2014. november 18., kedd

Kedd (Ausztria 14/ 9.)






Embertelenül kevés alvás után indult a kilencedik munkanap. Belenéztem reggel a tükörbe: nem kellett volna. A hatvan éves önmagam nézett vissza rám és vagy száznak éreztem magam...

Negyed órát voltam ma levegőn, nagyon kevés, hiányzik. De még öt napig bírnom kell. Aztán otthon egyelőre nem vágyom másra, mint három nap alvásra egyhuzamban. (Álmodozni szabad, nem?)

A hegyekben már leesett a hó. Szép.

Étek: ugyanaz, mint tegnap.

R: 1 sz. sonka, 1 tojás, 1 sz. sajt, 1 ek kókuszzsír.
E: sült pulyka, spenótfőzelék.
V: cevap, saláta, 1 tojás, pár szem krumpli.

Facebook oldal: Boszorkánykonyha




Ó, igen :)




Facebook oldal: Boszorkánykonyha

Spenótfőzelék

Hozzávalók (2 adaghoz):

- 2 ek kókuszzsír
- 1 púpos ek szezámmagliszt
- 1 púpos ek lenmagliszt
- fagyasztott spenót (én itteni pennyben Blattspinat néven kapható, gombócban lefagyasztottat használtam, 6 db-ot)
- 1 mk őrölt fűszerpaprika
- só
- bors
- natur vegeta
- kevés cocmas (kókuszsűrítmény)
- 2 nagy gerezd fokhagyma.



Elkészítés:

- Egy lábosba tettem a kókuszzsírt, felmelegítettem.
- Ebbe került a kétféle liszt, amit a forró zsíron átfuttattam. Nem szabad sokáig, mert a lisztek megkeserednek, avagy hamar odaégnek.)
- Félidőben rádobtam az aprított fokhagymát.
- A tűzről levéve hozzáadtam a paprikát.
- Felöntöttem kb fél dl vízzel.
- Visszatettem a tűzre.
- Ment bele a spenót és a fűszerek.
- Amikor felforrt, mixerbe tettem.
- Hozzáöntöttem a kókuszsűrítményt.
- Összemixeltem.

Facebook oldal: Boszorkánykonyha

A kókuszolaj


Facebook oldal: Boszorkánykonyha

Motiváció