2018. április 5., csütörtök

66. nap

kép
Segíteni jó. Világ életemben szerettem. 

Olyanok vagyunk a segítéssel, mint méz az üvegben. Mint vaj a tálkában. Mint kávé a csészében. 

Azt hiszem, ha az ember képes háttérben maradni, ha képes nem ártani, azzal már nagyon sokat tud segíteni. 

A segítség bentről jön, a lelkünkből. Olyan természetes, mint ahogy tavasszal rügy fakad az ágon. Bennünk lakozik, csak sokszor eltakarja a város zaja, a munka fáradalma, az aggodalom szürke fellege, az önzés.

Segíteni jó. Semmibe nem kerül. És duplán hat: arra is, akinek adják, és arra is, aki adja. 

Sokszor elég egy mosoly. Egy kedves, elejtett megjegyzés. Hogy felveszed helyette. Elkapod, mielőtt leesik. Előzékeny vagy. Odaadod, mert tetszik neki.

Nem jegyzem, ha segítettem. Nem ez a fontos. Hanem az öröm, a mosoly mások arcán. 


66. nap, csütörtök

Hú, de hosszú nap volt ez! :) De sok helyen voltam, sok mindent intéztem, volt benne kellemes is (például sétálni és helyijáratozni Pécsen), hasznos is (kis kocsimat meggenerálozták a szervizben). Volt, hogy pont jókor értem jó helyre, de volt, hogy várnom kellett (sokat), amolyan összetett nap volt. Hálás vagyok, amiért nekünk még tavaszi szünet van, mindezt munkanapon képtelenség lett volna elintéznem. Konkrétan holnap van egy "szabad napom" még, a hétvége megint fullos, vár rám kábé 600 km vezetés, de hát így megy ez, ha mindenki jó messze lakik tőlem. Aztán hétfőn indul a mandula, azaz munka megint. És a mindenféle ügyintézés továbbra is. Remélem, egyszer megérem, hogy lesz legalább egy hét, amikor nem lesz full piros a naptáram.

Étek:

Dobozoltam ma, tudtam, hogy vacsoráig vinnem kell a kis étkeimet, ha normálisan akarok enni.


R: -
E: keto kávé, lottó szelet (ügyintézés közben, kávézóban)
Délután: a két mini szendvics (autószalonban, a javítás végére várva)
V: sajtos karaj, saláta (otthon)
(Recept linkek a dobozolós bejegyzésben.)



Mozgás: 5km.

Mai doboz


Ma a nap nagy részében nem leszek itthon, ügyintézés, utazás, gyaloglás... A vacsora kivételével dobozoltam a napi étkemet.

# 1 adag keto kávéhoz a kávén kívül mindent egy kis jól zárható üvegbe tettem. Majd valahol iszok egy hosszú kávét, az üveg tartalmát beleteszem.

# Csomagoltam Lottó szeletet. Ezt még nyáron sütöttem, ehhez hasonló alkalmakra vár rám a fagyasztóban. Reggel kivettem 4 db-ot, dobozba tettem, amire kell, szépen fel fog engedni.

# Készült még két mini, Szafi féle 1 zsömlényi (17g CH, gluténmentes) sütögetésből szendvics (szalámival, vajjal, sajttal, salátával).

# És teszek be másfél liter vizet, a kocsiban van még, ha nem lenne elég.

Hogy ne legyen kényelmetlen az, hogy a pakkomat egész nap cipelnem kell, hátizsákba teszem.


További dobozolós bejegyzések itt és a linkelt bejegyzés végén.

Megtalálsz a Facebookon is: Boszorkánykonyha