2013. október 15., kedd

Motiváció és living in the box

Ősidők óta dobozolok. Már Tótra változtathatnám a vezetéknevemet, örkény után szabadon...
 
Tegnap este értem haza egy két hetes folyamatos meló után Ausztriából. Nem sokat aludtam az éjjel. Egész nap iszonyatosan fáj a fejem. Szédölgök a fáradtságtól. De fogtam magam és elkészítettem a kajámat holnapra. Csomagoltam, dobozoltam:
 
- saját kenyér, csirkemell sonka, sajt, paprika (2x)
 
 
- saját kenyér, sült hús, sajt, paprika (2x)

 
- 30g zabpehely, 1 adag fehérjepor, 1 alma.

 
- Ebédre frissen készül majd a paleo - terveim szerint - habos császármorzsa.
 
A hűtőszekrényben vár rám a kis csomag. Igaz, hogy most, késő este, hulla fáradtan nagyon nehezemre esett mindezt el(ő)készíteni, holnap viszont hálás leszek magamnak, amiért csak oda kell nyúlnom érte a hűtőpolcra.
 
TUDOM, mert TAPASZTALTAM, hogy ha este nincs előkészítve a másnapi kaja, akkor nagy esélye van annak, hogy nem lesz normálisan betartva a kaja. Mert mindig közbejön valami/valaki, elmegy az idő, és akkor jön az, hogy na oké, akkor most együnk gyorsan valamit. És ezeket a valamiket általában nem büszkén meséli az ember. ÉRDEMES megtenni ma azt, amit megtehetsz, és nem holnapra halasztani. Hiszen ha fogyni, ha hízni, ha szálkásodni, ha izomtömeget növelni akarsz is, a kaja mindig alap.
 
 
 

Új fejezet / 65. nap / Kajakusza, légkeverés, fagyi, séta, kenyér nélküli szendvics... :-)

Nagyon keveset aludtam, és iszonyat fejfájásra ébredtem. Ráadásul kezdődnek az allergiás tüneteim (arcüreg gyulladás). Ja, kérem, hát nem szedem a gyógyszereket, nem használom az orrspray-t sem. Nem is szoktam, csak végszükség esetén. Majd "megkúrálom magam". Mindez nem jelentette azt, hogy nem lesz ma edzés.
 
Edzés:
 
Les Mills Pump: Pump challenge
 
Mivel az Új fejezet 10. heti edzésterve nem egy bizonyos edzésprogram bizonyos részeként készült, hanem csupán az edzés típusát adtam meg magamnak, a mai súlyzós edzés a LMP Challenge volt. Mert eleve régen használtam a 007-es készletemet, mert szeretem a LMP-ot, és ez a fajta mozgás már régóta nem szerepelt a mozgás-repertoárban. És szeretném kipróbálni, mit bír a vállam, ami ugye még augusztus-szeptember körül kiakadt, és nincs is teljesen rendben.
 
 
Meg kell jegyeznem, hogy a vállam jól bírta. Szerencsére.

 
Az izmaimnak egész újnak tűnt ez a fajta mozgás, de tudom, hogy emlékeznek rá, és eszükbe fog jutni :-) A tricepsz résznek külön örültem, mert bár még egyáltalán nem látszik ez az izmom, nagyon szeretném már látni a rajzolatát, így aztán még kis szorgalmit is tricepszeztem a végén.
 
Jöhetett a reggeli: 30g zabpehely vízzel főzve, 1 adag fehérjeporral.
 
 
217 kcal, 25g F, 21g CH, 2g zsír
 
A szemben lévő háztetőn egy cicek mászkált nagy bátran. Én jól láttam, de a kis gépem szeme csak ennyire:

 
Macskales után elrohantam boltba, és mivel nem tudtam kenyeret sütni, viszont a pénztárcám szigorú diétán van, a legolcsóbb kis kiszerelésű teljes kiőrlésű kenyeret vettem meg, hogy ma tudjak enni. (Emberemlékezet óta nem ettem bolti kenyeret, és ahogy olvastam a címkéjét, nem is fogok... Borzalom, miket bele nem sütnek...) 
 
Zotya (autószerelő), izzócsere a kocsin.
 
Aztán szó szerint összecuccoltam a fél konyhámat, és átkonyhatündérkedtem magam az én kis Koalámhoz, ahol először is ebéd volt: 2 db szendvics 1-1 szelet csirkemell sonkával, 1-1 szelet sajttal és még egy almát is ettem.


 
319 kcal, 15g F, 54g CH, 5g zsír
 
Aztán jött az, amitől féltem: a légkeveréses sütő. Brrr. Mert hogy nekem sima gázos van, amiben tényleg boszorkányosan megy a sütés-főzés. No de a légkeveréses, hát az nekem kínai. K. elmondta, hogy kell használni, és indulhatott a mandula.

 
Fantasztikus, hogy ebben a sütőben egyszerre tudtam elkészíteni a 3 féle cuccost, rengeteg időt és energiát meg lehet így spórolni.
 
Készült lenmag kenyér, meggyes-diós-mákos paleo süti (a kókusztej otthon maradt, így vizet használtam: pörfikt) és sült karaj (nem kaptam olyan csirkemellet, amilyet szerettem volna).
 


 
A süti, hát az valami mennyei. Meg is ettem kettőt :-) Aztán meg jó nagy önuralom kellett, hogy ne faljam fel az összeset. Inkább fogtam két szelet kis kenyérkémet (a sajátból) és kitunkoltam vele a sült hús levét a tepsiből :-)
 
599 kcal, 29g F, 19g CH, 44g zsír
 
Aztán pihentem egy röpke órát. Aludni nem tudtam, hiába vettem be még egy gyógyszert, sajgott a fejem, de legalább vízszintben voltam, szemem csukva, jobb pihenés a semminél.
 
Felhívtam a hugim kisfiát, M-t a kórházban, szegényke csak arról tudott beszélni, hogy ha szerencséje van, már csütörtökön hazamehet, de ő elintézi, hogy már holnap mehessen... Tiszta szívből remélem, hogy most sikerül jól beállítani az inzulin-CH kombót, és elmaradnak a hypo-rohamok...
 
Elugrottunk a temetőbe, majd L-hoz. És mivel csodaszép, napos idő volt, lementünk kicsit a Dunához. Nem néztük, hogy úszik el a dinnyehéj, de K. fagyizott egyet, én meg szagoltam. Mármint a fagyit.
 
 






 
A séta után jólesett a vacsora.
 
Mivel a mai kajámat elszúrtam a kenyér miatt, megnéztem az étkezési naplómban (mert bizony, még mindig vezetem!), mit ehetek ma még. Ugye ettem 2 szenyót, a zabkását, az almát. Elvileg maradt a napra még 2 húsos szendvics. De mivel bolti kenyeres volt az előző kettő, úgy döntöttem: nem lesz vacsira több kenyér. Se bolti, se saját. Mégis szendvics kerekedett. Először így készítettem: sült hús, sajt, paprika, sajt, sült hús:
 
 
Aztán úgy döntöttem, mégis melegen enném. Mivel a paprikát jobban szeretem nyersen, csak a hús-sajt-hús-sajt kombót melegítettem meg. Jajj, nagyon finom vooolt! :)

 
198 kcal, 28g F, 1g CH, 8g zsír
 
Összesen: 1334 kcal, 98g F, 94g CH, 59g zsír
 
No nem ideális, de ahhoz képest, hogy kicsit kusza volt a nap kajaügyileg, nem is olyan vészes.
 

Ebédre egyébként paleo császármorzsát terveztem mára, de majd az lesz holnap. Még nem tudom 100 %-osan, hogyan készítem, de nagyjából körvonalazódott a recept már a fejemben. :-)
 
Örülök, hogy reggel eszembe jutott a Les Mills Pump. A héten még biztosan szemezgetek vele. :-)
 

Motiváció (Hogy miért is érdemes elkészíteni azt a bizonyos fotót...)

itt
Nem hiszek az ilyesfajta hűanyámezaztánfantasztikus átváltozásokban. Tudom, hogy különbözőek vagyunk, az edzésekre is másképpen reagáunk, mégis nagyon sok esetben túlzásnak gondolom ezeket az előtte-utána képeket, no meg fotosopnak.
 
Az élet-mód-váltásom legelején már olvastam róla: készíts "előtte" fotót. Ja persze, fotó rólam??? A dagadt bosziról??? Na, azt már nem. Hiszen utáltam magam, a tudat is elég volt, hogy kövér vagyok, nemám még ezt lefotózni!!!
 
Később, amikor kezdtem formálódni, már nagyon bántam, hogy az alakulós képek elé nem tudom odatenni az úszógumisat. Nagyon motiváló, ha az ember látja az elért eredményeket, ha éppen úúúgy megenne valamit, amit nem kellene, ha el szeretne bliccelni 1-2 edzést. Hiszen ott van feketén-fehéren, hogy nézel ki össze-vissza kajálással és edzés nélkül.
 
Szóval érdemes legyőzni a félelmet, és elkészíteni, elkészíttetni azt a bizonyos "before" képet.
 
 
 

 


 


Les Mills Pump (edzés- és étkezési terv, kiegészítések, eredmények)





LMP edzésterv itt.
LMP étkezési terv itt.
LMP edzésprogram ismertető itt.
LMP eszközigény itt.
LMP zenék listája itt.
LMP kiegészítés az étrendhez itt.
LMP adalékok itt.
LMP 1. heti étrend (Jump start) itt.
LMP 1. heti eredmények itt.
Edzésnapló: Les Mills Pump ultimate cross training hybrid itt.
Les Mills Pump-Insanity hybrid edzésterv itt.
P90X2-Les Mills PUMP Hybrid edzésterv itt.
LMP tippek itt.
Les Mills Pump-Asylum hybrid edzésterv itt.
Előtte-utána kép (LMP 4. hete után) itt.
Eredmények (LMP-Insnity hibrid 8. hét után) itt.
Eredmények (LMP-Insanity hybrid) itt.
Eredmények (LMP-Insanity hybrid 3. hét) itt
Eredmények (LMP-Insanity hibrid 7. hét után) itt
Előtte-utána kép (LMP 3 hét után) itt.
LES MILLS PUMP 90-Day Challenge Guide itt
Les Mills Pump - T25 hybrid edzésnaptár itt