2024. május 19., vasárnap

Pünkösd vasárnap délután

A délelőtt után sütöttem egy túrós sütit, közben unokanővérem írta, hogy indulnak.


Eljött J., Zs., Z. és keresztanyum anyu lakásába, elvitték, amiket szerettek volna. Mi M-val áthoztuk anyu egyik komódját hozzánk. Kellemes volt lecipelni a másodikról és felcuccolni a harmadikra, no de ez van. Ezt a komódot anyu tavaly áprilisban rendelte, én raktam össze neki. Istenem, csak egy éve... Nincs még végleges helye, egyelőre a konyhában tettük le.


Húgom volt ma maminál L-val. Mami nincs jól. Szinte ébreszthetetlen egész nap. A húgom küldött róla képet, igen: pontosan, mint anyu a végén... Reggel, amikor ruhát kerestem magamnak, mondtam M-nak: még nem pakolom el a feketéket, mami miatt... Már három hete is, amikor maminál voltam, és mesélte, hogy hamarosan jönnek, és elviszik a jókat a Holdon túlra, határozottan érezhető volt, hogy készül... Tegnap még inkább, amikor meglátogattam, a húgom mai fotója és elbeszélése alapján még egyértelműbben... Amellett, hogy mami élete már nem élet, azért "örülök", hogy ha megy, talán találkozhat anyuval, a fiával, papival, anyukájával, volt, szeretett osztálytársaival... Azt kívánom, legyen anyuénál sokkal-sokkal könnyebb útja a szivárványon túlra...

Pünkösd vasárnap délelőtt

 

Tegnap úgy fejeztem be a bejegyzést, hogy ma pihenni fogok. Fél 9-ig aludtam, reggeli 10-kor.


Aztán a lekvárok cimkézése után lementem a tárolóba rendszerezni. A tavaly talonba levitt ruháimat azóta sem hordtam, így mentek a csomagtartóba, elajándekozom. Ment még két doboz a kocsiba és két zsák. Átviszem anyuhoz, hátha kell valakinek.

Igaz, hogy a garázsvásár időigényes és fárasztó, de így nem kerülnek használható, sok esetben vadonatúj dolgok szemétbe.