2013. május 31., péntek

Tejmentesen


Ha nem látnám, ha nem érezném, ha nem tapasztalnám, ha valaki mesélné, nem hinném el. Nem hinném el, hogy a tej egyáltalán nem biztos, hogy élet, nem biztos, hogy erő és egyáltalán nem biztos, hogy egészség.

Lassan 4 éve kezdtem az életmódváltást, 2012-ben igazán komolyan. 2012 nyarára-őszére sikerült egy olyan étkezési programot kialakítani magamnak, ami működött, segített a fogyásban-alakulásban, rengeteg fehérjét tartalmazott, főleg tejtermékek és fehérjeporok alkották.

2012 őszére kiderült, hogy amit eddig csak sejtettem, az beigazolódni látszik: egyre inkább kezdte a szervezetem nem tolerálni a tejtermékeket. Rosszul voltam, fájt a gyomrom, szelek bántottak, puffadtam, már kis mennyiségtől is. Ősz végére a dolog odáig fajult, hogy egy két napos hányás-hasmenés már sikító vészjelzés volt a testemtől: LÉPJ!!! De nem mertem. Féltem, hogy mi lesz velem tejtermékek nélkül. Váltottam hát laktózmentes termékekre, de ezeket is csak kis mennyiségben tudtam fogyasztani, és nem tünetmentesen.

Idén, olyan 5-6 hete a testem azt mondta: ha olyan hülye vagy, hogy nem hallgatsz rám, akkor láthatóan is jelzek neked! és ha ez sem elég, akkor fordulj fel! Kínzó, égő, rettenetesen csúnya kiütések jelntek meg rajtam, elsősorban az arcomon. Hát persze, hogy nem a felkaromon vagy valami eltakarható helyen... Látványos volt, kedves testem, rettentően látványos és fájdalmas! Kétségbeestem, persze, hogy nem tudtam, mitévő legyek. De hamar beugrott: HAGYD A FRANCBA A TEJTERMÉKEKET! És hagytam.

Több mint 1 hónapja nincs tejtermék a tányéromon. És meg lehet nézni az arcomat. A testi változást pedig érzem: ezerszer jobban vagyok!

Mindez nem jöhetett volna létre, ha nincs K. K., aki mindig is javasolta nekem ezt a lépést, akire mindig számíthatok, aki őrangyalként figyel és vigyáz rám. Nagyon szépen köszönöm, hogy támogatsz! Nélküled még ma is pöttyös arcú boszi lennék!


Paleo - bevezető hónap (tapasztalatok) itt.

Azóta sok víz lefolyt a Dunán. Ketogén az étrendem, saját verziómban. Keto 44. heti összefoglaló itt.


Facebook oldal: Boszorkánykonyha

90/54. Napi menü

Edzéssel indult a nap.

Majd reggeli:
 
 
Ebéd:
 

 

Vacsora:
 


 

Folyadék: 4 liter.

Kókuszos boci süti



2 tojás felvertem eritrittel, vaníliával, kevés szódabikarbónával. Hozzákevertem annyi kókuszreszeléket, hogy ne folyós, de ne nagyon tömör massza legyen. Egy kocka 85% kakaótartalmú csokit beletördeltem. Mikróban legmagasabb fokozaton 4 percig sütöttem. Tányérra borítottam, megszórtam kókuszreszelékkel. (Ötlet itt.)

Egyszerű uzsonna

 
Narancskrémes csokitorta (fél szelet), mandula, mazsola.

Egyszerű ebéd


 
Retek, sonka, jégsaláta.
 

Érdekességképpen
90 g sonka
(akciósan) 299 HUF
1 csomó retek
(akciósan) 89 HUF
100 g jégsaláta
100 HUF
összesen
488 HUF
 

Megjegyzéses



Ez a lökött boszi ilyen örömmel indult vásárolni a 2. itthoni hetére.

Aztán kicsit lelohadt a lelkesedése, amikor a boltban, a fizetés után megállt, hogy átnézze a blokkot, mert képtelenség, hogy 1 kiló hús és némi zöldség 8 ezer forintba kerüljön . . . De minden oké volt a blokkon, ennyibe kerül. Na,  most már nem vigyorgok annyira . . .

Viszont rájöttem valamire: szuper láb és comb edzés magassarkúban, kilónyi szatyorral lépcsőzni! :)

Reggeli



2 főtt tojás, áfonya, sült bacon, 1 szelet lenmag kenyér (ezzel tunkoltam kis a bacon zsírt), zöldségragu: kellevél, spenót, gomba, paprika, paradicsom, só.

(Paleo info: a paprika és a paradicsom komromisszumnak számít.)

90/53. Edzés

 
 
1. Bemelegítés
 
2.
  • 30 ugrálókötél
  • 15 térd felhúzás padon ülve
20 kör
 
3. Nyújtás


Motiváció

Tegnap hiába motiválgattam magam reggel. Mivel hajnali 1-ig csótányt üldöztem, hiába aludtam utána 6 órát, egyáltalán nem bírt olyan pihentető jelleggel, mintha normál -éjfél előtti- időben mentem volna aludni. No meg aztán tegnap egész nap molyirtottam, olyan fáradt voltam, hogy jobb volt inkább időben aludni menni, így nem volt edzés.

Mivel annyit írtam elő magamnak, hogy legyen heti 4 edzés, és az mindegy, mikor, hogyan, még van 3 napom a maradék heti 3 edzésre, így aztán no para.

Azt meg kell jegyezzem, hogy ebbe a 4 edzésbe tényleg mindent beleadok, és minden egyes alkalom után olllyan izomlázam van, hogy napokig nem múlik el. Kábé csak akkorra, amikor megint arra az izomcsoportra kerül az aznapi torna, akkor meg kezdődik előről. :)

Ma has -is- lesz. Folytatódhat az izomláz :)

 
 


90/53. Napi menü

Reggeli:
 
 
Ebéd:

 
Uzsonna: narancskrémes csokitorta, végül a felét megettem :)
 
Később: marék mandula, mazsola.

 
Aztán sütöttem egy lenmag kenyeret és

 

 
mindegyiknek elcsócsáltam a levágott széleit, így már nem kellett vacsora ;)
 
Folyadék: másfél liter.
 
Mozgás: edzés végül nem volt, egész nap (!) molyokat irtottam a spájzban, hulla voltam egész nap, nem lett volna értelme edzés címszó alatt bohóckodni.