2012. augusztus 23., csütörtök

Asylum 3. kör végeredmény - kép

Asylum 3. kör végeredmény - adatok itt.
 
.
 
Az első kép asszem a 2. Asylum előtti, az alsó kép a mostani.
Két dolog miatt vagyok gondban:
1.: valami eszi a számítógépról a mappáimból a képeket. A mappák átdátumozódtak. Utána kell járnom, mert itt valami nagy káó van...
2.: amióta végeztem az Asy 3. körével, próbálok egy normális fotót készíteni a hasamról, ami visszaad valamit abból, amilyen most, hát ez lett a legjobb. Engem azért vígasztal, hogy határozottan alakulgat a pocakom! :))

Vacsora

Turmix volt tervben, de a heti menütervnél is írtam, hogy éhezni nem vagyok hajlandó. Hát most éhes voltam. nagyon. Ettem, de csak kicsit. Először ivás-teszt volt: megittam egy nagy pohár vizet, mert sokszor szomjas a test, de az éhségközpont jelez az agyban. Vártam. Az éhség nem múlott. Így jött 7 deka túró (ennyim volt), egy kis cukormentes lekvár az üveg aljáról (nem, nem a saját, az még alszik a dunsztban), egy löket amaránt, és megszórtam kókuszreszelékkel, hogy ebben a ... melegben egy kicsit a havas hegy látszatát keltse... Szépnek nem szép, de finom volt.

Tizenkettőből négy mára pipa! :)


 
 
 
 
 
 
 
 
 
Pici pocim szépen alakul. Az itt ajánlott 12 táplálék közül ma négy fajtát fogyasztottam :) És használtam a lecsóhoz oliva olajat, és arrébb tettem a polcon a mogyoróvajas üveget (nem szeretem, csak tologatom az üveget mindig), és meglocsoltam a baldachinos kiskertemben a petrezselymet, az ér? :)))

Önértékelési teszt

Hajaj, az önbizalom...! Amikor osztották, az enyémet valaki más kapta meg, így én most keményen ezért is megdolgozhatok... (Ki gondolná, hogy ez nem is olyan egyszerű. No de nem lehetetlen!)
 
Íme egy önértékelési teszt:
 
 

"Ezt a rövid tesztet kitöltve megállapíthatod, hogy mennyire vagy kibékülve önmagaddal, mennyi az önbizalmad a külsőddel kapcsolatban.

Válaszolj a kérdésekre igennel vagy nemmel, majd számold össze, hogy melyikből mennyi van. Az értékelést alul találod
.

KÉRDÉSEK
1. Meg tudsz nevezni 5 dolgot, amit szépnek találsz önmagadon?
2. Végigvonulsz a strandon egy szál fürdőruhában anélkül, hogy kényelmetlenül
éreznéd magad?
3. Vonzónak tartod magad?
4. Hordasz olyan felsőrészeket, amelyek kihangsúlyozzák az alakodat?
5. Jól érzed magad, ha egy férfi megnéz az utcán?
6. Távol áll tőled a vágy, hogy láthatatlanná válj, vagy hogy elrejtőzzél a világ
szeme elől?
7. Visszautasítanál egy plasztikai műtétre szóló ajándék utalványt, ha te
választhatnád meg, hogy mit operáljanak át?

8. Belenézel minden rossz érzés nélkül egy egész alakos tükörbe fehérneműben
vagy anélkül?

9. Meg vagy elégedve a hasaddal és a comboddal?
10. Szerinted lehetne rólad olyan fotót készíteni, amin vonzón és szexisen néznél ki?
 
ÉRTÉKELÉS
0 db nem válasz: Gratulálok! Neked nincs semmilyen önbizalom problémád, elfogadod a testedet olyannak, amilyen vagy. Vonzónak érzed magad, és vonzó is vagy! Csak így tovább!

1-2 db nem válasz:
Ez még belefér, minden nőnek vannak gyenge pillanatai, amikor valami nem tetszik önmagán. Egy picit törődj többet önmagaddal, kényeztesd magad néha. Fodrász, masszázs, kozmetikus és máris jobban érzed magad.

3-5 db nem válasz:
Bizonytalan vagy önmagadban, nem fogadod el a tested teljesen. Keresd a lehetőséget és a módot, hogy a felborult egyensúlyt visszaállíthassad. Iratkozz be tanfolyamokra, vagy újítsd meg a külsődet! Kérj tanácsot szakemberektől. Hidd el, hogy tudsz vonzó lenni!
6-8 db nem válasz: Alig van valami, amit elfogadnál önmagadon. Hogy könnyebben kilábalhass ebből a lelkiállapotból, szakemberhez kellene fordulnod, aki segít rendbejönnöd önmagaddal. Kérd fodrász, stílustanácsadó, fitnesz szakember, vagy életvezetési tanácsadó segítségét! Lehetnél magabiztos is, csak egy kis lendület kellene.
9-10 db nem válasz: Egyáltalán nem fogadod el magad, és nem szereted a tested. Nincs önbizalmad. Segítségre van szükséged! Fordulj szakemberhez, hogy végre jobban érezhessed magad a bőrödben. Ne halogasd a megújúlást! Kérj segítséget stílustanácsadótól, lelki életvezetési tanácsadótól, fordulj fitnessz tanácsadóhoz, táplálkozási tanácsadóhoz, esetleg pszichológushoz. Van megoldás arra, hogy megszabadulj az önbizalomhiánytól! Sikerülni fog, ha te is akarod!!"

Forrás: kivulbelulvonzo.sokoldal.hu

Már csak 10 hónap ...

Már csak 18 óra ...


Itt az idő...

..., hogy árad kintről be a forróság, így minden létező ablakot és ajtót be kellett csuknom. Bent 29 fok, áll a punnyadt levegő. Hát becsukom a szemem, és nyaralni megyek:
 
 

 

 

 
 
 
 
 
 
.


A sárgarépa + répaital receptek


Image
 
"Az ernyősvirágúak családjába tartozó kétéves növény. Az első évben fejleszti a gazdasági értelemben vett vastag, húsos gyökerét (gyökértermés), a második évben a magszárat és a magot. Egyik legrégebben - 3-4 ezer éve - termesztett növényünk, mindenütt a világon ismerik. Ezer mag tömege 1,2-1,5 gramm, csírázóképességét 3-4 évig tartja meg.
Ez az egész évben beszerezhető zöldféle a levesek, zöldséges ételek többségének alkotóeleme, ezért valószínűleg senki sem gondolná, hogy nem fogyaszt belőle eleget. Érdemes azonban tudatosan is beiktatnunk táplálkozásunkba, hiszen karotinjai erősítik az immunrendszert, védenek a szabad gyökök károsító hatásával szemben, és a daganatos betegségek megelőzésében is fontos szerepük lehet.
A népi orvoslás vizelethajtóként, "has-rángás" csillapítására, máj-, epe-, szem- és bőrbántalmak esetén, valamint általános erősítőként ajánlotta. Egy időben afrodiziákumként is elterjedt. Az Alföldön szárított leveléből a mai napig teát készítenek, melynek vérnyomáscsökkentő hatást tulajdonítanak.
Táplálkozási szempontból a sárgarépa legnagyobb értékét magas béta-karotintartalma jelenti, de ez a zöldség más karotinokban is bővelkedik (pl. alfa-karotin). A vér alacsony béta-karotinszintje fokozhatja egyes rákbetegségek kockázatát, és ez a növényi festékanyag - a többi karotinhoz hasonlóan - jelentős antioxidáns, így a szabad gyökök károsító hatásával szemben véd.
A szervezet a béta-karotint szükség szerint A-vitaminná alakítja át (egységnyi mennyiségű A-vitamint hatszor annyi béta-karotinból állít elő). A vitamin fontos a jó látás és a nyálkahártyák egészsége szempontjából, de mivel zsírban oldódik, túladagolása - és ez a táplálékkal bevitt vitaminra is vonatkozik - mérgező lehet, így biztonságosabb a béta-karotin fogyasztása. Az A-vitamin hiányának az egyik legelső tünete a farkasvakság. A szem képtelen alkalmazkodni a gyenge fényhez, ha az ideghártya fény- és színérzékelő receptoraihoz szükséges retinol (A-vitamin) nincs jelen. A vitamin hiánya esetén már napi egy sárgarépa is elegendő lehet a szürkületi látás helyreállításához. A fejlődő világban a 21 év alattiak körében előforduló vakság leggyakoribb oka az A-vitamin-hiány.
A sárgarépa tartalmaz kalciumot, káliumot, nátriumot, foszfort, vasat, magnéziumot, krómot, sót, A, B komplex, C, E, G és K vitaminokat. A legtöbb benne az A vitamin elő vitaminja, amely vízben nem oldódik, tehát csak abban az esetben tudja szervezetünk hasznosítani maradéktalanul, ha zsírok, főleg esszenciális zsír társaságában, fogyasztjuk.
A vér savtalanítása elsősorban a máj működését segíti elő. Ha a máj tisztulása megindult, a gyógyulás egész láncolatát vonja maga után. A máj leterhelése láthatóan a bőr állapotán nyilvánul meg. A nehéz fémek raktározása is a máj feladata. De ha le van terhelve a máj, a fémek a sejtek közé is bejuthatnak. A sárgarépa, és más klorofilles zöldség segít kivonni ezeket a fémeket, amelyek sok esetben a légzés által is bejuthatnak a szervezetünkbe.
A bőrkiütés valamilyen formája legtöbbször a máj gyengülő működésére vezethető vissza. Legyen az hosszantartó pikkelysömör, egyszerű gyomorrontás, vagy a mérgező fémek felszaporodása a májban, aminek következtében megváltozik a bőr színe. Ugyanez a helyzet, ha a táplálkozásunkban van a hiba, az elégtelen emésztésben, vagy ha a vérben felszaporodó sav okozza a panaszt. Ha ezt a problémát leküzdjük, bőrünk egyenletes tónust kap, amihez hozzájárulnak a sárgarépa B vitaminjai is.
A legtöbb zöldségfélével ellentétben, a sárgarépa főzve táplálóbb, mint nyersen. A vastag sejtfalak miatt a szervezet a nyers sárgarépa béta-karotintartalmának mindössze 25%-át képes hasznosítani. A főzés során azonban károsodnak a sejtfalak, így a szervezet számára a karotin hozzáférhetőbbé válik, és ha az ételben a felszívódáshoz szükséges zsírok is jelen vannak, akkor a sárgarépa karotin-tartalmának több mint a fele hasznosul.
A közelmúlt kutatásai a karotinok számos immunserkentő hatását mutatták ki. Jelentősen fokozzák például a csecsemőmirigy működését, és mivel nagyrészt a thymus (csecsemőmirigy) hámsejtjeiben koncentrálódnak, képesek nagymértékben csökkenteni visszafejlődését, ami valószínűleg az antioxidáns hatásnak köszönhető. Arra is van bizonyíték, hogy karotin-pótlással javíthatók az immunválaszok, és hogy a szájon át adott béta-karotin (napi 180 mg) jelentősen növeli a fehérvérsejtek számát, aktivitását - különösen a T-sejtek számát, melyek csökkenése jellemző pl. rákbetegségek, AIDS esetén.
Úgy tűnik azonban, hogy az étrendi karotin - annak ellenére, hogy kevésbé szívódik fel - hatásosabb, mint a tablettákban adagolt. Kísérletek szerint a napi 15 mg béta-karotint tartalmazó sárgarépa erőteljesebben növeli a fehérvérsejtek számát és aktivitását, mint az ugyanilyen mennyiséget tartalmazó szintetikus béta-karotin. Ebből arra is következtethetünk, hogy a karotinban gazdag táplálék csupán egyik immunserkentő összetevője a béta-karotin.
A gyermekkor első zöldség léje. A baba cumisüvegből tejjel vegyítve fogyaszthatja, természetesen egy éves kor felett. Még korábbra tekintve, a terhes anyának is ajánlatos a sárgarépa lé fogyasztása, valamint a szoptatós kismamának. Hozzásegít a csontozat és a fogazat fejlődéséhez. Számos más zöldségféle kiegészítőjeként használjuk, illetve azért, hogy javítsa az ízt. Általános gyógyhatását a nagymennyiségű kálium s egyéb tartalma teszi lehetővé, a vér savtalanítását segíti elő."
 
(Forrás: nepgyogyaszat.hu)


"A sárgarépa italok tulajdonképpen energiabombák! Kalóriával és energiával töltenek fel, hogy egész nap aktív légy.
undefined

Mivel stimuláló hatása van, nagyon jótékony reggel és napközben is. A kombinálástól függően nagyon sok speciális pszichológiai hatása van. Például céklával együtt nagyon jó a májnak, petrezselyemmel pedig vértisztító és vízhajtó. Édesburgonyával lúgosítja a véráramot és ásványi anyagokkal tölt fel. Káposztával nagyon jól csillapítja a gyomornak. Uborkával együtt a vesét aktivizálja. Görögdinnyével semlegesíti a savakat és toxinokat, amelyeket a vese választ ki. Spenóttal a beleket mozgósítja. Aloe Verával csodálatos méregtelenítője a véráramnak és a nyirokrendszernek.

 
Piros répa

4 sárgarépa
4 levél spenót
1 kis cékla
1/8 fej káposzta

Zöld répa

4 sárgarépa
3 csokor petrezselyem
1-2 uborka
2 fej retek

Brokkolis répa

4 sárgarépa
3 szár zeller
1 kis cékla
1/2 csésze brokkoli

Fahéjas sárgarépa

4 sárgarépa
3 szár zeller
1 csipet fahéj
1-2 fej fokhagyma

Paprikás répa

4 sárgarépa
4 levél spenót
1-2 levél kelkáposzta
1 piros paprika"

(Forrás: 3X3.hu)

Uzsonna

Nem tudom, hogy sikerült így, de az Asylum menük is és az eheti menü is tisztára anyagcsereturbó! :))) Sztem a mai uzsival sem trafáltam mellé :)
 
1 kefir, 20 g mandula, 100 g sárgarépa (nyers).
 
És persze az elmaradhatatlan 2x2.5 deci folyadék :)

Ebéd

Tükörtojás, párolt zöldség


 
Fél szelet teljes kiőrlésű kenyeret ettem hozzá.
És "desszertnek" 5 zabkeksz.
Plusz persze a tea és a víz, bár ebben a melegben már 3 liter folyadéknál járok...

Bikinis lecsó

 
36 fok van kint, bent 28. Az edzés már kora reggel megvolt, szokásnaplóval, alvásnaplóval, mindennel együtt. Olyan nagy kedvem volna Lédizni, de nagy a hőség. Így felvettem a bikinimet, és boszis trükkhöz folyamodtam, amikor kitaláltam, hogy ma is elraktározok valamennyit a nyár ízeiből.
Bikiniben kimentem a baldachinos kiskertembe,  leszüreteltem a paprikát és a paradicsomot, aztán leöntöttem magam egy üveg vízzel, amikor picit lecsöpögtem, irány a konyha. Megmostam, feldaraboltam a zöldségeket és 2 nagy fej hagymát, feltettem főni. Kimentem a teraszra, újabb adag zuhany, vissza a konyhába, keverés. Így ment folyamatosan, amíg el nem készült a lecsó. Egy üveggel lett, són kívül semmi mást nem tettem bele. Tehetek belőle majd levesbe ízesítőként, ehetem tojással vagy köretként, lehet belőle lecsós szelet. Télen. Ha majd épp arra vágyom, amiből most már kicsit sok: napsütésre. :) Addig is: a vákuum legyen velem! ;-)
 
 

A narancs

Mivel nem vagyok már mai csirke, simán emlékszem gyermekkorom karácsonyaira, amikor még ritkaságszámba ment a narancs és a banán. Akkoriban hetekkel az ünnep előtt a boltban fel kellett iratni, mennyi banánt vagy narancsot kérsz karácsonyra, olyan volt ez, mint valami tiltott szer, amihez csak titokban lehet hozzájutni. És nem volt ám kilószámra! Óriási öröm volt, ha a fa latt az ajándékok mellett volt 1-1 bankó vagy nari :) Ma már hihetetlennek tűnik, pedig ez így volt (600 éve). Ma pedig szinte bármelyik boltban kapható, és gyakran olcsóbb a magyar almánál (no komment).
 
Én speciel imádom. A kedvencem a húsos rostú, nem túl lédús, aminek a hártyáját le lehet venni teljesen. De szó se róla, megeszem bármelyiket. Már ha van. És persze már ha épp jóval olcsóbb mint az aktuális hazai idénygyümölcs.
 
G. pár éve narancslekvárt készített. Én sose tenném, olyan macerás, pedig a lekvár!!! Életemben nem ettem olyan finomat! Biztosan belefőzte a szívét, a lelkét, a szeretetét, szerintem ettől olyan finomak igazán a saját készítésű lekvárok.
 
És hoztam egy kis cikket is a narancsról:
 

"A narancs hatása szervezetünkre

undefinedMa már egész évben kapható ez a szuper C-vitamin bomba, amely átsegít minket a megfázásos időszakon.
A narancsban minden meg van ahhoz, hogy szeressük, már a színe is csábító és lelket melengető. Íze édes, lédús, és zamatos, így nem hiába hogy kicsik és nagyon egyaránt rajonganak érte.
 
 
 
 
 
Ám a narancs amellett hogy egy finom gyümölcs még nagyon egészséges is. Egyik fő jó tulajdonsága a magas C-vitamin tartalma, ami köztudott, hogy télen a megfázásos időszakban az egyik legfontosabb vitamin. A fogyókúra idején is sokat ehetünk belőle, mert édes íze máris feldob minket, de gyorsan csillapítja éhségünket, és mivel kalória szegény is szinte bármennyit elfogyaszthatunk belőle.
 
undefined

 
A benne található vitaminok és ásványi anyagok hatására vírusölő és baktériumölő szerként is működik, valamint antioxidáns és van benne gyümölcssav. Tisztíja a vérünket, a vesénket, gyorsítja az emésztést mivel igen magas a rost tartalma, és májunkra is jó hatással van. Található benne karotin, akár csak a sárgarépában, ebből állítja elő a növény az a vitamint.
 



A B vitamin tartalma segít leküzdeni a fáradtságot, és erősíti az idegrendszerünket. Ha fáj a fekünk, levertek, vagy rosszkedvűek vagyunk együnk meg két-három narancsot máris érezni fogjuk pozitív hatását.
A narancsot érdemes hetente rendszeresen fogyasztani nyersen vagy gyümölcssalátába keverve, de készíthetünk mi magunk is narancslevet. A frissen facsart narancslevet hígítsuk fel ásványvízzel, és igyuk meg éhgyomorra vagy étkezés előtt. A narancs mellé iktassuk be étkezésein közé az almát, a citromot, vagy a mandarint is, így egész télen pótoljuk a vitaminokat és ásványi anyagokat szervezetünk számára.
 
undefined

 
A narancsot még bőrünk szépsége érdekében is felhasználhatjuk, keverjük össze mézzel vagy túróval, vigyük, fel arcunkra majd 20 perc után langyos vízzel mossuk le bőrünket."
 
(Forrás: noinetcafe.hu)

Tízórai

 
1 alma, 1 narancs.
Tea és víz.

Vesszőcske

Eddig volt a pont, a pont és a pont. Ez a vesszőcske :)

.

.


 
 
 
Ha
póbálsz
mindenkinek
megfelelni,
azzal
a
saját
személyiséged
sírját
ásod
meg.

.

Reggeli

1 szelet teljes kiőrlésű kenyér 20 g sajtkrémmel, 25 g sonka, paprika, paradicsom, és mivel edzés után vagyok, egy csokis shake.
 
Plusz a tea és a víz.
Meleg lesz ma is, kell a sok folyadék! (Tipp itt és itt, cikk olvasásra itt.)

Mai edzés

Gumiköteles edzés 3. nap:
  • bemelegítés
  • derék
  • mell
  • hát
  • has
  • nyújtás.
Még a hétfői gyakorlatoktól izomlázam van a derekamban, ma sikerült rádolgozni :)

Jó, hogy megint sikerült reggel, a nagy meleg előtt (kint 25 fok, bent 27) ezt a nem egészen egy órás edzést megcsinálnom :)