2016. november 20., vasárnap

Péntek, szombat, vasárnap

Péntek


R: 2 vajas-paprikás kenyér, keto kávé
E: sajtos tészta
V: ?

Mozgás: 1.9 km


Szombat

   

Szülinapi buli



R: 1 vajas-paprikás kenyér, fél keto kávé
E: húsleves, töltött káposzta
V: -

Mozgás: 1.2 km


Vasárnap

*** Az életünk szempontjából nem számít az, hogy mi lett volna ha… Egyedül az számít, hogy te magad vagy a felelős a testedért és a lelkedért. Ez a kettő pedig nem él meg egymás nélkül. Vigyázz rájuk! És ne csak akkor, ha már baj van. *** 

Szentesi Éva




R: 1 vajas-paprikás kenyér, fél keto kávé
E: töltött káposzta
Délután: csokis süti (recept jön)
V: -

Mozgás: 10.8 km + Freeletics Aphrodite (1 kör)



Megtalálsz a Facebookon is: Boszorkánykonyha



Izé (tészta)


Hozzávalók:

# 200g reszelt mozzarella
# 2 nagy tojás
# fokhagymapor
# só
# liszt (lehet szezám, mandula, CH csökkentett, hagyományos, amilyet használsz)

Elkészítés:

# A mozzarellát a fokhagymaporral (kb 1 mk) mikróban felolvasztottam.
# Hozzákevertem a tojást és a sót.
# Annyi lisztet tettem hozzá, hogy nokedli állagú legyen (Szafi Free Világos piskóta lisztkeveréket kaptam, így ezt használtam).

Először ezt a tésztát használtam, próbáltam szaggatva vízben 2-3 percig főzni, aztán serpenyőben kis zsiradékon átsütni mindkét oldalát a tésztácskáknak. Nagyon finom lett, de katasztrofálisan nézett ki.

A maradék tésztát éjszakára hűtőszekrénybe tettem, másnap lisztezett deszkán átgyúrtam, ekkor már nagyon szépen lehetett vele dolgozni és a kinézete is pofásabb lett. Szóval érdemes pihentetni egy éjszakán át a tésztát.

Sajtos tésztának ettem és nagyon finom volt!

(Nekem ennyi alapanyagból 3-4 adagnyi tészta lett.)


Megtalálsz a Facebookon is: Boszorkánykonyha

Motiváció