2013. február 14., csütörtök

Bölcs

"Amit meg sem próbálsz, annak a 100%-át elrontod."
(Wayne Gretzky)
 
Fénykép: "Amit meg sem próbálsz, annak a 100%-át elrontod." (Wayne Gretzky)
itt
     

Napi menü 02.14.

Reggeli és tízórai:
30 g zabkása 1 adag vaníliás fehérjeporral, 1 narancs.
125 g (laktózmentes) túró, 40 g (laktózmentes) natúr joghurt, pár csepp folyékony édesítőszer, 150 g meggy.
 
529 kcal, 44 g F, 57 g CH, 14 g zsír
 
Ebéd:
Lecsó cukkinivel, édesburgonyával.
Recept itt.
 
375 kcal, 22 g F, 42 g CH, 12 g zsír
 
Uzsonna:
Bruschetta, uborkasaláta.
Recept itt.
 
122 kcal, 6 g F, 20 g CH, 1 g zsír
 
Vacsora:
50 g sajt.
(Igen, a kezemet összefilceztem ;), és ez már 38 éve így megy, ha filc kerül a kezembe.)
 
191 kcal, 14 g F, 1 g CH, 14 g zsír
 
És hamarosan jön a Shaun T. ajánlása szerinti plusz egy étkezés, egy turmix.
 
Összesen: 1316 kcal, 105 g F, 121 g CH, 43 g zsír
 
Mozgás:
- edzés reggel
-edzés délután.
 
Folyadék:
eddig 2 liter víz.
 
 
 


Edzés/2 02.14.

itt

Mivel volt maradék tojássárgájám tegnapról, sütöttem M-nak egy muffint. És közben összedobtam a holnapi ebédet: rakott zöldséget. Amikor kész volt a muffin, a sütőbe került a zöldség, és ekkor volt időm a mai edzésre (a reggeli a tegnapi pótlása volt).

Bemelegítés (hosszan, mert habár rajtam nem látszik, hogy 38 vagyok, az ízületeim viszont pontosan tudják...)
1. Guggolótámaszból fekvőtámaszba ugrás
2. Felülés
3. Taposás
Nyújtás

Az 1. és 2. gyakorlatnál 40 mp munka, 0 mp pihenő, a 3. gyakorlat 60 mp, utána sem volt pihenő.
Összesen 8 kört csináltam.
Az utolsó körben a taposást 10 percesre toltam :) Előtte kiugrottam a konyhába levenni a fedőt a zöldségről.

Nagyon jólesett, úgy folyt a szemembe a verítékem, mint nyáron, a 38 fokokban.

Uzsonna: Bruschetta

"A világszerte népszerű bruschetta (ejtsd: bruszketta) első darabjai a 15. században valahol egy közép-itáliai parasztkonyhában készülhettek – hogy pontosan ki és mikor tálalta fel a kezdetben kevés olívaolajjal meglocsolt pane bruscatóból (pirított kenyérből) álló ételt, ugyanúgy nem ismert, mint a szegények konyhájából származó számos közismert fogás születése. Az bizonyosra vehető, hogy a pizzához hasonlóan a bruschettát is a szerény körülmények kényszere hívta életre. Évszázadok alatt aztán részben az életkörülmények javulásával, részben pedig a leleményes itáliai szakácsok és háziasszonyok ügyességének, fantáziájának és a rendelkezésre álló alapanyagok végtelen számú variációjának köszönhetően elfoglalta helyét a társadalom szinte minden rétegének asztalán, sőt a luxuséttermek konyhájának kínálatában is... A bruschetta rendszerint ropogós héjú kenyérből, de van, ahol pizzatésztából készül. A legegyszerűbb - és máig az egyik legismertebb változat - frissen pirított kenyérből készül, amelyet még melegen alaposan bedörzsölnek fokhagymával, majd sózzák, és több-kevesebb olívaolajjal meglocsolják, időnként kevés borssal fűszerezik. Ennek az egyszerű bruschettának a lényege a jó minőségű olívaolajban rejlik. November táján számos itáliai olajtermelő teszteli családi és baráti körben a frissen sajtolt olajat ezzel az egyszerűségében is tökéletes falattal." (Forrás: itt.)
 




Az én bruschettám most így készült:

Egy szelet bakonyi barna kenyeret félbevágtam. Egyik felüket megkentem (1 kk) oliva olajjal, majd forró serpenyőben az olajos felét megpirítottam. Még forrón megkentem és megszórtam apróra vágott fokhagymával, sóztam, és uborkaszeletkéket tettem a tetejére. Uborkasalátával ettem.
 
122 kcal, 6 g F, 20 g CH, 1 g zsír
 

Gyors ebéd/2

Ma éppen délben estem haza a városból, kellőképpen éhes is voltam.

Lecsó



Egy kis fej vöröshagymát apróra vágtam, 1 kk oliva olajon a serpenyőmbe tettem párolódni. 50 g édesburgonyát meghámoztam, felkockáztam, egy tálban a mikróban annyi vízzel, hogy elfedje, 4 perc alatt megfőztem. Közben a hagymára aprítottam 1 paradicsomot, 1 paprikát (tv), 50 g hámozatlan, megmosott, felkockázott cukkinit. Szórtam rá kevés ételítesítőt, felöntöttem kb 1 deci vízzel. Amikor a víz elfőtt, hozzáadtam az édesburgonyát, ráütöttem 2 tojást, addig sütöttem, amíg a tojás kezdett megszilárdulni. Egy szelet bakonyi barna kenyérrel ettem.
 
375 kcal, 22 g F, 42 g CH, 12 g zsír

Hús-vér motiváció 12- újratöltve

2012. október 23-án írtam H-ról, itt olvasható. Azóta majdnem 4 hónap eltelt, és H. azóta sem adta fel, konditerembe jár, isteni túró alapú pizzákat süt, és hát... Tádááám: kétoldalas cikket közöltek az alakulásáról a Blikk Nők című lapban! Meg is vettem az újságot, mert hát olyan büszke vagyok H-ra, a kitartására, a példamutatására!
 

 

Összevont étkezés

Mivel hétfőn utazom vissza Ausztriába, és ott leginkább 3 étkezés van (8-kor, délben, este 6-kor), mától már igyekszem ráállítani magam erre a beosztásra. Tudom, hogy a sokszor kevesebbet jól működik, viszont ha más a helyzet, alkalmazkodni kell a körülményekhez. Így ma a reggelit és a tízórait egyszerre ettem meg, negyed 9-kor:
 

30 g zabkása vízzel főzve, 1 agad vaníliás fehérjepor, 1 narancs + 125 g (laktózmentes) túró, 40 g (laktózmentes) natúr joghurt, pár csepp folyékony édesítőszer, 150 g (cukrozatlan) meggy.

529 kcal, 44 g F, 57 g CH, 14 g zsír
 

Edzés 02.14.

"Felelősek vagyunk azért, ahol életünk épp most tart. Ha elégedettek vagyunk vele, akkor megérdemlünk egy vállveregetést. Ha viszont boldogtalannak érezzük magunkat, azon egyetlen ember tud változtatni: mi magunk. Senki mást nem hibáztathatunk azért, ha nem cselekszik helyettünk."
Richard Templar
 
itt


Bemelegítés
1. Négy ütemű fekvőtámasz terpesz
2. Oldalsó hídtartás bal
3. Oldalsó hídtartás jobb
4. Guggolás széles terpeszben
Nyújtás
 
40 mp munka, 0 mp pihenő, 8 kör
 
Dupla bemelegítést csiáltam, mert reggel kegyetlen merevek az izmaim, csattognak az ízületeim.
A négy ütemű egész jól ment, a 7. körre azonban már rendesen elfáradtam.
A hídtartás életemben először ment úgy, ahogy mennie kell. Persze kell hozzá kitartás, de a tüdőmnek kész felüdülés volt, hogy addig pihenhetett. Mellesleg ha normál hídtartásban megnézem a combjaimat, főleg a térdem fölött látszik a halvány körvonal, hogy milyen is lesz, ha izmos lesz! :)
A guggolást igyekeztem szabályosan, mélyen csinálni, hogy értelme is legyen. Az LMP azért erre rendesen és alaposan megtanított.
Nagyon jó érzés vörös fejjel és remegő izmokkal a zuhany alá állni :)
És most jöhet a reggeli!
 



Motiváció

Fénykép
 
Felkeltem, felöltöztem, indulok küzdeni az álmomért!