2017. február 8., szerda

Kedd, szerda, Mo. 5-6.

Kedd


Reggeli kardio: 6km



R: 2 vajas-paprikás kenyér, keto kávé
E: ld. reggeli, plusz kis krumplipüré, nyers cékla, keto kávé

Délutánra már nem tudtam, hogy a fáradtság a rosszabb vagy a lelkemre rátelepedő fekete, nehéz lepel. Jött a stresszevés. Ilyenkor felfalnék, mindent, ami az utamba kerül. Először sütöttem pár gesztenyelisztes palacsintát és megettem. Aztán már nem volt humorom készíteni bármit is. Ettem, amit találtam. Szerencsére nálam gyakorlatilag kis csokin kívül nincs "bűnözésre okot adó" ennivaló/rágcsa, így nem lehet nagyon rosszat tennem magammal. Csokit ettem és sós mogyorót. Amikor pedig sikerült megállapodnom magammal, hogy bármi legyen bármilyen rossz is, elég a harcból, fogadd el, hogy most így van és card le, úgyse tehetsz semmit, megnéztem két filmet és sikerült az elsőn jól kibőgnöm magam, a második pedig igazán üdítő kikapcsolódás volt.

Szerda





R: 1 vajas-paprikás kenyér, keto kávé
E: brokkoli-karfiol krémleves, töltött káposzta (anyutól, köszi!)
V: mandula, sajt


Mozgás: BBG


... és 4 km.

Nem volt -lelkileg- sokkal egyszerűbb a mai nap sem a tegnapinál, de mivel kihagytam a folyamatos ellenkezést és harcot, azért elviselhetően telt. Reggel azzal a gondolattal néztem a teraszról az én kis téli arborétumomat, hogy nem fogok gondolkodni. Nincs kedvem semmihez, de a semmiből ritkán lesz valami, így nem gondolkodom, csak csinálom - lett a mottóm. Így lett rend, mosás, teregetés, levesfőzés, sütisütés, torna és kis séta is. 



Kakaós kocka


Hozzávalók (az egész piskótából 40 db kocka lesz):

A piskótához:

# 10 M-L-es tojás # csöpp sütőpor # pár csepp citromlé # 100g gesztenyeliszt # 4 ek eritrit

A krémhez:

# 1 kis doboz (200ml) cocomas kókuszsűrítmény # 2 ek cukrozatlan kakaópor # eritrit ízlés szerint (én 2 ek-nyit használtam)

A sütihez kell még valamennyi lekvár.


Elkészítés:

Piskóta:

# A 10 tojást szétválasztjuk.
# A fehérjét kemény habbá verjük.
# A tojássárgákhoz kézi mixerrel hozzákeverjük az eritritet, a sütőport és a citromlevet.
# Én tettem hozzá kb 1 dl vizet, majd hozzámixeltem a lisztet.
# A kézi mixerrel a legalacsonyabb fokozaton hozzákevertem a felvert tojásfehérjét.
# 180 fokra előmelegített sütőben, sütőpapíros tepsiben kb 30 percig (tűpróbáig) sütöttem a piskótát.
# Rácson hagytam kihűlni.

Krém:

# A hozzávalókat egy műanyag tálkában kézi mixerrel addig kevertem, amíg keményebb, kenhető krém állagú lett.


Összeállítás:

# A piskótát négy részre vágtam és csak az egyik negyedet használtam, így 10 kocka készíthető.
# A negyed piskótát hosszában félbevágtam, majd minden darabot vízszintesen is megfeleztem. Így négy darab téglalapom lett, ezeket rétegeztem.
# Az alsó lapra krém került, erre egy újabb lap, amit szilvalekvárral kentem meg vékonyan (2 tk).
# Újabb lap, amire krém került, majd jött az utolsó lap.
# Így egy téglalapnyi sütim lett, amit 5 szeletre vágtam.
# A szeleteket megfelezve lett 10 db kockám.

# Érdemes kicsit hűtőbe tenni és -ha marad- ott tárolni, így a krém szilárd marad.


1db kocka tápértéke: 36 kcal, 4g fehérje, 6g CH, 11gzsír.


(Gesztenyeliszt helyett kevesebb CH-ot tartalmazó liszttel, bogyós gyümölcsből készült lekvárral vagy lekvár nélkül a süti CH-tartalma tovább csökkenthető.)



Megtalálsz a Facebookon is: Boszorkánykonyha