2013. április 5., péntek

RR, azaz répás rétes

Ezt a rétest készítette ma a tesóm, cukor helyett édesítővel, sztem az olajjal is lehet spórolni, jó kis nasi lehet ez :) Nem ettem, de hoztam belőle, a fagyasztómban várja, hogy beépítsem az étrendembe :)

Hozzávalók 2 rúdhoz

undefined

1 csomag ( 2x2 lap) fagyasztott vagy 4 hagyományos réteslap

1000 g sárgarépa

3 alma

2 kávéskanál fahéj

160 g cukor

2 evőkanál olaj

½ kávéskanál só

A kenéshez olaj, tejföl.

 
Megtisztítjuk a sárgarépát, meghámozzuk az almát, és eltávolítjuk a magházát. Nagyobb lukú reszelőn lereszeljük mindkettőt. Hozzáadjuk a cukrot, sót és a fahéjat. Felhevített olajon addig pároljuk, amíg meg nem puhul, és el nem párolog a leve, majd kihűtjük a tölteléket.

Vékonyan megkenünk olajjal egy réteslapot, ráteszünk egy másikat, és egyenletesen elterítjük rajta a töltelék felét. Bejgliszerűen feltekerjük, és sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük. Ugyanígy járunk el a másik rúd esetében is.

Megkenjük a tetejét tejföllel, hogy sütés alatt ne száradjon ki a tészta. Forró sütőben 15-20 perc alatt megsütjük. Melegen szeleteljük, fahéjas porcukorral meghintve tálaljuk.
 
(Kép és recept innen.)

Egész napi menü

6.20-kor indultam itthonról a pályaudvarra.
6.40: irány Budapest!
 
Az úton majdnem végig aludtam, csak az előre csomagolt kajcim elfogyasztása végett keltem fel kis időre néha-néha:
Amit tegnap elkészítettem és csomagoltam:

Reggelire 40 g zabkása 1 fehérjeporral.
 
 
Ezt a jól bevált befőttes üvegben vittem.

 
Tízóraira: 1 boszi féle McChiken. És nem azért az egyhúszért mondom, de ez nem csak jól néz ki, de ESSSSZMÉLETLENÜL FINOM is!!!
 
1 db volt tízóraira.

 
Sütőpapírnak vásárolt, de arra alkalmatlan, így zsírpapírként funkcionáló papírba csomagoltam,

 
plusz egy alufóliába.

 
Ebédre:
30 g főtt quinoa és 50 g marhapörkölt, amit már a tesóméknál fogyasztottam el némi jégsaláta társaságában.
Nagyon jó volt egyébként a tesóméknál, a gyerekei kiskori aranyköpéseit (is) elevenítettük fel, és be kell valljam: régen hahotáztam ekkorákat. :)


 
Az uzsi megint buszon ért: 1 újabb mennyei boszihambi volt.
 
A vacsora szintén autópályán: 3 főtt tojás, 100 g natúr joghurt, 1 kk majonéz, 1 kk mustár, só, és 100 g főtt brokkoli. Sok tojássalátát készítettem és ettem már, de ez a 'lájtos' verzió nagyon-nagyon finom volt!!! :)


 
(Ez volt a tegnap esti kajakészülődés eredménye.)

 
1463 kcal, 132 g F,124 g CH, 44 g zsír
 
(37% F, 35% CH, 28% zsír)
 
És baromi büszke vagyok magamra, mert a tesóm, az én kedves hugicám édesítős, répás rétest sütött, és zabkekszet, és én nem ettem belőle!!! Hoztam haza, lefagyasztom, és majd beépítem az étrendbe. De ma nem volt benne, és 4. napja totttálisan 100 %-ban betartom az étrendemet, van is eredménye. :)

Les Mills Pump/Day 35

kép


Holnap lett volna pijenőnap, de mivel ma busszal utazom (jó sokat), megcseréltem: ma lesz a pihinap, holnap (akkor is utazom, de kocsival) anyuéknál mehet az edzés.