2017. február 8., szerda

Kakaós kocka


Hozzávalók (az egész piskótából 40 db kocka lesz):

A piskótához:

# 10 M-L-es tojás # csöpp sütőpor # pár csepp citromlé # 100g gesztenyeliszt # 4 ek eritrit

A krémhez:

# 1 kis doboz (200ml) cocomas kókuszsűrítmény # 2 ek cukrozatlan kakaópor # eritrit ízlés szerint (én 2 ek-nyit használtam)

A sütihez kell még valamennyi lekvár.


Elkészítés:

Piskóta:

# A 10 tojást szétválasztjuk.
# A fehérjét kemény habbá verjük.
# A tojássárgákhoz kézi mixerrel hozzákeverjük az eritritet, a sütőport és a citromlevet.
# Én tettem hozzá kb 1 dl vizet, majd hozzámixeltem a lisztet.
# A kézi mixerrel a legalacsonyabb fokozaton hozzákevertem a felvert tojásfehérjét.
# 180 fokra előmelegített sütőben, sütőpapíros tepsiben kb 30 percig (tűpróbáig) sütöttem a piskótát.
# Rácson hagytam kihűlni.

Krém:

# A hozzávalókat egy műanyag tálkában kézi mixerrel addig kevertem, amíg keményebb, kenhető krém állagú lett.


Összeállítás:

# A piskótát négy részre vágtam és csak az egyik negyedet használtam, így 10 kocka készíthető.
# A negyed piskótát hosszában félbevágtam, majd minden darabot vízszintesen is megfeleztem. Így négy darab téglalapom lett, ezeket rétegeztem.
# Az alsó lapra krém került, erre egy újabb lap, amit szilvalekvárral kentem meg vékonyan (2 tk).
# Újabb lap, amire krém került, majd jött az utolsó lap.
# Így egy téglalapnyi sütim lett, amit 5 szeletre vágtam.
# A szeleteket megfelezve lett 10 db kockám.

# Érdemes kicsit hűtőbe tenni és -ha marad- ott tárolni, így a krém szilárd marad.


1db kocka tápértéke: 36 kcal, 4g fehérje, 6g CH, 11gzsír.


(Gesztenyeliszt helyett kevesebb CH-ot tartalmazó liszttel, bogyós gyümölcsből készült lekvárral vagy lekvár nélkül a süti CH-tartalma tovább csökkenthető.)



Megtalálsz a Facebookon is: Boszorkánykonyha

2 megjegyzés: