért belőle. Hát hadd egyenek. 😃







Hamburger zsemle




Hozzávalók:

# 6 tojás # 100g sajtkrém # némi szezámmag

Elkészítés:

# A tojásokat szétválasztjuk.
# A tojásfehérjét kemény habbá verjük.
# A tojássárgákhoz keverjük a sajtkrémet, majd a felvert fehérjét.
# Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük.
# A tészta felét megszórjuk szezámmaggal.
# Előmelegített sütőben kb 15 percig sütjük kb 150-180 fokon.
# Ha megsült, kivesszük a sütőből és nagy pogácsaszaggatóval "felszabdaljuk". Nekem 12 darab lett.

1 darab tápértéke: 63 kcal, 4g fehérje, 0g CH, 5g zsír


Hasonló zsemle, csak túróval itt



Megtalálsz a Facebookon is: Boszorkánykonyha

Reggeli mocorgó


7km futás + torna