Hozzávalók:
# 200g reszelt mozzarella
# 2 nagy tojás
# fokhagymapor
# só
# liszt (lehet szezám, mandula, CH csökkentett, hagyományos, amilyet használsz)
Elkészítés:
# A mozzarellát a fokhagymaporral (kb 1 mk) mikróban felolvasztottam.
# Hozzákevertem a tojást és a sót.
# Annyi lisztet tettem hozzá, hogy nokedli állagú legyen (Szafi Free Világos piskóta lisztkeveréket kaptam, így ezt használtam).
Először ezt a tésztát használtam, próbáltam szaggatva vízben 2-3 percig főzni, aztán serpenyőben kis zsiradékon átsütni mindkét oldalát a tésztácskáknak. Nagyon finom lett, de katasztrofálisan nézett ki.
A maradék tésztát éjszakára hűtőszekrénybe tettem, másnap lisztezett deszkán átgyúrtam, ekkor már nagyon szépen lehetett vele dolgozni és a kinézete is pofásabb lett. Szóval érdemes pihentetni egy éjszakán át a tésztát.
Sajtos tésztának ettem és nagyon finom volt!
(Nekem ennyi alapanyagból 3-4 adagnyi tészta lett.)
Megtalálsz a Facebookon is: Boszorkánykonyha
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése