2022. április 28., csütörtök

Napom

No nem az egész.

Fogászat. Egy hete váltam meg egy fogamtól. Ma elkezdtük a pótlást. Fogalmam nem volt a folyamatról, nyugodtan ültem be a székbe, amikor elhangzott: most kap egy szurit. Ami kettő volt. Az egész bal alsó felem lett zsibbasztva. A "klipsz" miatt nem kellett csiszolni, valami panellel lesz megoldva, ehhez két fogam (már tömöttek) lett szétfúrva és valami anyaggal bélelve. Az elején megállítottam a doktor urat, mert a kihúzott feletti szemfogam (amit szintén kezelünk február óta) nem bírta a fúróból jövő vizet és levegőt, majd' bepisiltem, annyira érzékeny volt. Ezután víz nélkül ment a fúrás, úgy már csak a könnyem folyt... Abból a szemfogból is kikerült az ideiglenes tömés.

Kettőkor kaptam az érzéstelenítést, este fél 8-kor kezdtem érezni, hogy múlik a hatása. Hát senkinek nem kívánom. Tudom, hogy ez "csak" -a szemfogammal együtt- 3 érzékeny fog és hogy másnak sokkal nagyobb baja is van, csak hát ez nem kicsit kellemetlen. Emellett még a kihúzott is csak gyógyul, az állkapcsom pedig úgy sajog, mintha arcba vágtak volna egy vasrúddal.

Jövő kedden felső szemfog kezelés, csütörtökön pótfog építés.

Több mint egy éve folyamatosan orvoshoz járok, rengeteg szúrás, várakozás, fájdalom, egy műtét, felépülés... Meglehetősen megvisel. Sem itthon, sem a munkában nem tudok pluszt vállalni, az alap kivesz belőlem minden energiát. (Ma a munka után haza, gyors evés, fogorvos, onnan Kormányablak, posta, hivatalos ügyben még egy hely, haza, munka folytatása, és már este van.) Biztosan vége lesz egyszer ennek a negatív szériának, legalább is szeretném, ha így lenne.