2013. április 5., péntek

RR, azaz répás rétes

Ezt a rétest készítette ma a tesóm, cukor helyett édesítővel, sztem az olajjal is lehet spórolni, jó kis nasi lehet ez :) Nem ettem, de hoztam belőle, a fagyasztómban várja, hogy beépítsem az étrendembe :)

Hozzávalók 2 rúdhoz

undefined

1 csomag ( 2x2 lap) fagyasztott vagy 4 hagyományos réteslap

1000 g sárgarépa

3 alma

2 kávéskanál fahéj

160 g cukor

2 evőkanál olaj

½ kávéskanál só

A kenéshez olaj, tejföl.

 
Megtisztítjuk a sárgarépát, meghámozzuk az almát, és eltávolítjuk a magházát. Nagyobb lukú reszelőn lereszeljük mindkettőt. Hozzáadjuk a cukrot, sót és a fahéjat. Felhevített olajon addig pároljuk, amíg meg nem puhul, és el nem párolog a leve, majd kihűtjük a tölteléket.

Vékonyan megkenünk olajjal egy réteslapot, ráteszünk egy másikat, és egyenletesen elterítjük rajta a töltelék felét. Bejgliszerűen feltekerjük, és sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük. Ugyanígy járunk el a másik rúd esetében is.

Megkenjük a tetejét tejföllel, hogy sütés alatt ne száradjon ki a tészta. Forró sütőben 15-20 perc alatt megsütjük. Melegen szeleteljük, fahéjas porcukorral meghintve tálaljuk.
 
(Kép és recept innen.)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése